Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Дани Маркова се оплаква от чакането на КПП-тата във Facebook
Обновена: 29 мар 2020 15:56 | 29 мар 2020 14:40,
127
Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава
Снимка: БГНЕС

Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас. Въведените КПП-та в областните градове запушиха движението и доведоха до големи задръствания. Един здравен работник от столичната болница „Света Анна“ реши да се „изповяда“ във Facebook. Прилагаме казаното от нея, което ни кара да се замислим в какъв свят ще живеем след края на пандемията.

Още по темата

„Седя в колата и слушам, " Моя страна, моя България"... Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София... Едва пъплим...първа, газ, спирачка...
Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни... маски, шапки, очила, шлемове... не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.
3ч. след края на работно ми време( в 22ч.) вече съм си вкъщи. Правят "коридор" да влезе "бацила" и се пъхвам в банята...за дезинфекция. Почти врялата вода отмива "бацилите", а аз не мога да определя емоционалното си състояние... гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.
Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане... Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то... Газ, спирачка... Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с " Моя страна, моя България", не искам светлинно шоу... Искам нормално отношение, в нормална държава!
5 и 30...Ще тръгвам за работа...“, завършва Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София.

Припомняме, че за този вид проблеми беше дадено позволение на медиците и хората с професии от стратегическо значение за страната, да използват бързите коридори на камионите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От нищо друго не ме е страх, дори от БЛС. :)))
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господине, единственото нещо, от което се страхувам, е досадата да търпя около себе си хора, които си мислят, че "словесен" се пише "словесТен". :)))
102
4
 
1
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
Когато простият човек се страхува, го избива на агресия. Тук, в коментарите тя е само словестна, но се надявам повечето от вас никога да не ви срещна на живо. Егати отровните коментари! Егати простотията!
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо, като ви тежи професията, откажете се. Аз вече 10 години не работя като лекар и се чувствам прекрасно. Никой не умира около мен и нощем си цъкам Интернета, вместо да давам дежурства. И не плащам членски внос на пре.стъп.ния БЛС. :)
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия КПП-та са най-големите развъдници на коронавирус. Подаване, връщане, подаване ,връщане, декларации, лични карти, връщане, пак подаване.....
99
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дадохме ви 5,5 милиарда лева (това са 5500 милиона) миналата година, бе бацили!Ти и твойте корумпирани колеги ги откраднахте, вклучително и оная калинка с ониформа, която всеки ден я гледаме и която освен да брои живи и умрели май нищо друго не може.Между другото е вторият генерал след Тиквата станал милионер.
98
1
 
12
 
! Отговори
Динко Ценов преди 4 години
Честито на бъдещите трайно безработни. Тоалетната хартия не ви е нужна.
97
1
 
6
 
! Отговори
8 преди 4 години
До Анонимен Вирусът "късен антикомунист " се оказва по-дълготраен от ковид 19 !За него лекарството е едно -Свети Петър !Кмплексирани некадърници !
96
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно войник да се оплаква,че в окопа е студено,мокро и свирят куршуми.Ами веднъж на 300г е така!Да беше станала поп.
95
25
 
18
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Затова сте учили в крайна сметка никой не е ви е накарал на сила това е ваш личен избор
94
1
 
11
 
! Отговори
До лекар в Испания преди 4 години
С цялото ме уважение....но ако си тръгнал/ла да обясняваш с няколко думи на " умниците" от форума що е вирус, разлики между отделните видове ....си е чиста загуба на време. Всеки с елементарна интелигентност е можал 1000ди пъти да се осведоми последните дни. Всеки с елементарна емоционална интелигентност е можел поне до го усети. И ако има друго мнение да го изложи интелигентно. Но с това ниво , което преобладава тука....чиста загуба на време
93
2
 
15
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Колкото за здравната система,ами там е ключът от бараката!При тая липса на лекари,сестри и друг персонал,кога ще бъдеш евентуално по добре третиран ако се наложи? При една сравнително нормално функционираща система или в условие на колапс и хаос,както е тук в Испания?!Тук поради липса на подготовка за първия удар,липсваха и липсват облекла,маски и други.Заразени са около 10 000 медицински лица и на места е пълен хаос,ама вие не разбирате от добронамерен съвет,а се мислите за най умните!
92
4
 
7
 
! Отговори
ПРОМЕТЕЙ До 94 преди 4 години
Ха ха ..ти бате трябва да се преместиш на запад. ...или силно на изток . Там такива противообществени и против законна, ама мнооого ги обичат .То верно, че тука се смята за чест да плюеш срещу другите....ама за това сме на това дередже толкова години .Хубавото е че мършата намалявава..все повече млади знаещи , можещи и хора с посока виждам ..поне в София. Но всяко утро има своя първи лъч!
91
3
 
9
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
За по бавните да се доизясня!Няма нищо общо с грипът,защото последният се изявява на мига почти когато се заразиш.А короната е като бомба със закъснител.Може да минат до 10 дена докато почнеш да даваш признаци,че си заразен.Образно казвам,че е леплив,за да ме разберете,че се задържа много време и трае до 4 дена на хладно и при липса на директна светлина.И другият дето се прави на умен,че съм казал,че е радиоактивно бойно вещество РБВ ?Ами да РБВ е лепливо и няма умиване и часове да търкаш и миеш
90
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще бъде "Велика отново" когато поне наполовина намалеят кръшкачите, всичко знаещите критикари, и тези на които все накой или нещо им е виновен . Ако искате примери- в тоя форум бъка от тях . Интересното е , че повечето от тия" екземпляри " много бързо се променят когато се промени благоприятната за развитието им среда.. Например отидат да живеят в някоя силно законова страна, дето няма поплюване.
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в ранния соц тогава които не харесваше активните мероприятия беше обявяван зая враг на народа!
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИзпълнявайте без да "разсъждавате" - Опичайте си акъла ..... типичен пример за някой които се прави на умен а всъщност е .....
87
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважавам професията Ви,госпожа,вероятно е най-хуманната и да наречем отговорна,НО,ще давате акъл само и единствено в нейната ширина! Вижда се,че засега медицината е безсилна да отговори с адекватни и конкретни мерки! Тези КПП дали са ефиктивни или не,са някаква мярка и опит да ви улесни точно Вас,за да не се допуска масова зараза ! Стига сте мрънкали и оплаквали,още повече,че има коридори за Вас! Като ще скрибуцате-напускай ! Това е! Да не си отварям и аз устата какви екземпляри има и при вас!
86
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тома Неверни или Бай ***...?Има ли значение? Това, което започна ще продължи доста месеци. Опичайте си акъла с време и не се правете на повече мъже отколкото сте! Изпълнявайте без да "разсъждавате"... Не знаете толкова, че да се правите тук на умни.
85
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много заета тая докторица, чак се чудя откъде време за интервюта и селфита, успява ли да работи изобщо нещо, или само чупи стойки, докато я снимат?