В Helpbook: Колко пласта материал трябва да има в маските?

И още сигнали - пълни кофи за боклук, дупки след ремонт
28 мар 2020 14:08, Анисия Иванова
40

Започваме днешния обзор от платформата на Helpbook.info с актуално питане относно обстановката:

"Искам да ви попитам и предварително благодаря за отговора, снабдих семейството с маски, които шие позната. Прикачих снимка и моля за отговор има ли смисъл от такъв тип маска - платът е на два ката. Има ли изисквания за пластовете материал в маските и изобщо някаква специфика, която трябва да се спазва? Притеснявам се, че с наличните маски може да се окаже, че само отбиваме номера и изобщо не са ефективни. Има ли смисъл да носим такъв вид?“

Оказва се, че снегът, който ни затрупа, представлява сериозна пречка за редовното извозване на боклука от кофите, разположени на адрес "Зайчар" 242. Молбата е по възможност всеки ден да бъде извършвано почистване, тъй като сметосъбиращите съдове редовно преливат.

В район "Младост" е забелязан контейнер със счупен капак, който се намира преобърнат до кофата. Нашият потребител апелира за извършване на предписания към отговорната фирма за подмяна на контейнера или поправка, така че да може да се затваря.

В същия квартал е заснето кошче без дъно в градинка, което е в това състояние от години. Молбата е при възможност да се осъществи подмяна.

Изпратиха ни снимки на дълбоки дупки в район "Овча Купел": "След ремонт преди около година и половина ул. "Момкова баня" отново е в окаян вид. Моля да бъде помислено за цялостно преасфалтиране на улицата, а не само закърпване на дупките, тъй като както се вижда, няма голяма полза. Сниманите дупки далеч не са всички на улицата. Дълбоки са и е трудно да бъдат избегнати“, пише нашия потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
напомняне! преди 1 месец
Отново напомням да значение на думата КАРАНТИНА
тя е заимствана в българския език от италианския - [qarantina], което пък е заимствано от латинския език [qaranta].
Тази дума означава - "ЧЕТИРИДЕСЕТ" и в областта на медицината се използва, определяйки времето - временна изолация на болни от инфекциозни или имали с подобни лица заболявания.
Карантината не може да бъде по-малка от .. 40 дни!
Аха, тази цифра не е случайна!
Нали си спомняте след колко дни се е възнесъл нашият Спасител Иисус Христос?
36
0
 
4
 
! Отговори
Мамунио преди 1 месец
От поне 4 пласта марля или подобна памучна тъкан.
35
4
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
ЗВУЧИ КАТО ВИЦ---НО Е АБСОЛЮТНА ИСТИНА:

МАСКИТЕ , ПАЗЯТ ОТ КОВИД-19---КОЛКОТО И ПРАШКИТЕ ОТ ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ!

СТОЙТЕ СИ У ДОМА И ЗАБРАВЕТЕ ЗА Т.Н."СОЦИАЛНИ КОНТАКТИ"!!!!!!!!!!!!!

СОЦ-а---ВИНАГИ НОСИ МЪКИ И НЕЩАСТИЯ!
34
0
 
10
 
! Отговори
От мен ви преди 1 месец
съвет:Ползвайте дамски превръзки,като няма маски!Технологията им на производство е една и съща,с цел да не пропускат секрет.При дамските превръзки отвътре навън,а при маските обратно!От тези дето ги рекламират постоянно-с крилца,без крилца,хвърчащи,летящи,ароматизирани и други такива.Вземате една,слагате по-един ластик от двете страни,за еднократна употреба,удобно,евтино и изгодно,и най-важното-здравословно?!?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като за 10 лв..гадчета
32
7
 
18
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Хайде стига с тия вируси бе, как не се спряхте! Само за това ще мислим-маски, шнорхели, колко се разболели, колко умрели...Навряха по къщите свястните хора а останалата *** се шматка из улиците на групи и никой не ги спира.Кои са Те ли? Хайде сетете се от първия път! Тези, от които тръгна заразата, тези които в интервюта казват-Нас туй не ни лови, българите ги лови...И джасат смело из улици и магазини а тия дето им викат българи, гледат иззад пердетата и терасите
31
1
 
3
 
! Отговори
... преди 2 месеца
До Възмутена

Имаш приемни часове в хотела на Лъвов мост.
30
2
 
5
 
! Отговори
Възмутена преди 2 месеца
До ...

