Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
5
 
3
 
! Отговори
ДНД преди 4 години
При 4 поичинали и 9 оздравели излиза , че смъртността е 30% ,не 2-3 ,
223
3
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
бесилки за черната вдовица, за порко, за горанов, за цялата шайка дето и хунта не мове да се нерече защото са на 2 шамара живот. да ги изринем. мицнифайките са като прасета майки и страхливи като мишоци. бой по шайката. фалират държавата и в момента прехвърлят и последните ни резерви на банката за разбитие от където ще си ги натъпчат по джобовете. БЕСИЛКИ.
222
2
 
16
 
! Отговори
до редакцията преди 4 години
Вече не е нужно да поставяте фотото на Муфтаджийски над всяка публикация.................започнахме и да го сънуваме.
221
5
 
15
 
! Отговори
короня рнк преди 4 години
така ако го караме секи ден толкова заразени един умрел то или таа карантина требва да е 2 години или да го закъсаме до степен да немаме храна ...радев май е по умен от бойко а
220
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни ще си заминат от короната,други от недояждане.Кой каква клечка изтегли.Къса или дълга.
219
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какви глоби и карантина бълнувате??? Вчера на Пазар Красна поляна, София, работеха всички: детски играчки, тапети, пердета, железария, книжарница, сладкарница, едно левче, цветя, бельо, дрехи... Защо? Не знам, вероятно шефовете от пазара ги натискат да работят за да плащат наем. Същевременно хората се разхождаха и си говореха на групички, и от оня етнос и по-бели. Извънредно положение, карантина??? Да, ама не! Бог да пази България и българите, защото всички мерки са само на хартия....
218
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв специален вирус не може да се удържи, а само да се забави. Всеки трябва да го мине, затова се стягайте. Това е.
217
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо е нужда да се информира на всички 3 часа кой е починал и колко заразени,така притесняват народа,и а ТВ постоянно говорят!!!по канал 1 даваха професор информира по повод свинския грип преди време ...истини!!!
216
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По филмите гледаме как хората за да се спасят бързат и правят чудеса да стигнат до болница. А в България баш като стигнеш до болницата и почва неизвестното...
215
2
 
4
 
! Отговори
INFO. преди 4 години
5G=COVID 19,20....................
214
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професора-генерал много започна да се вживява в ролята си,явно много си я харесва.Много му харесва постоянно да го дават по телевизора.Дава пресконференция и веднага тича при Цветанка Ризова да каже същото.Дали не го гласят я за министър,я за нещо друго?
213
12
 
18
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Положението е изтървано! Ефективни мерки не се взеха! Заразата циркулира в страната! Некадърници!
212
4
 
19
 
! Отговори
Бони преди 4 години
Вчера имаше птп. Шофьора загина. Младо момче. Ама имал и корона вирус. Поредната жертва на вируса
211
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът се управлява от ботове и холограми. Чрез различни техники неверниците са поробени у служат на боговете. Които пък се управляват от различни централи. Докато " елитът" и рептилните се забавляват с парите, които им плащаме за храната пълна с л,,на и отрови.. и ТНТ . Излезте от илюзията като подчините волята си на Аллах Господът на Световете.
210
5
 
13
 
! Отговори
Бони преди 4 години
Един се напил и паднал от терасат на 8я етаж. Изследваки го. Имал корона вирус. Предната жертва на корона вируса.За всяка жертва европа ще дава пари. Гледайте кво става сега в южните страни на европа. Т. С бедните
209
3
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
Отивам да карам колело.
208
4
 
30
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Защо не обявите възрастта на починалия мъж и дали е боледувал? Какво здравеопазване , след като няма никакъв контрол на карантината и след като здрава възрастна жена идва навреме в болницата и след 4 дена е в критично състояние, защото нямаме условията да я спасим не*астни мутренски крадци!
207
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛОУУ ага МУСТАФИИСКИ група хора искат да питат на него докога ще си мием ръцете кажи ден и дата то бива бива ама всекиден по един път да мия не бива
206
0
 
21
 
! Отговори
Бау преди 4 години
На колко години е бил мъжа, какво му е било здравословното състояние преди вируса? Разбирам защо тези неща не се споменават, но все пак.
205
4
 
19
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Колкото и да си чешем езиците, световната практика е, всеки дал положителна проба и починал, се води в статистиката жертва на ковид19, няма значение дали еблъснат от валяк или има 4 байпаса и е бил на изкуствено дишане. Целта е постигната, масов контрол. Никой не казва, че няма починали от усложнения породени от вируса, но трябва да се види трезво, каква част са от заразените. Това е невъзможно, защото никой не знае колко са заразените в даден момент, а само доказаните.