Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места

Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19
Обновена: 30 мар 2020 17:14 | 30 мар 2020 17:10, Красимир Ангелов
814
Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или открити обществени места. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със заповед от днес.

Още по темата
"Всички лица, когато се намират в закрити или открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице", се чете в заповедта.

Дали тя се спазва ще контролират органите на МВР, както и областните управители, които трябва да създадат организация за изпълнение на разпоредените мерки.

Целта на новата заповед е да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация. 

Покупката на маски у нас обаче често е трудна задача, а цените им скочиха значително от кризата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


814
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
621
1
 
5
 
! Отговори
Легален мафиот преди 4 години
Еххх защо не станах и аз 1 кука, да мачкам мишлетата българи.
620
0
 
28
 
! Отговори
DD преди 4 години
Мерките трябва да са насочени към хигиената на обществените места, улици ,транспорт , учреждения , заведения за обществено хранене , а не към терор над населението, и поредната вълна на геноцид над работника и родителите му. Ясно е че вълната от вируса ще премине през всички живи и колкото по бързо стане по бързо ще се съвземат хората и икономиката. А това че здравеопазването в България е пълна скръб е друга голяма тема.
619
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ -ПОСЛЕ ЕДНО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ
618
0
 
22
 
! Отговори
гражданин-наБългария преди 4 години
СМАЗАХА НИ ! Деца, внуци - простете ни, ние ви провалихме бъдещето...Бойкова България = АДът на Земята
617
0
 
24
 
! Отговори
ггх преди 4 години
гласувайте да ни поробят в никоя държава го няма това
616
2
 
11
 
! Отговори
Мерки преди 4 години
Освен взетите мерки до сега и това, че си стоим вкъщи всички, или поне повечето, да се започне ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НАВЪН, освен градски транспорт и подлези, дезинфекция на улиците и на всички публични места, НАВСЯКЪДЕ! Само стоенето вкъщи и миенето на ръце не са достатъчни!И не се хвалете с резултатите досега, много е рано, много време има докато се докаже, че опасността от биологичното оръжие е отминала или поне овладяна!
615
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От самото начало съм против Радев , ама май само той ще ни спаси от тия рептили.. Според мен сметките им са на доста зле и 3те месеца ще се окажат месец и половина , явно затва искат да глобяват хората ,които нямат пари или няма от къде да си вземат маските за 10 лв... Как да стане ? Тука само някви айтита с хоум офис и 3 палки месечно ще се справят , а тия дето им слагат яденето на същите кво да правят??
614
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в банката като отида пак ли с маска трябва да бъда?Ми като ми искат личната карта?Начи мога да пратя леля ми вместо мене?Усещате ли се какви безумия измислят?Ако другарите министри ги е страх да не се заразят, успокойте се - ще се заразите.Лично Мангъров ни го каза!
613
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дадохме власт на една некомпетентна шайка и сега сърбаме попарата за пореден път.
612
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповед не се дава по радиото или телевизора.Освен това, ако министрите се вслушат в мнението на лекарите, Мангъров обясни че по-голямата част от хората ще се заразят. А Мутафчийски каза че само болните трябва да носят маски. Здравите, ако ги успокоява, също могат, но не са длъжни да носят!
611
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходете с маски !!!!!!!!!!!Ще има гадове които ще ви пеят
610
39
 
1
 
! Отговори
сТъпи сънародници, преди 4 години
Спазвайте правилата и няма да ви глобяватВирусът не е грип, а нещо много по-лошоВ Китай умряха милиони затова са такива меркитеА името му егрип за да не настане паника
609
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще даде ответна реакция и ковид ще се разпространи, еднодневна маска ще е преизползвана ,защото хората едва свързват 2та края. Сама по себе си маската те кара да дишаш по-дълбоко, и дори някой да е изкарал тоя гаден вирус, може да се зарази от маската си дето я ползва със седмици, само и само да не го глобят еничарите 5 000 лв...
608
1
 
26
 
! Отговори
Хахахах преди 4 години
Ще носим защитни маски за прах или какво? Защитна маска за Covid19 е единствено сертифицирана N95 и FPP3. Данни на СЗО. ОСТАВКА!!!
607
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен дали ще си с маска или ако нямаш точно маска или нещо друго например забрадка шал кърпа увита около лицето зависи как ще го изтълкува полицая ,който ще ме спре лоша работа ако нямаш откъде да си намериш а и ще трябват бая за де сменят често
606
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В Азия спряха чуматаВ Азия едва ли 1 маска е половин надница. Задължително след работа жена ти да ходи да успокой някой ерген полицай , че е натоварваща чумата.. Скоро
605
23
 
1
 
! Отговори
В Азия спряха чумата преди 4 години
Защото всички носят маскиТук Ганчовците са убедени че това е коварен план на ЦРУ да им спре парцуцата
604
31
 
2
 
! Отговори
За 637 преди 4 години
Спазвай правилата и няма да те глобяватВирусът не грип, а нещо много по-лошоВ Китай умряха милиони затова са такива меркитеА името му егрип за да не настане паника
603
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат масово хората да изтеглят кредити , иначе как да стане като повечето хора са в неплатен отпуск или съкратени , а една маска е 10 лева ?? Вие бъзикате ли се? До сега всичко беше 6 , ама тоя здравен министър вече ни се подигра.. А и друго.. ако все още бачкаш значи трябва да си извадиш 10 лева от надницата само за ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА маска.. (недай си боже да пушиш цигара или да пиеш кафе) , тогава бачкаш само за кредита.. По тая логика , за какво да работим?
602
1
 
36
 
! Отговори
Burgas преди 4 години
Майка ми е на 66 г. , Няма маски и е с инвалидна пенсия от 230лева. Няма как да и помагам с пазаруването , вкъщи съм сам с две малки деца.Как подявилите г-н Министър Фашист майка ми да си купи хляб?