Към НАП: Защо не се удължи срокът за декларациите от физическите лица?

Обзор на постъпили сигнали в платформата Helpbook
29 мар 2020 10:20, Анисия Иванова
62
Към НАП: Защо не се удължи срокът за декларациите от физическите лица?
Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с подробно предложение, което наш потребител ни е изпратил по повод ситуацията в страната: "Изразявам благодарност за работата в сложни условия! Нищо не е както преди! Предлагам да се обърне внимание на две предложения:

1. Срокът за подаване на данъчните декларации от физическите лица остана без промяна. Срокът на подаване на данъчна декларация не е свързан директно със срока на плащане на данъчните задължения. Предлагам да се помисли дали не е подходящо да се удължи до 30.06.2020 както на всички останали самоосигуряващи се лица. Основание е възможно струпване в НАП на възрастни хора, деклариращи доходи от отдаване на жилища под наем в най-големия пик на разпространението на Covid 19 и самоосигуряващи се лица.

2. Т.нар "маргинали" биха могли да са високо квалифицирани специалисти, работещи по граждански договори. В случай на нарастваща безработица, такива лица остават без подкрепа на държавата. Нито могат да отидат на борсата като безработни в случай на прекратяване на гражданския им договор, нито могат да излязат в платен или неплатен отпуск, за да бъдат подкрепени работодателите с 60% от размера на заплатата. (консултанти, финансисти, инженери, юристи, стоматолози и персонал към стоматологични клиники, брокери и т.н.)“

Продължаваме със сигнал, в който наш потребител ни е изпратил клип, на който нагледно се вижда служителка от чистотата, която извършва некачествено почистване на обществени площи. Боклуците от пътя се замитат в близката шахта, която ще се задръсти и прелее при първия по-силен дъжд, според автора, а молбата е за извършване на проверка и предприемане на санкции.

Молба за санкции е отправена и към район Витоша, където е заснето нагло паркиране на съсед, който твърди, че е в правото си да спира пред гаража си. Неприятното е, че по този начин блокира половината паркинг пред кооперацията и ограничава придвижването на коли и пешеходци в общите части на имота, твърди потърпевшият.

Завършваме днешния обзор с поредната молба към район "Младост" за извършване на ремонт на пейка в градинка, която по всяка вероятност е била обект на вандалски прояви.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
16
 
! Отговори
Проста аритметика преди 4 години
Само пълен *** може да се "върже" на циничната мярка на правителството да пази работниците с 60:40 покриване на заплатата. Това не само, че не е помощ а е пълна подигравка с интелекта на хората. Естествено, че бизнеса ще предпочете да уволни работника, вместо да го задържи, като продължи да му плаща осигуровките, които са над 30% от заплатата. По-добре да бяха освободили работодателите от плащане на осигуровки, отколкото да мислят сложни схеми с доказване на недоказуеми разходи и приходи.
28
1
 
24
 
! Отговори
Един от многото преди 4 години
Най-големия и необоснован разход са парите за излишни и чиновници. Те са истинската "армия" в държавата защото са повече от половин милион и всеки един от тези нищоправци независимо от пандемията ще продължи да смуче от кръвта на онези, които създават благата с труда си докато самите те изнемогват. Да се съкратят 80% от всички излишни министерства, ведомства и агенции, което ще осигури средства за онези които наистина имат нужда от тях, а не да се хвърлят подаяния. Нулеви заплати за депутати.
27
1
 
16
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
В Италия засегнати от безработицата вече получават ваучари за пазаруване .А при б.б. с празната хазна .....
26
0
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Мин.чото на Финансите ще обяви ли на кои олигарси опрости 20 000 000 000 лв. неплатени данъци ?От народа всичко е окрал .
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз може и да умра,защо се тревожа за декларацията ми в НАП,явно изперквам от карантината,до сега държавата не ми е помогнала с нищо.
24
2
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Общо сметките ми на двамата в момента в къщи е 240 лв.За нас 192 похарчени и за "излишъците" на СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ 48 лв.ТОЗИ ме нарече ***.отин защото бях против онези и този негов самолет.Сега народа си иска обратно милиардите , които даде на американската военна машина и за частните стадиони в Пловдив.
23
1
 
