Починалият мъж в Благоевград е проявявал всички симптоми на COVID-19

Той е дал положителна проба, каза ген. Мутафчийски
Обновена: 29 мар 2020 09:46 | 29 мар 2020 09:41,
92
Починалият мъж в Благоевград е проявявал всички симптоми на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на COVID-19 и е дал една положителна проба, заяви ген. Венцеслав Мутафчийски по повод на твърденията на общинския кризисен щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил болен от коронавирус, предаде bTV.

Още по темата

„Дай, Боже, да е така, ма едва ли, защото починалият има всички симптоми. И на мен ми се иска да не е“, каза Мутафчийски в „Тази неделя“ Вече организирано тестването на 1000 души, които ще бъдат изследвани за коронавирус и върху чиито резултати ще се гради статистически модел.

Изследването ще се проведе в МВР болница и е организирано от вътрешният министър, защото те са полицаи. 25 са общо случаите на COVID-19, регистрирани през отминалото денонощие у нас, съобщи Мутафчийски и допълни, че 16 са медицинските лица, които са заразени.

7 са новите положителни проби. Най-много са установени в Пловдив - 3 случая. Варна, Кърджали, Сливен и Смолян имат по 1 нов заболял. По данни на епидемиолозите е отминала вълната на грип тип Б, но се задава вълната на коронавируса, каза шефът на ВМА.

Средният период, закойто вирусът изчезва в организама, е 28 дни, затова е и удължен периода на карантината, но има и случаи, отбелязани в медицинската литература, за 37 дни, през които заразата е активна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
19
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Слушайте какво казва Генералът!Стойте в къщи.Спазвайте всички хигиенни правила.Важно е!
20
12
 
22
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Сериозно ли сте толкова глупави? Сравняват с другите починали ве... Не разбирате ли, че ако нямаше мерки щяха да се разболеят милиони и всички с хронични болести са пътници? Това е проблема на вируса - супер супер заразен. За това нещата са сравнително добре - защото има мерки!
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е легловата база на ВМА? Не само на инфекциозното отделение? Болница създадена и издържана от държавният бюджет години наред имено за такива извънредни ситуации. Централизирането и превръщането и изцяло за тази дейност ще помогне координацията и успешното овладяване на епидемията.Специалисти обучавани за работа точно за извънредни ситуации.Защо не се преструктурира в услуга на народа за пациенти с Covid -19?Или я пазят само за елита?
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия настава глад, скоро карантината няма да издържи, но дали ще се промени картинката на смъртността не се знае.
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен12В Италия миналата година са починали над 640 000 души. Това прави повече от 50 000 на месец. През февруари и март от коронавируса са починали 10 000, но колко са починали от други болести не се казва.
16
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис Джонсън, принц Чарлз 73 годишен, министри от правителството в Англия болни от коронавирус, Домусчиев и т.н и какво? Всички оздравяват и картината е като при грип, 80% от заразените го прекарват безсиптомно, т,е въобще не разбират че са били болни.Всички знаят това и си заравят главата в пясъка като този Мутафчиев и всяват паника!?Мангъров ви го каза това в прав текст.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н , колкото и да мажеш, почнаха да ви лъсват долните лъжи и манипулации.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е хубаво де.Умрял,умрял.Абе кво става с катастрофите там по колко умират по 3-4 на ден.
13
4
 
17
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До ммм 3 Ами това е целта да се страхуваме и да спазваме ограничителните мерки.
12
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РуменНяма ли да направиш сравнени със сезонния грип? Хайде осъзнайте опасността най накрая. Вижте малко новини от Испания и Италия.
11
0
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Много успокояващо.
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РуменПроблем е, че заради короната тази година може да са много повече от 100000+.
9
13
 
24
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Вижте в НСИ колко са починалите за миналата година.Над 100 000 души.Някой стресирал ли се е? Паника и кома на икономиката? Срив на здравеопазването?
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мммНа генералчето му липсва само килимявката и патрахила, и е готов да размахва кандилото.
7
0
 
27
 
! Отговори
Доктор Иванов преди 4 години
Абе направо 10 години трябват за се изчисти коронката! До тогава в изолация!
6
1
 
16
 
! Отговори
Мдам преди 4 години
Думичката карантина не е измислена случайно,като в самата думичка е и срока - 40 дни.
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Aз не мога да разбера какъв е проблема, ако си здрав, под 60 г,. ползваш качествена маска, очила, ръкавици и спазваш дистанцията, да се движиш и ходиш на работа и разходка в парка, примерно??Значи, в обществения транспорт МОЖЕ, в таксито, натъпкани 5 човека барабар с шофьора - МОЖЕ, а в парка на чист въздух, слънце и сред природата - ОПАСНО?Обяснете ми логиката, инак съм от подкрепящите Щаба на 97% от всичко направено от тях досега и им желая успех!
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"... *** едва ли..." Тоя "генерал" дали е ходил на училище?
3
12
 
24
 
! Отговори
ммм преди 4 години
Този на снимката вече ми става крайно неприятен.Незнам до колко е вещ в тази област, но той е един сервилен послушан на Управляващите, нищо особено не говори ...Сега ми дрънка, че пика е далеч ..Нищо не се знае ...Имам чувството, че слушам една квартална врачка.Самото му излъчване ми дава основание да не му вярвам, нито на тези окито са му дали този пост.Иначе, нищо нямам против него като индивид, но човек трябва да си тежи на място.При него това го няма.Изпитвам страх от подобни хора.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, направете 1000 проби на активни в обществото хора да се види. Иначе страх, глад, психоза. 28 дни стоиш вкъщи да минеш в графа излекуван, даже да си имал леки симптоми, то само това е достатъчно да срине икономиката... Не знам как си я мислят някой хора, че ще стоят 5 месеца в карантина, няма да плащат заеми, наеми, а магазините ще са пълни... Луди