Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места

Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19
Обновена: 30 мар 2020 17:14 | 30 мар 2020 17:10, Красимир Ангелов
814
Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или открити обществени места. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със заповед от днес.

Още по темата
"Всички лица, когато се намират в закрити или открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице", се чете в заповедта.

Дали тя се спазва ще контролират органите на МВР, както и областните управители, които трябва да създадат организация за изпълнение на разпоредените мерки.

Целта на новата заповед е да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация. 

Покупката на маски у нас обаче често е трудна задача, а цените им скочиха значително от кризата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


814
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
681
5
 
3
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Както винаги много простотия се излива в тоя форум. Простотията няма почивен ден и не можеш да я сложиш под карантина, за съжаление .Относно носенето на маски - отново много точна и навременна мярка. И така, не мога съвсем искрено да кажа -АДМИРАЦИИ КЪМ ЦЕЛИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ - отлично водена политика, за сега .В световен мащаб една от най- адекватните. И това спасява животите ни /дори тези на "умниците" тука/ Нека пък ние да бъдем достойни хора и Боже пази България!
680
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментарите, Корнелия е заръчала на съпартииците да коментират от вкъщи, колко глупости са се изляли тука...
679
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години един човек предупреждаваше Борисов, че ще бъде размазан от краката на разгневени българи! Това време наближава.
678
1
 
3
 
! Отговори
Счетоводителка преди 4 години
Ало, медицинския съвет, не е ли по-опасно да се ползват маски за еднократна употреба и такива от плат които нямат функция по-различна от шал с дни и задържащи в себе си какви ли не бацили, които очевидно няма с какво бъдат сменявани достатъчно често дори от лекарите, какво остава за обикновените хора, само и само за да имитираме спазването на безумни заповеди и да спестим едни 5 бона!
677
0
 
0
 
! Отговори
Крамер преди 4 години
Да разбирасе. За кво става въпрос? За маски ли?Тя маската излъчва едно... лошо, предсказание ...
676
2
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Бокооо, тикво, на следващите избори си мъртвец!!!
675
0
 
15
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Аз си тъпча в дупките на носа филтри от фасове и тоалетна хартия и не говоря сникой а даже кат ида в магазина си ме познават и си ми дават ракия без да казвам. Не знам дали се води маска.
674
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако след няколко дни постъпят много болни с дихателна достатъчност, то това означава, че те са се заразили преди 10-15 дни. Всяка мярка, която се въвежда, не може да хване тези, които са заразени и тя е неефективна за тях.
673
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските почти не вършат работа... , но стават задължителни...Целта е да има дисциплиниращ ефект...Явно друго не може да се направи...
672
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той обаче не скри, че 10-12 пъти е по- .голяма смъртността при него, отколкотопри грипа, при който тя е 02. При новиявирус леталитетът е между 2 и 3 процента.Това е струпване на страшно много случаив кратък период от време. Азпродължавам да твърдя, че това, с коетосе сблъскваме, надали ще продължиповече от 2-3 месеца. подстъпите на много сериозноторазпространение, на огромния натиск.д-р Кунчев
671
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тази мярка за носенето на маски от всеки е предизвикана от факта, чевирусът живее изключително дълго. Но е дисциплинираща мярка, която дани кара да се чувстваме ангажирани пред обществото. Непрекъснатоизлизат нови и нови данни колко живее вирусът, че той се разпространяваот хора, които нямат никакви симптоми, което го прави неуловим заоколните", посочи д-р Маджаров.Това е. Друг въпрос е дали има смисъл.
670
1
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Абе Хм ти умора немаш ли.
669
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената на глобата е твърда и ясна, защо и на маските няма твърда цена и се спекулира. Къкво стана с доставената безплатна помощ на маски от Китай и Турция, може би са на пазара.
668
2
 
9
 
! Отговори
Я-я преди 4 години
Новият световен ред се ражда. Къде отидоха всички, които подигравателно говореха за безплодни конспирации? Не искат хората да се събират и да обсъждат колко лошо биват прецаквани със всеки следващ ден. Без допир, на дистанция, няма да бъдете хора повече. Чиповете са зад ъгъла. На дясната китка или челото, който се е интересувал вече знае.
667
1
 
9
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Според Майкъл Райън, координатор за оказване на кризисна помощ към Световната здравна организация няма данни, които да показват, че носенето на маски от всички да помага за нещо. Според Майкъл Райън носенето на маска е допълнителен риск при тези, които не я свалят правилно. Доктор Майкъл Раъйн е изпълнителен директори към WHO, световната здравна организация и 25 години се занимава с рисковете за здравето в света.
666
1
 
5
 
! Отговори
до хм преди 4 години
Аз си купих този модел FFP3 с клапан преди три дни, но прерових поне 50 сайта, докато открия 2 сайта, които имаха в наличност и то на такава цена, което си е чиста спекула. Тези маски са 10 пъти по-скъпи, отколкото бяха преди една година. Спекуланти!
665
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са оставките на тия ,които цял МЕСЕЦ не предприеха тази елементарна и ефективна мярка. Или през целия месец целта не е била "да се ограничи разпространението на COVID-19" ? И защо няма безплатни маски за хората - нали пренастроихме цялата "индустрия". Бах тая индустрия дето едни пикливи маски за по 1 лев не можа да направи за 1 месец. Или ви се свиди по 1 левче на човек?
664
1
 
7
 
! Отговори
види, види преди 4 години
Да не се правят на умрели лисици и само да изискват от другите, но и да изискват от себеси. 1.Спешно някоя фабрика да я преустроят за производство на маски. 2.Спешно да преустроят завод за респираторни апарати. 3. Спешно по примера на приятеля на Б.Б. - Ердо да дарят 7 месечни заплати!
663
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички тези мерки нямат за цел да предпазят някого от вируса.Всичко това се прави за смачкване на волята на хората и превръщането им в стадо роби. Управляващите елити вече нямат нужда от граждани и средна класа - бетонират се на върха и вкарват стадото в кошарата. Избори повече няма да има. На това може да противостои само искреното приятелство и братството между хората, но маските смазват самочувствието на всеки поотделно.
662
1
 
2
 
! Отговори
ихуу преди 4 години
Я РАЖДАМ ДИЕЦАТА _-- ВИИ ПЛАЩАТЕ МИ СОФРАТА .. ПОСЛЕ КОЙЙ БИУЛ ЦИГЯНИНУ