Лекар: При COVID-19 се използват и кортикостероиди

Не всички развиват тежката пневмония, обясни д-р София Ангелова
29 мар 2020 21:05, Анисия Иванова
55

"Знаем как да лекуваме COVID-19. Много фалшиви новини се появиха около пандемията, не им вярвайте. За лечение на коронавируса се прилага както парацетамол, така и ибупрофен. Употребяваното на хлорохиновия фосфат става само под лекарско наблюдение. Този медикамент има много странични действия", каза д-р София Ангелова в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

От коронавирус не всички боледуват и не всички могат да развият тежката пневмония. Пулмолозите отделят хората, които са рискови - това са сърдечносъдово болните, белодробно болните, хората с диабет и други сериозни заболявания.

"Белодробните пациенти трябва да приемат редовно своите медикаменти и е важно да се знае, че при COVID-19 се използват кортикостероиди. И това беше фалшива новина", категорична е д-р Ангелова.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кортикостероидите помагат на дишането, отпускат при силен задух, но трябва много да се внимава. Много! И никаква злоупотреба! Навременното диагностициране, адекватното начално лечение е гаранция за успешно справяне с вируса. Вече е ясен алгоритъма, дори личните лекари могат да се справят, ако в аптеките има необходимите лекарства.Достатъчно е да си наясно, че не е настинка...
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде и тая се изпусна пред медиите.Куцо ,кьораво и сакато се изреди да дава съвети и да хвали хунтата на *** и плешивите кратуни в нея.
23
5
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАЗИ ДОКТОРКА ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ПОМОГНЕ САМО ТРЯБВА ДА СЕ УТОЧНИ НА ХОРАТА ИЛИ НА КОРОНА ВИРУСА :D
22
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До До пожарникаряКЕФИШ МЕ ! ТОВА МИ ХАРЕСА :D ДОМАШЕН АРЕСТ МНОГО ОРИГИНАЛНО :D
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 SHEFA Да, Резохин е едно от търговските имена на хлорохиновия фосфат. Ако ще го ползваш виж дозите как ги даваха за вируса.
20
4
 
27
 
! Отговори
До пожарникаря преди 4 години
Отварям петиция за прекратяване на домашния арест на българския народ.
19
0
 
11
 
! Отговори
замислен преди 4 години
"При COVID-19 се използват и кортикостероиди"... спестявайте пари за стави. По 10 хилки минимум!
18
4
 
23
 
! Отговори
. преди 4 години
Д-р Ангелова, знаете ли какво правят кортикостероидите с имунитета? Вземете се хвърлете под някой влак за да не вредите на хората. Останалите на вашия акъл също!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Употребяването на хлорохиновия фосфат става само под лекарско наблюдение. Този медикамент има много странични действия"Дообрее! А болните с ревматоиден артрит, които по принцип си пият това лекарство да не би да живеят в болница и да са все под лекарско наблюдение, бе? Или едно време като пиехме хинин да сме го пили под лекарско наблюдение? Тази си е дъртичка, и тя като млада е пила хинин, и тя ли го е пила под лекарско наблюдение? Или не е това, а си го пазят, а?
16
3
 
15
 
! Отговори
иво папазов преди 4 години
госпожо,лекар ли сте ,каква сте..мен са ме тъпкали с кортикостероиди преди години разни лекари и да ви кажа ,се по зле ставаше.помога временно,и след време се връща всичко двойно така,че - ходете се ..нейде
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо изглежда жената. Не бих желал да съм на мястото и.Жива и здрава да е.
14
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОДОБРЯВАМ КОРТИКОСТЕРОИДИТЕ НО ТЕ СА ТОЛКОВА МНОГО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА УТОЧНИ КОЙ ТОЧНО!!------------С ДВЕ ДУМИ ДО МОМЕНТА РЕКЛАМИРА САМО ИБУПРОФЕНА МОЖЕ ДА Е ПРАВА МОЖЕ И ДА ГРЕШИ ОЩЕ НЕ УТОЧНЕНО!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия експерименти ли си правят с болните? Да видят верно ли ще умрат от тези лекарства? Ще откриват топлата вода ли, кво ли? Или наистина се работи по план за намаляване на населението на планетата?
12
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИБУПРОФЕНА Е ВЕЛИКО ЛЕКАРСТВО НО МАКРОН КАЗА, ЧЕ ПОМАГАЛО ТОЧНО НА КОРОНА ВИРУСА!!! ТЪЙ, ЧЕ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЯСНИ ПОМАГА ИЛИ ВРЕДИ НЕ Е МНОГО РАЗУМНО ДА СЕ ВЗИМА!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам. Не вярвам много на тази докторица. Температурата не е много висока, рядко надвишава 38.5 градуса.Аз не бих взимал никакви лекарства а само чай, лимони и мед. Както бабите са трепали вирусите хиляди години. И който не оцелее... мал шанс.
10
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЪРВИЯ ПАЦИЕНТ В КИТАЙ КОЙТО ГО ЛЕКУВАХА С ПАРАЦЕТАМОЛ СЕ ВЛОШИ ОТ НЕГО!!!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жива и здрава д-р Ангелова и всички лекари, които са в пряк досег с вирусоносители.Италианските лекари обаче май са на друго мнение. Не използват аерозоли и кортикостероиди при лечение на коронавируса. Парацетамол може.Коронавирусът няма да изчезне. Специалисти от CDC вече открито твърдят, че вирусът ще стане цикличен и трябва да го очакваме отново в края на годината.
8
3
 
13
 
! Отговори
е не преди 4 години
Парацетамол, ибупрофен, кортикостероиди... Всички казаха, че тези неща вредят, а тая: "Знаем, бе! Точно това ползваме!"...WTF?!? Май корона вирусът поразява мозъците на определени хора.... Ще се окаже, че е по-безопасно да си се лекуваме с ракийката и чесъна, отколкото да разчитаме на такива "знаещи" медици!
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПНа маймуни ни направиха.ами такива сте си. Ако не ти харесва бегай в масква.
6
0
 
6
 
! Отговори
До долния преди 4 години
само заради тебе ще гледам видеото ;)