Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШашиНа теб коронавируса ти е последния проблем. Имах един много близък роднина. И той оправяше по няколко пакета цигари на ден. Рак на белите дробове. Вече не е между живите. Нищо лично ама такива като теб са ходещи некролози. Незнам за какво се вайкате.
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ди плато графикаЩо бе, Гърци, Румънци Французи, Италианци... кво ще правят?Ще обвиняват Герб или не по добре ще са щото ще разпитан на Нинова да ги изкара от кризата и Радеф разбира се. С. М. О. Таняк
198
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас! Тествайте наред и изолирайте в болници болните или в някой хотел!
197
3
 
20
 
! Отговори
. преди 4 години
Заразата дойде от вън от наши сънародници живеещи в чужбина видяли зора там и са решили че могат да се спасят в БГ но уви само пренесоха заразата.Въпросът ми е защо не затворихте границите по рано а сега ограничавате хората в населените места?
196
8
 
18
 
! Отговори
плато графика преди 4 години
сега се крийте под полите на жените вислед месец половината фирми ще са фалираливие без пари изгонени от жените вище се мотаете по улиците и ще вссуете гербтогаава ще ви ръкоплскам на липсата ви на мозък
195
4
 
24
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
палячото некромансър мечтае за катафалки и камиони с трупове. ***. няма нито един умрял от корона вирус. 30 години гледате как мингишите изнасилват, обираат и убиват старци и старици за по 20 лева сега се загрижили лицемерите. 30 години гледат как стотици деца умират ежегодно от лечими болести и продължават да крадат темерутите сега се загрижили. БЕСИЛКА.
194
0
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Мерси. И цигарите не са истински. Поздрави.
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам съсед.Кашля,киха,уринира по стълбите и храчи на бутоните в асансьорът.Казва "ако съм болен искам да заразя всички" Когато му направиш забележка -вади нож или сатър... С удоволствие ще присъствам на погребението му.
192
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросите на мисирките са нарочно глупави. Режисура на театър.
191
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има масово оздравяване? 300 души да оздравеят, за да потвърдят статистиката, която ни пробутват?
190
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много ми хареса как скастри слабоyмните въпроси от рода "Студентите искали да ходят в САЩ". ------Още ли не си разбрал, че пресконференциите са едно шоу, в което можеш да си поръчаш въпрос, за да блеснеш с отговор?
189
0
 
40
 
! Отговори
Fake taxi преди 4 години
От тия пресконференции става ясно едно: българската журналистика е тотално умряла....
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, между другото, гражданство не може да се отнеме. Просто държавата е на всички, не само на определени хора.
187
8
 
23
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Аз да се оплача!!! Пуша по 4 кутии цигари на ден. Понякога, вечер отварям пета. И така от 37г. . Сутрин, като стана кашлям та сълзи ми текат. И хората ме гледат и бягат. Страхувам се-не зная кога някой зомбиран ще извади патлак, само за това, че кашлям. Хора спрете се, живота си върви. Защо не истерясвахте, когато имаше свински грип и 4 000 си заминаха. Или на лудата крава, на птичия що не истерясвахте.
186
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако идват от Русия да ги пускаме ли или да ги връщаме, а другарю ''българин'' ?
185
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да затворят границата за български граждани. Просто няма , по конституция, това ти е държавата. Освен да ти вземат гражданството, друг вариант няма. Престанете с глупавите предложения. Смислено предложение е да се направи полеви карантинен лагер - вече запролетява, да чакат там 14 дни.
184
9
 
7
 
! Отговори
Tolio преди 4 години
Не разбирам защо този Анонимен които е комунистически *** и всеки втори коментар е негов а също и някои коментари с никове са от него,този само плуе и дезинформира,та не разбирам защо не го баннете и така от 200 коментара ще останат 50 от реално пишещите хора.
183
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хмм ако си болен от вирусът но получиш инфаркт , ти жертва ли си или те пишат при нормално починалите. Ако се окаже , че за последния месец в Италия и Испания нормално починалите(не заразени с Ковид) са по-малко от обикновено, значи има нещо грешно в подхода на броенето.
182
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Границатааааааа гн грнерал! Затваряйте!! ... ами ако идват от Русия ?
181
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса и Нинова работят срещу електората на БСП.