Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
8
 
9
 
! Отговори
глухар преди 4 години
Когато стигне пандемията пика си иска да видя, как ще ревете за работата си?
179
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство, че пробите не са основното. Човекът си е бил болен с куп проблеми. Лекуват , с каквото знаят по принцип и с каквото се съчетава в конкретния случай.
178
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5g ще е*е мамата *** много повече хора, отколкото тоя вирус. В Ломбардия кма най - много 5g станции в Европа, защо мислите че там смъртността е 4 пъти по - висока от другите страни. А, междудругото тихомълком започва изграждането на 5g мрежата в България
177
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
втората по-надеждна проба на починалия мъж в Благоевград е ОТРИЦАТЕЛНА !Годжи, ко ша прайм ся ?------Кофти...Изключили са системите на грешния човек.
176
3
 
19
 
! Отговори
баба Ванга преди 4 години
след 2 седмици ще видите кон боб яде лище започнат фалититегерб видими резултати
175
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като разорят максимален брой хора и ги превърнат в тотални бедняци, ще ги обърнат срещу тези, у които нещо е останало. И след като се *** взаимно, ще царуват над едно просто животинско стадо.
174
4
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
6 - 1 = 5От щаба в Банско заявиха преди малко, че втората по-надеждна проба на починалия мъж в Благоевград е ОТРИЦАТЕЛНА !Годжи, ко ша прайм ся ?Всеки умрял ще го пишем от коронавирус ?
173
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави ми впечатление, че почти всички въпроси на журналистите по последните дни показват неразбиране на ситуацията. Кога сме щели да излезем? И от сорта глезотии. Хиляди български студенти се готвели за бригада в САЩ>>>
172
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всичко можеше да се реши лесно ако не си играехме на демократи и либерали и прoсто февруари месец бяхме затворили границите тип Северна Корея (изключая камиони със стоки от първа необходимост). А сега главоболия. Кокошкa Захариева де що намери болен българин го прибира със самолет и се хвали по медиите. Де що ром се прибра. Ужаса предстои. Препълнени болници с болни, икономическа криза, глад и сълзи.
171
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шофьорите на тирове от ЕС, които ще изкарат 14 дневна карантина в България, преди да бъдат допуснати в Турция кой ще ги изследва? Това са бая народ, а тестовете са кът
170
9
 
8
 
! Отговори
до 184 преди 4 години
Иначе реално при смъртност 2%, докато се достигне 60% преболедували за стаден имунитет, ще имаме 70 000 починали. Само че не е точно така. Ние нямаме такава голяма група възрастни над 70 години, пък още по налко над 80, пък за 85+ какво да говорим. Може би говорим за 40 000 човека, и то ако всички заразени до момента са се тествали, за да е вярна смъртността, което също не е. Дефакто говорим за по-малко хора
169
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-тъжното е че Майтапчийски си вярва, че прави нещо смислено. Точно като сина ми(на 3 години) седи и млати с един пластмасов чук по пода, очаквайки нещо да се случи...
168
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин също е заразен
167
5
 
32
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Броя на починалите и заразените расте. Обикновения българин е под "домашен арест" но в същото време самолетите и автобусите от рисковите държави продължават да си вървят. Продължава се и внасянето на *** от рискови държави. Започна се изграждането на 5G без здравно обследване. Никой не каза за онези ? 512 мил. от ЕС къде отидоха. Никой не казва как "бежанците" минаващи границата от юг и не се хващат, не се проверяват за болести. Никой не каза и къде отидоха парите от бюджетният излишък!
166
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година медиите и правителствата убиха много хора благодарение на неадекватните мерки и паниката, която създадоха.
165
5
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 4 години
Аха не ръсиш ти, сигурно и не говориш с касиерката в магазина, може би дори не дишаш докато си там? Я си сложи един лист хартия на 20см от лицето си и преброй до 10 (до повече няма да те карам), след което внимателно огледай листа и виж дали пък няма някоя миниатурна капчица върху него.Ужас, с хора като теб италианския вариант ще е направо рай.
164
4
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Изнежените организми се предават лесно .Който живе сред мръсотия, пара.зити , консумира некачествена храна ,пие чешмяна вода и се храни от топлата витрина на Била ще издържи вируса .Организма му е кален .Затова и при нас свъртността е под 2% към момента
163
15
 
5
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
Тук съм за 83 000 червени пар,,азита в гробищата
162
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има и много положителни последици например - въздуха по целия свят се изчиства !природата реши да си вземе малка почивка от вас !
161
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-тъжен генерал не съм виждак.Идеален за ролята,а и униформата смени с черна,за да допринесе за внушението.Чудесен актьор.