Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
6
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Статистика от Германия.55 000 заразени, 10 починали от корона на ден.Всеки ден умират 2200 човека в Германия от всички видове причини.Какво е това - 10 от 2200? това е едно нищо.Въведоха ни военно положение заради едната хрема....
263
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама ще се наакате, безработници за следващите 10 години хахаха
262
6
 
9
 
! Отговори
238 преди 4 години
Само озлобен и уплашен ***** може да заплашва и да намесва близките.Сега аз ще ти кажа, че дори в Италия ще си изгубиш близките по ред други причини, преди да дойде реда на короната. А само след 5-6 месеца е вероятно да си губим близките пред магазина за един хляб!
261
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 пъти-пфу!Ти искаш да умират повече хора , предполагам и тогава да реагират? Да започнем с твоите близки... какво ще кажеш?Какви са тия бакалски сметки, бе капчук?Всичко се прави с цел тази бройка да не стане многоцифрена изведнъж. Какво толкова не разбра от това?
260
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не дават повече информация за заразените и за починалите? Къде са се заразили, на колко години са починалите, страдали ли са от друга болест. Кажете от кой квартал на София са да вземем мерки. Какво е това информационно затъмнение. Как не ви е срам. Отдавна бихте по цензура и дезинформация комунистическа България в моите очи. Уж вируса бил просто грип, а все повече млади хора умират по света. Уж не трябвало да носим маски а по болниците всички лекари са с маски. Ще ни докарате до катастрофа
259
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Пиночет, Кадафи и Саддам обичаха униформата. Ама явно не си е играл на войничета като дете.Народът сА връзва, я слушайте Генерала, я слушайте Пожарникаря, я марш!Едно трябва да се признае. Правоговорът на Мутафа е страхотен, ако го сравним със създателя му Боко!
258
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той просто обича военната униформа, нищо че приличието изисква друго отношение. Но кой ти гледа приличие. Готви се за политиката, затова напоследък се държи като фелфебел.
257
2
 
10
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Смешното е, че не знаете още какви страдания ни чакат.Не говоря за PR вируса. Долу хората цитират колко умират на ден, доста от тях от нормалния грип (Influenza).Такъв тоталитаризъм, бедност и безисходица ни чукат на вратата. Ама и без това ще следват минуси сега. Слагайте ръкавиците и маските!
256
3
 
9
 
! Отговори
До 278 преди 4 години
Казах на колеги германец и холандец за униформения, каращ се с патос, много изнервен 'Генерал'. Помислиха си, че говоря за някакъв скеч по телевизията.
255
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"генерала" хахахаБългаринът е генетичен РОБ
254
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На час умират между 6.5 - 8 българи. Така всеки час, всеки ден, всеки месец.
253
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушайте какво ви говори генерала.И си стойте в къщи.Важно е.
252
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега не бяха ли умирали хора в Пирогов? И то с двустранна бронхопневмония?
251
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Здраве и любов с пари не се купува, ако ще да са и милиарди.
250
5
 
10
 
! Отговори
2 пъти-пфу! преди 4 години
295 българи са умирали средно на ден през 2018 година ! Средно 12 ,3 човека на час . И днес положението не е по различно . Нищо ново ! Оттук нататък ,може да се интерпретира ,както им е удобно .
249
8
 
22
 
! Отговори
genral Maitapchiiski преди 4 години
Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.Ами човек умира от усложненията бе касапин.Не от вируси.Г-н Майтапчийски свалете тази униоформа. Вие не сте военен.А сте майтапчия и тразкзачвач на приказки
248
3
 
14
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Първата Пандемия причинена от Дигиталното Общество, Социалните мрежи и Средствата за масово Осведомяване.
247
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин е заразен
246
1
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Има желание, има начин. Има социален пантронаж, има червен кръст, има бол, бол начини. Пак казвам, всичко е въпрос на мислене.
245
4
 
7
 
! Отговори
поля преди 4 години
звезди4ката каде е днес по яко е с звезди4ки