Не съм Квазимодо,аз съм жаба кикерица,кацнала на една жица
29
6
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 2 месеца
До ...

Не мога да не излизам. Имам приемни часове в министерството.
28
2
 
4
 
! Отговори
f преди 2 месеца
Нали заради тоя случай дейтън 2015,2016 е имало солиан в храната и други работи, и по дрехите от магазина пръскано, и в чешмяната вода, и сега трудно забременяват по цял свят и с трошливи зъби. Казва прокурорчето имало някакъв убиец,а убиецът той! Прокурорчето неграмотно с невидими слушалки е тур-чин. А дали тур-ци не са подменили кгб и холивуд, които уж също са замесени, чрез генното си инженерство. Жертвата е беззащитно мимиче от варна, на отворен прозорец,убиецът не е опасен.
27
1
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 месеца
Този, дето е докладвал кошчето без дъно, какво е правил в градинката? Я веднага на Гешев! Затвор и 5000 глоба.
26
7
 
1
 
! Отговори
... преди 2 месеца
До Възмутена
Защо е извънредно положението и защо НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ? Явно освен че си грозна, ами си и пр0ста. Защото всички са под карантина. Не ти ли е ясно на теб? Обла си като речен камък.
25
1
 
14
 
! Отговори
Възмутена преди 2 месеца
До ...

И в магазина вече не те пускат без маска. И недей да бъркаш карантина с извънредно положение. Карантината е за заразените и онези с предписание. А извънредното положение не ти дава да се разхождаш в парка и да се мандахерцаш между областите.
24
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Короната изкара всички експерти от селата и строежите с Гугъл дипломи :D Забавно е ...
23
5
 
4
 
! Отговори
... преди 2 месеца
До Възмутена
Ти па щот си Мерилин Монро. Кой знае кво си Квазимодо и ти, ама аре, носи маска, мое някой да се излъже и да те вземе. И както съм казвал - с тия маски, къде се носят, бая грозотии ще се задомят. И ти си в числото явно.
Пари имам, мозък имам, работа имам, храна имам, дом собствен имам. А ти какво имаш? Освен парче опикано месо, на което разчиташ, за да имаш - некви средства за преживяване, работа, жилище някво...
И не само ти, ами и родителите ти са възмутени. От теб. Ай със здраве.
22
6
 
9
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Цял свят под карантина, само Ганьо си мисли че е велик и не слуша кво му се говори. Ганьо, с пр0стата си и празна кратуна, се мисли за по най от всички. Ганьо, напълно заслужава съдбата си. Като народ. Ганьо, да не се оплаква от нищо. Казах.
21
2
 
3
 
! Отговори
Възмутена преди 2 месеца
До ...

Ти нямаш вкус... Сигурно и пари нямаш.
20
5
 
2
 
! Отговори
Възмутена преди 2 месеца
Мъжете по принцип са отврат.
19
2
 
7
 
! Отговори
... преди 2 месеца
До Клиент
И кат имат цветчета кво? Ще те опази ли? Ще мирише по хубаво ли? Ще си по красив ли?
Хора, ВИЕ, пак казвам - всичките сте м***лоумници. Не ви трябват маски, не ви трябва нищо. Трябва ви да си седите под карантина. Ганьовци пр0сти.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 14
Това с лъвовете е фалшива новина,Ние да се посмеем ,а руснаците да се изплащат и да не мърдат от дома.