Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Дани Маркова се оплаква от чакането на КПП-тата във Facebook
Обновена: 29 мар 2020 15:56 | 29 мар 2020 14:40,
127
Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава
Снимка: БГНЕС

Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас. Въведените КПП-та в областните градове запушиха движението и доведоха до големи задръствания. Един здравен работник от столичната болница „Света Анна“ реши да се „изповяда“ във Facebook. Прилагаме казаното от нея, което ни кара да се замислим в какъв свят ще живеем след края на пандемията.

Още по темата

„Седя в колата и слушам, " Моя страна, моя България"... Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София... Едва пъплим...първа, газ, спирачка...
Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни... маски, шапки, очила, шлемове... не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.
3ч. след края на работно ми време( в 22ч.) вече съм си вкъщи. Правят "коридор" да влезе "бацила" и се пъхвам в банята...за дезинфекция. Почти врялата вода отмива "бацилите", а аз не мога да определя емоционалното си състояние... гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.
Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане... Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то... Газ, спирачка... Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с " Моя страна, моя България", не искам светлинно шоу... Искам нормално отношение, в нормална държава!
5 и 30...Ще тръгвам за работа...“, завършва Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София.

Припомняме, че за този вид проблеми беше дадено позволение на медиците и хората с професии от стратегическо значение за страната, да използват бързите коридори на камионите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа вдигат заплати , но не само за 1 месец на хората на първа линия , а на всички на всяка линия , другите болни и те имат нужда от грижи Бойко ....А на втора, трета и четвърта линия да ги вдигат ли, или да ги намалят?
43
7
 
2
 
! Отговори
Българския народ преди 4 години
Спасете живота ни, ох, корона вируса ще ни убие, ох, спасете ни, спасете ни, направете заплатите на лекарите 10 хил лева, и на сестрите 8 хил лева, умоляваме ви, спасете ни!
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Първо... Знаеш за този вирус САМО... това което официално ти се казва, а не което е реално в действителност . Второ... Ако не си наясно с реалността относно тази епидемия изобщо се губи смисъла да си правиш някакви изводи. Трето... Никоя държава няма да затвори границите си, ако този вирус беше някакъв елементарен...
41
4
 
8
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Скъпа колежке,Аз работих и работя в условия много по тежки и странни от твоя гледна точка близо 20 години!Затуй сега това изпитание за мен е като шега от физическа гледна точка!Какво да кажа аз,когато в разгарът на епидемията в Китай,Италия и целият свят в градчето където живея се проведе европейско състезание по триатлон!Един час трябваше да обикалям за да пресека към отсрещната страна на булеварда!А след 3 дена нахлупиха карантината.Вече добре контаминирани?!Да се оплаквам ли,че са луди?!
40
0
 
1
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 38-миВсе това говоря, незнайни приятелю,дори предложих заглавие на книга,по темата,но ме блокираха за 24 часа/не за пръв път де/...
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вдигат заплати , но не само за 1 месец на хората на първа линия , а на всички на всяка линия , другите болни и те имат нужда от грижи Бойко ....
38
3
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
"Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава". Трябва да потърсиш друга държава. Като хиляди български лекари и здравни работници, грижещи се в този момент за германците! Тук няма нормалност. Няма държавност. Няма дори шоу. Има трагедия в жанра.
37
0
 
17
 
! Отговори
факт преди 4 години
откакто има коронавирус, у нас никой няма право да умира от друго... то като лафа от Тутурутка в кръчмата по морето от едно време :- и в сметката ти влиза и 200 лв за паркинг - ама аз дойдох пеш - че да си дошъл с кола, бе. кво ме интересува
36
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателБратле, психозата и стадното поведение си е доказано отдавна. Не отричам че е заразен вирус, но отричам да е смъртоносен повече от грипа и неговите производни.В 21 век понеже имаме достъп до много информация, се оплашихме от 500 000 заразени и 20 000 смъртни случая в целия свят до сега, при положение че на тази планета живеят 7 300 000 000 хора, просто смешно.
35
3
 
7
 
! Отговори
БОЛЯРИН преди 4 години
Като стана въпрос за КПП да попитам защо се нарушава закона ?В Търновско са сложили КПП на изхода на село Присово по посока село Пчелище.Нали уж КПП-тата щяха да бъдат само на входовете на областните градове ?Така, комшията от гр Дебелец искаше да дойде до село Миндя да си нагледа кошери.И трябваше да мине през КПП !Отделно се получава дискриминация.Живущите в село Присово не минават през КПП, за да стигнат до Търново, а тези от Пчелище, Церова Кория, Къпиново минават, а са община Търново
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не се казва за причините за смъртта, лекарите могат само да тестват за наличие нв вирус. Каква е гаранцията, че точно този вирус, който се кара при 85% от хората без да го усетят, е причина за смъртта на хора над 80 години с много други тежки заболявания?
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето от жертвите са били с тежки сърдечни респираторни заболявания и от които са починали, и са били и със корона вирус.
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Но не забравяйте, жертвите са от коронавирус!"Еми пич, много ясно че сега ще ти изкривят статистиката, за да оправдаят взетите мерки и идващата криза. Колкото по-голяма криза очакват, толкова повече "жертви на вируса" очаквай.Нали не мислиш, че ще излязат и ще кажат "Извинявайте, сбъркахме, прекалихме с мерките и съсипахме държавата"? Все пак помни, че те управлява ония, дето стреля с гранатомет по заподозрян, осъдиха го и той пак не каза "Извинявам се".
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименToчно така - не се умира ОТ заседнала кост в трахеята, а СЪС заседнала кост в трахеята.
30
3
 
16
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Ами, госпожо медик, свиквайте с КПП-тата и отношението на властта. Май забравихте, че доскоро ви обявяваха за терористи, само защото си търсите правата ?!
29
2
 
5
 
! Отговори
нали? преди 4 години
Това отдавна го искат и пациентите....
28
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София."Да си намери жилище в София или работа в Ихтиман. Оп, проблема е решен. Че и от гориво ще спести, от ремонти на колата, от свинетки, от гуми и ще й остават няколко часа на ден свободно време - ако иска да спи, ако иска да бачка извънредно.
27
22
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Ами пътувай с влака ***!
26
3
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ха-ха-хаИменно!!!И друго попитах преди обяд,тъй като съм зле с математиката!!!Много хора тук,все Италия дават за пример.Добре,но до днес там,жертвите са 10 000,а те само последните десетина дни обявяваха по видиш ли 1000 на ден,преди това по 500/800...Не съм следил статистиката,не съм я и търсил,и да смятам не умея,но все пак...
25
7
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До избирателАми, професор по анестезиология Олег Хинков каза, че през пролетта на 2009-та година в България са умрели от свински грип 4 000 човека за един месец - предимно млади хора, най-вече родилки и бременни жени.Тогава нямаше извъндредно положение, нямаше КПП-та ...