Д-р Кунчев: Ще се обсъди вдигането на карантината в Банско

По-тежките мерки свършиха работа, оцени той
29 мар 2020 20:02, Анисия Иванова
18
Д-р Кунчев: Ще се обсъди вдигането на карантината в Банско
Снимка: БГНЕС

Вдигането на карантината в Банско ще бъде обсъдено в Оперативния щаб. Това обясни главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

По думите му случилото се в курортното градче повтаря на 100% това, което стана в някои ски центрове в Швейцария, Австрия и Северна Италия.

„Факт е, че по-тежките мерки свършиха работа. Видя се, че няма кой знае каква циркулация на вируса сред самото население на Банско. По-скоро това са били идващите отвън”, заяви доц. Кунчев пред Нова тв.

„Моето мнение е, че карантината свърши работа. Ако остане във вида, в който я налагаме на областните центрове, това може би ще е достатъчно”, коментира още той.

Относно тестовете за установяването на COVID-19, доц. Кунчев изтъкна, че и в щаба биха били доволни на по-голям брой тестове, но същевременно искат да са сигурни, че това са точните резултати.

„Ако ще правим испанските истории – да закупим 1 милион и после 30% да се окажат фалшиви, няма смисъл от това”, каза главният държавен инспектор.

„Заявихме 1 милион тестове от ЕК, ако ги получим, ще започне организация за тяхната употреба. Това извадково проучване, което правим на 1000 души, вярвам, че също ще е полезно”, каза още доц. Кунчев. По думите му обаче най-важното е да има такава организация, че при евентуално много хора, търсещи помощ, тя да бъде оказана на всички.

Освен това ключовото в работата на здравните власти е рано да се откриват случаите на заразени и те да бъдат възможно най-бързо изолирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тая карантина Тиквун се опитва да изкара мандата си.Защото предишните два пъти не успя.А нас кучета ни яли.
11
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Защо още не си си подал оставката?
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пижото според каскетите-вирусолози трябваше да оставят и чужденците да продължават да се пързалят и да разнасят вируса.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Банско има един заразен и след изтичане на карантината не се появи нов случай. Местните обясниха, че туристите на ол инклузив са се хранили на едно място. Там са си предавали заразата и хората от града не са се заразили
8
5
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Идиотската мярка да затвориш цял град за 3 случая свирши работа. Не, че е имало 4-ти случай, а и да е имало не че някой ги е изследвал... ПР да пада!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаите на заразени са най-вече сред здравните власти.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кунчев ли си Мунчев ли си... вкарахте Плакуенил и повече не си занимавайте с присъствието си или с измислвните от Боко карантини за да не се бунтуваме! Смвхотворни сте! Рано или къно ще бъдете изринати!
5
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Аню отново не каза как живакът, формалдехидът, феноксиетанолът и скуалинът повишават имунитета.Очаквайте скоро и интервю с другарката Мира Кожухарова.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да сте заявили 1 милион теста, но няма никога да ги получите. Направете справка властите в Румъния от кого закупиха 2 млн теста. От Южна Корея - да ви спестя търсенето.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, благодарни сме че не борихте заразта с огън по стар обичай.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще я вдигнете или хайдутите с кремъклийките ще влигнат вас.
1
1
 
37
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
Нормално е по-тежките мерки да свършат работа.........след като НЕ е имало нищо опасно!