Лекар: При COVID-19 се използват и кортикостероиди

Не всички развиват тежката пневмония, обясни д-р София Ангелова
29 мар 2020 21:05, Анисия Иванова
55

"Знаем как да лекуваме COVID-19. Много фалшиви новини се появиха около пандемията, не им вярвайте. За лечение на коронавируса се прилага както парацетамол, така и ибупрофен. Употребяваното на хлорохиновия фосфат става само под лекарско наблюдение. Този медикамент има много странични действия", каза д-р София Ангелова в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

От коронавирус не всички боледуват и не всички могат да развият тежката пневмония. Пулмолозите отделят хората, които са рискови - това са сърдечносъдово болните, белодробно болните, хората с диабет и други сериозни заболявания.

"Белодробните пациенти трябва да приемат редовно своите медикаменти и е важно да се знае, че при COVID-19 се използват кортикостероиди. И това беше фалшива новина", категорична е д-р Ангелова.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче говорителката на bg on air каква бомба е лелеле.минаха ми всичките притеснения относно китайски експериментални вируси.... Научно е доказано че наблюдаването на красиви жени с големи очи и готини задни части намалява рискът от инфаркт с хиляди проценти ии повишава значително имунната система!
4
3
 
13
 
! Отговори
Батка преди 4 години
Аз мноо зоб ям, всякакви стероиди взимам и нищо ми няма
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че е така.Подържайте се здрави,яжте добре,пийте витамини,при най-леки симптоми на грип- не чакайте да легнете и да не можете да станете -натъпчете се с лекарства и големи количества -2000 мг вит.ц.За оптимално приемане добре е да бъдат разпределени на 4х500 ,с много вода. Носете маски,носете ръкавици, пръскайте се със спирт не ги слушайте тия *** дет ви казват че нямало смисъл от някаква защита на носът и устата. Спазвайте дистанция мин. 1,5 м помежду си.Не се подавайте на паника.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако с парацетамол се лекуваше вируса, аз щях да съм лекар.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекар, хубаво обясняваш за кортикостеросориосииди и такова, но можеш ли да ми обясниш защо лекарите не можете да направите нищо срещи един грип вече толкова време, ами предлагате като в средновековието изолация, само това ли можахте са постигнете? И кортекостеросторосоидите, де, и кортикостеросросиоидите.