Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места

Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19
Обновена: 30 мар 2020 17:14 | 30 мар 2020 17:10, Красимир Ангелов
814
Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или открити обществени места. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със заповед от днес.

Още по темата
"Всички лица, когато се намират в закрити или открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице", се чете в заповедта.

Дали тя се спазва ще контролират органите на МВР, както и областните управители, които трябва да създадат организация за изпълнение на разпоредените мерки.

Целта на новата заповед е да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация. 

Покупката на маски у нас обаче често е трудна задача, а цените им скочиха значително от кризата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


814
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
641
0
 
7
 
! Отговори
МНОГО СЪМ ЯДОСАН преди 4 години
ДИНОЗАВРИТЕ СА СЕ РАЗМИНАЛИ ЛЕКО... ДАНО И НАС НИ ПРАСНЕ НЯКОЙ ГОЛЯМ КОСМИЧЕСКИ КАМЪК @@БАСИ...! ДАНО ДОЙДАТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ДА НИ СПАСЯТ ОТ ТАКИВА ФАЛШИВИ МИНИСТРИ С НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ !!! 0 РЕШЕНИЯ , САМО ЛАПКАНЕ И ТО ПАК ОТ РАБОТЯГИТЕ И ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ... НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА НЯКВИ ТРИБАЛИСТИЧНИ ЕТНОСИ И ТН... СКОРО ЧАШАТА ПРЕЛИВА
640
0
 
21
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Не е проблема да нося маска. Ако искат и пет ще сложа. *** от къде да ги купя??? Да не говорим че мярката е за няколко милионни хора които трябва да отидат в един момент до магазина и да купят най-малкото храна и до аптеката по лекарства. Те от къде ще купят маски при положение че всяка една страна в Европа изпитва затруднения да даде маски даже на лекарите а да не говорим за обикновените хора. От много напъни за мислене този път се наакаха. Еми ще мине и ще дойдат избори. Е тогава ще видим.
639
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли беше сложно да се изолират само възрастните и болните ? Предполагам повечето ще го изкараме на крак, толкова шумотевица за 30к умряли на 80 год, толкова паника, какво ли се случва зад този театър, нещо голямо, какво ли е ?
638
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре , че вече не минават каруци, а тия дето ровят по кофите и след тях е потоп от отпадъци около тях, които вятъра пръска навсякъде .. те ОТ КЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ МАСКИ И ОТ КЪДЕ ЩЕ ИМ ВЗЕМЕТЕ 5 ХИЛЯДИ ЛЕВА БЕ!? @!%@АСИ ДИСКРИМИНАЦИЯТА
637
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анархията е пълна: Три оперативни щаба - орел, рак и щука!Кого да слушаме?Имам на телефона служебна SIM карта от столична общинска фирма. Тя забранява изпращане на SMS за паркиране и си купувам талони. Ако и сега го направят така няма да мога да ги пращам.Мога да нося декларация, ако е позволено.И не си играя на жмичка - писна ми от недомислиците на "умното" ни правителство!
636
0
 
24
 
! Отговори
От къде.. преди 4 години
То маски няма никъде, ще трябва да си шия някаква фалшива маска, която е като реквизит и не пази от нищо. На последно място в Европа сме по спестявания и с най ниски доходи, а те 5 хиляди лева глоба ще ни налагат..
635
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 000*5000=500 000 000
634
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 675Опаа ,Еми така се пълни биджета,а остава и за ГЕРБовистите!
633
0
 
20
 
! Отговори
Нямам думи преди 4 години
Сега здравите ще изкупят малкото останали маски и няма да има за болните. Много умно няма що. Да имаше наличности разбирам ама като няма...
632
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де имам един елементарен въпрос! Сега ,вечерта разбрах за глобяването с 5000 лева ието искам да съм изряден и утре ще отида да си взема 2-3 маски,обаче докато отида до аптеката ,дали има опасност да ме глобят!Тия работи се казват по -отрано,защото в повечето аптеки няма маски!
631
0
 
18
 
! Отговори
КЪДЕ СА МАСКИТЕ преди 4 години
Скоро контролираната анархия ще е единсвената демокрация... не прави на другия зло и няма да видиш зло, АМА сегашната демокрация е на ниво средновековието. Съветвам хората - като им опре ножа до кокала , да си поиграят с кибрита! Може да ви заключат , ама поне ще ви хранят и лекуват, мухъла ще го преживеете.. П.С. ОТ КЪДЕ ДА СИ ВЗЕМА МАСКА , КАТО НА ВСЯКА АПТЕКА ИМА БЕЛЕЖКА , ЧЕ НЯМА .. за да не им задават 1 и същи въпроси!? БЕ БАТЕ ТИЯ МИНИСТРИ СА ПОД ВСЯКВА КРИТИКА, САМО ЛАПКАНЕ , 0 ЗНАНИЯ
630
0
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
SMS-са кой ще го плаща. Или това е щото отмениха Синята зона.( Народ- брашнен чувал.)
629
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ще трябва да се предвиди възможност и за съобщение чрез стационарен телефон, ако няма как да прати есемес.Но който няма и стационарен телефон, той какво ще прави?
628
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грях ми на душата, но за 200/300 болни, където ще предадат богу дух ще съсипят целия народ от мъка и бедност. Това положение го виждам поне до юни, после не ми се мисли за престъпността, породена от глада. Пак няма да може да се излиза.
627
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 664 от 663 (ЧЕТИРИ ВЪПРОСА)Благодаря за информацията. Някои работим до късно. Прибрах се преди малкои не знам какво са казали по новините.Но това само подсилва тежестта на четвъртия ми въпрос. От едни точно определени индивиди посмъртно не можеш да вземеш пари заради наложена глоба. Значи трябва да има и алтернатива, например задължително отработване на тези 5000 лв. Иначе заповедта на министъра няма да има ефект, а не-ромите ще са дискриминирани, защото само те ще плащат глоба
626
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българина е свикнал и обича да го бият по голата кратуна с повод и без повод.
625
0
 
17
 
! Отговори
DD преди 4 години
Да убиваш, тероризираш хората в името на "човешките права " вече не е модерно. На мода е терор и мъчителна смърт в името на човешкото здраве
624
0
 
8
 
! Отговори
ДРУГ ВЪПРОС преди 4 години
Ако някой не знае как да изпрати есемес,или телефонът му е дефектен и не може да праща есемеси (познавам такива хора с евтини телефончета, не могат да си позволят други),или пък човекът няма мобилен телефон,КАК ТАКЪВ ЧОВЕК ДА ИДЕ ЗА ХЛЯБ ИЛИ ДО АПТЕКАТА ?!?!
623
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 663Не разбра ли и по телевизията го повтаряха,глобата е 5000 лева ,ако се покажеш извън жилището си без маска!
622
0
 
20
 
! Отговори
ЧЕТИРИ ВЪПРОСА преди 4 години
1. Каква ще е санкцията за лице, което е без маска на обществено място?2. Кого ще санкционират, ако дете е навън без маска?3. Може ли държавата да налага санкции относно НЕпритежаването на нещо, което няма откъде да си купиш? Защото собственоръчно ушитите маски може да са с нулева ефикасност.4. Всички знаем, че от един етнос глоба няма как да се събере. Значи не е възможно да бъдат респектирани така. Как ще бъдат санкционирани лица от този етнос, които се появят на обществено място без маски?