Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия станаха 92000
159
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скоро ще има още смъртни случаи. Колабираха държавата, но продължават да пускат отвън.
158
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това, че не се спазват правилата е виновно правителството. В съседна Гърция има пълна карантина, а правителството раздава милиарди на хората и на бизнеса за да си седят вкъщи. Тук не им се дават заплати. Краде им се. *** като е беден и знае че няма да има какво да яде - ще неще ходи на работа. А и самите работодатели го задължават. Затова тук говорим за театрална постановка. Правителството се прави че е вдело мерки, а народа се прави, че ги спазва. България ще пламне като съседна Турция.
157
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в момента нищо не е това, ще видите след 2 месеца какво ще е, когато хора почнат да умират по улиците, болниците отдавна са претъпкани, хранителните магазини са празни, линейки няма, пари няма, ще настане тотална анархия.
156
6
 
13
 
! Отговори
dasdasddasa преди 4 години
2018 г в САЩ умират 61000 души от грип. Средно по 170 на ден. Имайки предвид, че е има пикови дни и такива без пик, то може да се предположи, че в дадени дни е имало до 1000 жертви дневно. Обаче никой не е всявал паника. Заболелите от грип за годината са били към 45 млн. Различното е, че голяма част от тези не са умирали в болниците. Именно това с короната в момента задръства здравната система, както и липсата на доказани лекарства. Околната среда е пълна с вируси и бактерии. Това да е ясно.
155
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 174Нали ще получим от новите немски тестове, които са много бързи и са портативни
154
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се натрупа определено количество вирус в теб. Тялото ти, ще се пребори в един момент. Но докато това стане, ти си ходиш и ръсиш вируси навсякъде около теб.-----Ами не, не ръсиш.Ръсиш ако кихаш и кашляш, а това е, когато вече имаш симптоми, тоест имаш много натрупани вируси и организмът се бори, тоест Е болен. Като имаш два вируса в носа, нито си болен, нито нещо ръсиш. Просто защото нямаш нищо за ръсене. А когато вече имаш за ръсене, тогава ще ти личи по симптомите на грип.
153
4
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 години
Споко, полицейщината ще ни спаси и този път.
152
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен твърде много хора се отнасят безотговорно и няма кой да контролира нещата по улиците. Прекалено много шляещи виждам, а полицията е пратена да блокира пътищата. Изглежда някои не си дават сметка, че ако това не проработи, следва италианския вариант - излизане от къщи само на 1 човек от семейство и то веднъж на 3 дни
151
5
 
4
 
! Отговори
до 174 преди 4 години
Може и ще го направят после с няколко хиляди човека да търсят антитела и ще се прецени колко от населението го е прекарало, но сега е в етап на активно предаване, тестовете са бавни и скъпи, не му е моментът.
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да тестват хора от различни квартали на града, на случаен принцип, от си....ската махала също. Нещо като представителна извадка. Да видим колко ще излязат заразени. Защото случаите, които в момента излизат са на болни, които са потърсили помощ и на хора под карантина.
149
6
 
12
 
! Отговори
Софянец преди 4 години
Днеска ходих малко на разходка и видях много кашлящи стари и млади на улицата. Чудя се, като имат симптоми, защо не си стоят в къщи???
148
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам хигиенните навици на българина и колко е дисциплиниран, бас ловя че вече има десетки хиляди болни. Освен това *** няма пари, ипотекирал къщата, гърла има да храни и ходи болен на работа. Глада е по-страшен от вируса. Ако панемията не спре до няколко месеца, много българи ще ровят по кoфите наравно с пенсионерите и ромите. Време е да си казваме страшната истина в очите.
147
5
 
8
 
! Отговори
до 164 преди 4 години
За последне път ти отговарям, въпреки , че си ми крещащо под нивото. Заразен (такъв, който предава болестта) може да бъдеш и без да имаш симптоми. И това не се случва веднага. Трябва да се натрупа определено количество вирус в теб. Тялото ти, ще се пребори в един момент. Но докато това стане, ти си ходиш и ръсиш вируси навсякъде около теб. Те затова и безсимптомните носители са най-страшни. А сега се възползвай от дигиталното обучение и седни заедно с децата да се ограмотиш. Ще ти е полезно.
146
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не си заразен от секундата в която контактуваш със заразен. Отваря се прозорец някъде след около седмица...-------Ако нямаш симптоми, значи или не си прихванал вирус или организмът ти вече ги е избил.
145
4
 
7
 
! Отговори
МНОГО ми е голем преди 4 години
Развиване се добре спрямо другите държави много е хубаво че големците даряват средства в такъв момент МНОГО МИ Е ГОЛЯМ
144
6
 
3
 
! Отговори
До 156 преди 4 години
Да и точно за това маските,очилата и ръкавиците са абсолютно задължителни! Защото дали ще пипнеш заразата от съседа ти изкихал се преди 2 дни в кварталното магазинче или ще я пипнеш от непознат в големия магазин е все едно и също.
143
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде по-спокойно ... вижда се мерките дават резултат, а и българите очевидно и изненадващо са по-дисциплинирани от испанците и италианците.
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Днес по един от историческите канали бяха пуснали документален фил за Титаник.Титаник е нищо в сравнение с това
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в ЕПОХАЛНИ времена. След всяка велика чyма света никога не е оставал същия. Спомнете си за антониниевата чyма отслабила Рим, юстиниановата чyма съсипала Византия, черната смърт, която променя Европа. След тази чyма света никога повече няма да бъде същия.