Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места

Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19
Обновена: 30 мар 2020 17:14 | 30 мар 2020 17:10, Красимир Ангелов
814
Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или открити обществени места. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със заповед от днес.

Още по темата
"Всички лица, когато се намират в закрити или открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице", се чете в заповедта.

Дали тя се спазва ще контролират органите на МВР, както и областните управители, които трябва да създадат организация за изпълнение на разпоредените мерки.

Целта на новата заповед е да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация. 

Покупката на маски у нас обаче често е трудна задача, а цените им скочиха значително от кризата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


814
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
661
1
 
4
 
! Отговори
СТОЛИПИНОВО преди 4 години
я пА шси раждам диеца и вие българите ще ми плащате , че хелзинския куминотет ще ви разиграй игрътъ и немате избор , ние требе ядем, а вие ш ръботити
660
1
 
22
 
! Отговори
хм преди 4 години
В Англия имат право да излизат един път на ден на разходка в парка с член на семейството ои или да карат велосипед, или да побягат. Глобата е 30 паунда, ако не се спазват нововъведените мерки! "Българските глоби" от 5000 лв, на фона на "стой в къщи", налагани на бедните българи са нещо уникално!
659
2
 
11
 
! Отговори
е-ха преди 4 години
Тези хора само реагират след проблема, а не се подготвят предварително. Това се нарича реактивно поведение - действат чак когато са принудени от обстоятелствата, впоследстие. Нямат проактивно управление. Нямат предвидливост и подготовка. Планират ден за ден. От самото начало на пандемията трябваше да приложим китайския опит - "всички с маски"!
658
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ананиев е поредната калинка на Боки. Оставка!
657
1
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Слушам музика- тихичко и чета Том Кланси ,, По Заповед на президента" тази е много по- близо до сегашното положение. От книгата на Дийн Кунц. Като почна в Ухан се сетих за нея и я препрочитам 2ри път. Има и обяснения за вирусите, като за любопитни.
656
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБА НИ ОТ ЛЪВ - ТРЯБВА ДА СТАНЕ НА ПЛЪХ! ДОЛУ ФИНАНСОВИЯТ-ЗДРАВЕН МИНИСТЪР, ДОЛУ ЕНИЧАРИТЕ ОТ МВР!
655
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз да попитам, защо финансист, който изобщо няма медицинско образование, ще дава такива "компетентни" заповеди?!? От къде го измислиха този, поредната калинка? "Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите (МФ) през 1980 г., след като завършва специалност Финанси и кредит" в УНСС."
654
0
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Хаа, почна се значи. Преди дърпаха чанти. От утре маски. Комшията ме ядосва и утре ако го видя някъде дърпам маската и бягам.Нека обяснява, че е бил с маска.
653
3
 
28
 
! Отговори
Военно положение преди 4 години
Имам роднини в Испания-една от най-засегнатите от вируса страни. Действително мерките там са драконовски, но на никой и през ум не му е минало да задължава населението да ходи навсякъде с маски на лицата, все едно са наложници в харем. Не мога да разбера какво се цели с подобна мярка, при положение че ние за месец и половина имаме само няколко починали, и то хора с хронични проблеми!? За мен това е или средство за пълнене на бюджета или гавра в казармен стил, за натягане макарите на непокорните.
652
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицЕми много ясно , че ще се млатят.. на мен като ми свършат паричките и храната - мислите , че няма да ви млатя ли? Кво да се самосъжалявам само? Не сте познали...
651
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До ШашиДнес двама се млатиха пред аптека.За кратко,утре може и по-зловещо да стане.
650
0
 
21
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
А, жълти ленти да слагаме ли? Кога ще е заповедта? Защото, вече на това прилича всичко. Затворени. гладни, разходка с разрешение, а побоищата-и те ще дойдат като озвереем.
649
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да не си мисли още, че правят нещо за народа. Бойко обеща по 1000 лева бонус на медиците и трябва да ги избие от някъде. Преди това направи поръчка на маски в пъти над реалните цени. И в трудни времена кражбата си върви. От хора без съвест и морал друго не може да се чака.
648
0
 
21
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Връх на слабоумието, връх!И скъпи съотечественици, припомнете си всичките тези събития и решения около вируса, когато дойде време да дадете гласа си!
647
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До ПетърчоПодкрепям напълно.Колко пъти ББ оповестяваше някакви промени,и щом се надигаше недоволство бързо се отменяше заплануванотоПърво решават да правят нещо,после мислят може ли да бъде реализирано.Това исках да кажа.
646
0
 
26
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
До ЩирлицТова което исках да кажа е че с такива и.диотизми си вкарват автогол. Нямам нищо против да наложат на хранителните вериги да осигурят маски за клиентите и да им ги раздават на входа даже и това да се наплаща. Или просто да имаше маски по аптеките. Но без предварително да се осигури че мярката може да се изпълнява не се издава заповед. Това показва че хората които в момента взимат решения същите не ги обмислят а ги взимат импулсивно. А това показва липсата на капацитет да се справят.
645
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
следващите избори - без бсп.
644
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До ПетърчоА,не съм съвсем съгласен.СЕГА трябва да видим,а на изборите да видят герберастите.
643
3
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
До 686Тези 30к дето предварително ги умираш са хора бе! И дано и ти дойдеш до 80 та да видиш как е някой като теб да не те брои за нищо. Между другото един от починалите тук е на 31 година. Или и той е просто една статистика в зеления ти мозък? Ето това е проблема че станахме нация от егоисти която мисли само за собствения си ***. Казват че кармата е к.учка *** дано в твоя случай не е така въпреки че с този начин на мислене сам си го търсиш. Бъди здрав и жив и малко се замисли.
642
0
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Омръзна ни от вас. Не зная какъв е този вирус. Ама, ако е китайски ще си ударя за...Ника в тавана. Ако беше китайски щеше да се счупи за 5-6 дни. Бялата раса го е направила. Всичко китайско е:- много хубав едноседмичен телевизор.