31
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
къв нап кви данъци бе... докато не мине (ако мине) всичко една стотинка няма да ви дам... вадете военните, че скоро ние гладните ще излезем и тогава... ще ми е все тая от какво ще умра!!!
22
0
 
26
 
! Отговори
ммм преди 4 години
... бях някъде чел, че държавните чиновници се били 700 000 човека!Що пара, що нещо ***!А бонуси ..?А дали те знаят какво е глад и мизерия?Първоначално редуциране от Министерствата, Изпълнителните агенции, Областни Управители, Общини ...
21
0
 
31
 
! Отговори
сара преди 4 години
Дано стигне до НАП този разумен призив ! Направете и вие нещо по въпроса - нали медиите са за това - да алармират за злободневните неща в живота.!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен до Да,... преди 4 години
Абсолютно сте прав но това са сигурни гласоподаватели на бандитите от ГЕРБ зааедно с техните семейства и роднини. И няма как да стане за бройката на изедниците депутати положението е същото настанят ли се на хранилката трудно можеш да ги махнеш.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега съжалявам защо не отидох като бях в КАРАНТИНА да обясня проблема на всички умници в НАП,ама пък оцелях в самолета и извън карантината съм здрава,само дето тук бюрократа е ПО-ЦАР от КОРОНА вируса.
18
1
 
34
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
От НАП да бъдат солидарни с положението и да върнат 30 млн разпределени като бонус
17
1
 
18
 
! Отговори
Да, .... преди 4 години
На първо време с цел икономия и оползотворяване на интелектуалността трябва се предвиди в най-скоро време редуциране на държавния апарат.Сега в България има над 450 000 чиновника.Това не е ли много за България.Да се предвиди и редуциране на народните избиратели, т.е. депутатите.
16
1
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
разбира се, че трябва да има и отлагане и за ф"свободните професии". Те се самоосигуряват, не висят на гърба на държавата, не крият и не точат ДДС ако са регистрирани, защо ,да бъда искрен, просто няма как....и с уж 10 ниския 10 процентов данък внасят повече от грамадни фирми...нали конституцията обявява равнопоставеност на стопанските субекти!
15
0
 
6
 
! Отговори
пророк преди 4 години
До финансов(о) Босмного ама много си БОС.Това "добро "с попълнетите декларации е от 10 март
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до измислен българинА преди да напишиш тази глупост не помисли ли, че 80% от хората едва свързват двата края и живеят от заплата на заплата ?
13
1
 
23
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Всички Държавни служители, започвайки от април месец задължително да излизат всеки месец по 5 (пет) дни в отпуск, било платен или неплатен.В държавните структури сега няма движение на хора.От 1 юли да се предвиди съкращение, поне на 33% на държавните служители. Има много, прекалено много дублиращи се функции, а дейност - никаква!В Македония държавните служители, в това число и Парламента преминаха на минимална работна заплата. А при нас, а Народното събрание?
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
методолозите на НАП не работят за да отида на място.вече по терефоните питах по 10 пъти.не знаят какво да направят да отида на място..това ми казват опашката е голяма.колко пъти да ходя?
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва на направя превод на бележката за дохода ми от чуждестанния работодател имам доходи за деклариране от чужбина.агенцията за преводи трябва да закопчее документа в оригинал с апостил.после ще декларирам с ПИК ама в приложение 1 за трудови доходи.компютърът дава грешка.защото служ.номер на работодателят ми има буква.а програмата от НАП е предвидила само цифрен код без буква както на БГ фирмите и не мога да я подам онлайн.какво да подавам тогава? с невярно съдържание ли?
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Нищо не са ми намалили. Аз давам работа на 10 човека. За следващите 4 месеца съм осигурил работа на хората си. Няма да им намалим заплатите, няма да съкращаваме. Проблемът е , че паничките, за които говориш ги пълним ние с нашите данъци. И абсолютно не съм съгласен в тази трудна ситуация, вие държавните служители да работите в пъти по-малко и пак да получавате същите възнаграждения. Няма да се учудя, ако след карантината ви раздадат и бонуси.