Проф. Кантарджиев: Пикът на болестта ще е по Великден

Диагностицираните с коронавирус остават четири седмици вкъщи
29 мар 2020 10:05,
267
Проф. Кантарджиев: Пикът на болестта ще е по Великден
Снимка: БГНЕС

„Оперативният щаб имаме едно мнение, че третата третина на април ще бъде пикът на коронавируса – по и след Великден. Зависи от мерките и това как народът ги спазва“. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му хората в момента хората трябва да излизат само за храна и лекарства.

Той е категоричен, че диагностицираните с коронавирус трябва да си останат четири седмици вкъщи. „Три са основните неща, които трябва да направим относно диагностиката. Първото е да не допуснем болен лекар да заразява пациентите. Медицинските кадри трябва да са здрави. Трябва да се ползват маските и облеклата. Всеки пациент, влизайки в приемното или спешното отделение, както и в линейката, трябва да си мисли, че потенциално е заразен с коронавирус“, заяви Кантарджиев.

Директорът на Националния център по заразни болести е категоричен, че всички хора с тежки двойни бронхопневмонии трябва да бъдат изследвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
6
 
21
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
януари 1997 народа атакува Парламента, но не успя да влезе и да ги избие тия крадци.. тоя път пропуск няма да има
157
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ, Германия, Унгария, Англия, Холандия, Швеция където има много повече болни, се насърчават хората да излизат и да спортуват в парковете, а тук държавата само за 1 ден е глобила 23-*** бедни родители, които са решили да си изведат децата в парка, както и няколко пенсионера с 5000 лева. Такива глоби няма дори назапад, където заплатите са в пъти по - високи. Абсолютен геноцид над бедния български народ, дано овцете се събудят!!
156
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не сте по-умни от тези които управляват държави..."Извинявай, ти по-глyпaв от Бойкотино ли ни нарече? Това възможно ли е по принцип? Та той е на едно ниво с марулите. Нали знаеш че марулите имат IQ около 27?
155
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте изказванията на Мутафчийски от преди месец. Тогава казваше че това е просто един вирус който повечето хора ще преболедуват като грип. Какво стана че Генерала така радикално си промени мнението? Или така му наредиха. Това е цирк, театър, постановка.
154
5
 
6
 
! Отговори
до 172 преди 4 години
щом си го изкарал по нова година, вместо да скучаеш *** доброволец в спешното, дсже без маска ще си отворрко
153
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е великден 2020, извънредното ще падне на коледа 2020.
152
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни пускат по вилите,толкова е вдлъбнато,че няма на къде повече!Там кой ще заразяваш,картофите ли!?
151
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спрете потока прииждащи от чужбина, Украина даде двуседмичен срок и вече не допуска украинци обратно. Затворете страната, завръщащите се обратно българи са потенциални убийци разнасящи заразата, колкото и неприятно да звучи. 200000 върнати 10000 заразени, Мутафчийски кога мисли че ще му се види края....
150
8
 
27
 
! Отговори
ФАЛИТ преди 4 години
2055 година, България:- Но дядо, чел съм в книгите как след извънредното положение са последвали масови депресии, самоубийства, домашно насилие, разводи, и грабежи. Косвените жертви от мерките взети заради коронавируса, се изчисляват на хиляди пъти повече, отколкото жертвите на самия вирус!- Така е, но поне усвоихме 2 милиарда лева от ЕС, от които народа не видя нищо, но ние гербаджиите захлебихме яко. Затова сега ти караш S класа и имаш хотели и на Слънчака, и на Банско, дядовото.
149
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте да докарвате хора от чужбина и пика ще е по Коледа! Време е правителството да спре да ни заразява и да ни обяснява как трябва да седим вкъщи! Събудете се хора! Все още пристигат самолети с болни!
148
1
 
6
 
! Отговори
ист преди 4 години
Предпазни маски направени от бебешки памперси са по сигурни.
147
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса мисля че го изкарах по нова година, здрава кашлица и температура и болки. Направо не можех да заспя от кашлица. И така бях цяла седмица. Ето на, жив съм. Ама сега нали трябва да съм примерен седя вкъщи като крeпостник. Овце сме.
146
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Налягайте си парцалите...Не сте по-умни от тези които управляват държави...Да сте заделяли пари за дни, като тези...Тази пандемия ще ви е за УРОК..."Първо - Не. Нищо няма да си налягм, а ще си го карам лежерно.Второ - това, че си се набутал във властта не те прави умен. Или Тръмп е много умен?Заделял съм пари. Работата е, че държавата минзаделя от заплатата осигуровки, а сега не иска да плаща... И май ще е последния път в който ще плащам нещо на нея И д аурока е следния - крий такси
145
0
 
3
 
! Отговори
До 147 преди 4 години
Ти колега откъде знаеш ,че няма да са 3месеца ----обясни че да знаем ?
144
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не мога да разбера логиката на Правителството -Да има карантина за да спасим Здравната система -Е питам АЗ?? -как да спасим нещо което така или иначе не съществува от поне 15 г назад?"Не я спасяваме. Правим така че да не си проличи че я няма...
143
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сметки без кръчмар. За какъв пик става дума , като всеки се е скрил в къщите си. Пикът ще е в момента в който излязат хората. Колкото по- дълго стоят затворени , само го удължават във времето , нищо друго не постигат.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасВирусите не се кръстосват...
141
2
 
9
 
! Отговори
До 150 преди 4 години
Като нямаш какво правиш в интернет,а не потърсиш начин да си полезен на себе си ?Знаеш ли колко работа има в производството ?Ама чакаш някои да ти даде,затова нямаш !
140
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Пикът на болестта ще е по Великден"".......... а ако няма пик? Ако вирусът отдавна е сред нас, и че постепенно ще затихва от сега нататък, кой ще понесе отговорност за счупената ни икономика? От къде са сигурни, след като населението не е тествано - поне една част от него и след като казват "зависи" - от какво зависи? Гадят? За какъв ч*еп ще ни тестват след епидемията?
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 160Предполагам, че "лъжат масово" и разстрелват случайни хир, а после - корона