Националният щаб обмисля и декларация за движение в града

Ген. Мутафчийски: Въпрос на време е да бъде въведена
29 мар 2020 18:38, Анисия Иванова
705
Националният щаб обмисля и декларация за движение в града
Снимка: БГНЕС

Заради неспазването на карантината се обмисля нова мярка - декларация за движение в града и е въпрос на време да бъде въведена. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерски съвет.

Още по темата


"Следващите мерки е да се движат с декларация и в града. Това е най-вероятно следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена", допълни шефът на ВМА.

Той обясни, че в Пловдив централната улица е пълна и е възможно да възникне доста сериозна ситуация там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече е прекалено....................използвате кризата и вируса да побъркате хората........от тоя кризисен щаб само суха статистика и глупави забрани, никакви решения на проблемите!!!
526
1
 
16
 
! Отговори
ДАРВИН преди 4 години
Свободно придвижване , движение и разходки - само за плешиви умници !!!!Побърква се народа , побъркан народ трудно се удържа .... Сметката трябва да се плаща от някой ....
525
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам да мога да излизам на слънце и въздух и да си изведа детето навън. Има гори, поляни - не е нужно да сме с други хора изобщо. На кой хрумна тази тъпотия - да се виси с дни, седмици и месеци по къщите? Какво правите? Идея нямате, че вирусът, така или иначе, трябва да се изкара /ако повечето не сме го вече изкарали, което е вероятно така, но не е удобно да се провери/ ако не сега, то след време. Стига вече своеволия! Нямате основание за прилагането на такива мерки! Никакви!
524
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господа, наистина прекалявате! Седнете си на продълженията на гърбовете и се заеме да лекувате реално болни хора. Защото у нас не се мре и няма да се мре поголовно от този вирус, но от от купища други реално опасни заболявания - да!И паниката, която всявате, допринася също за това!
523
2
 
11
 
! Отговори
Дарвин преди 4 години
Човечеството и без това има нужда от редуциране. Въобще НЕ трябваше да се взимат каквито и да е мерки.Чумата ще превърлува който отцелее,отцелее на останалите лека им пръст. Сега ще убием много повече хора , млади и работливи заради Икономическата криза която ще се разрази . Явно Човечеството НЕ е дорасло еволюционно.Филосифското ни мислене е много назад .
522
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога гербаджиите ще намерят подходящи специалисти, които да ръководят администрациите? Все хора, които нямат нужното образование и опит назначават. Понеже гледат кой какви връзки има.Този щаб кога ще се оглави от вирусолог или епидемиолог? Човек професионалист, с голям стаж? Или нямате удобен такъв под ръка?
521
0
 
10
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Добре, а как ще ходя до магазина. Знаех си, че трябваше да купя няколко стека таолетна хартия.
520
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 4 години
И ако не е завера, тогава е некадърност !
519
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се наложи скоро някой да бъде изритан?Не прекалявайте с търпението на хората!
518
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ултравиолетовите лъчи на Слънцето унищожават всички вируси за минути... Защо ограничихте достъпа до Витоша ? Не ни карайте да си мислим за някаква завера срещу народа !
517
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маски и дезинфектанти няма , обаче декларации - милиони. Сигурно вируса много го е страх от декларациите. Математиците от щаба успяха ли вече да пресметнат колко вируса се побират на една декларация?
516
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекаляват тия с цирковете вече!Хайде, пуснете бързи тестове за всички! Ама не щете! Да не се окаже, че май вече сме го минали повечето хора тоя вирус и мерките ви са излишни. А без тях нито можете да се хопате постоянно по медиите, нито да своеволничите и да налагате режим, в който дори съдът в момента не може да ви спре незаконосъобразните актове!
515
1
 
19
 
! Отговори
Да, 551, преди 4 години
"Не мога да разбера- толкова ли не можете да издържите още 2 седмици вкъщи" Защото някой все пак трябва да работи, в земеделието не можеш да отлагаш, всичко си има срокове и не ги ли спазваш няма да има продукция!"Не можеш да го обясниш на бюджетарите, седящи си вкъщи, които още не могат да схванат, че изцяло зависят от реалния сектор. И че ще ми ядят ушите след още месец безсмислено висене на всички по къщите. Управляващите не ги мислете - те могат цял живот да седят без да работят.
514
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път щабът яко го прекали.Нито са много болните у нас, гриповете поболяват в пъти повече хора на куп, нито смъртните случаи са фрапиращи - болни възрастни хора, които ако не този, друг вирус ще ги изпроводи на оня свят. Време е да заработят административните съдилища и да почнат да гледат законосъобразността на административните актове, защото тук вече става произвол на изпълнителната власт. Трябва и спирачка да се удари.
513
12
 
0
 
! Отговори
Честен комунист преди 4 години
Едно нещо съм разбрал, честни комунисти, както и пълна угодия на всички нема.Понеже мръсните китайски комунисти с потулването и заглушаването на лекари и журналисти изтърваха този коварен вирус, сега целия свят бере гайлето. Като почнат да правят по 1000 бързи теста на ден и случайте скочат по 80-100 на ден друга песен ще запеете. При това здравеопазване , което имаме...
512
0
 
15
 
! Отговори
пинко преди 4 години
"Не мога да разбера- толкова ли не можете да издържите още 2 седмици вкъщи" Защото някой все пак трябва да работи, в земеделието не можеш да отлагаш, всичко си има срокове и не ги ли спазваш няма да има продукция! Дали ще хванеш "грип" докато работиш на полето, но определено няма да произведеш нищо докато "стойте си в къщи", защо са под карантина населени места с нито един регистриран случай, защо не са в болнични заведения всички "заразени", защо липсва ежедневната профилактика, само бумащина..
511
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен тези, които си ходят на работа има по-голям шанс да се заразят.Нека поставят под карантина и тези, които все още работят ! Иначе полза няма да има !
510
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До СлавчоСтой си там бе! Нали много бяхте отвопрковци, колко сте богати, европейци и американци, защо ревете да се прибирате? Свършиха ли чиниите за миене?
509
2
 
24
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
До СлавчоЗащото бате Бойко не иска сам да поеме отговорност, ами му е по лесно да каже "аз съм неук човек, доверявам се на експертите в лицето на генерала, правя каквото той каже"..После един ден когато се събудим и икономиката е съсипана Бойко ще си избърше *** с плешивия генерал с аргумента "генерала е некадърен, той съсипа държавата, сърдете се на него, дайте да го съдим за злоупотреба с власт"
508
6
 
19
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Ами Ок. Ама защо всичките ***, които отидоха "на запад", които се правеха на големи европейци и се фукаха по цял ден по всяка една социална мрежа колко по-добре са от нас (кога им е останало време да работят не знам), защо цялата тая *** и заразна човекоподобна гнус трябва да се изчегъртва от европейските тоалетни, в които вирее и да се транспортира тук. Защо това беше толкова не отложен приоритет?