Генът ли е як или се справяме, но смъртността е много по-ниска!

Проф. Константинов: Вирусът ще се пречупи около 20-25 април
465
Генът ли е як или се справяме, но смъртността е много по-ниска!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смъртността от К-вируса у нас засега е между 10 и 200 пъти по-ниска, отколкото във “великата” Европа. Анализът е на математика проф. Михаил Константинов пред "24 часа".

"Ние ли добре се справяме (щаб, правителство и народ), генът ли български е по-як, чесънът ли помага, няма значение. Засега е такова положението, и дай боже да остане същото", коментира той.

Още по темата
По думите му средно за света смъртността е 3,5 на 1 млн. души, а у нас тя е 0,7 на 1 млн., т.е. 5 пъти по-ниска.

"С почти същия малък дял може да се похвали Израел с неговата фантастична медицина, докато в тежко поразената Италия броят умрели на 1 милион е 151, в Испания е 110, в Нидерландия е 32, във Франция е 31 и в Швейцария е 28. В Швеция е 10, а в най-добре справящата се Германия е “само” 5, колкото и в САЩ. В Германия впрочем не правят аутопсии на починалите и така донякъде си оправят статистиката. А има една жестоко ударена италианска държавица, Сан Марино, където броят починали на 1 милион е 619, т.е. близо 900 пъти повече, отколкото у нас", посочва той.

Според официалните данни, които приемаме за верни поради липса на други, към 27 март 2020 г. починалите от К-вируса по света са общо 27 344 души. В поставилата тъжен рекорд Италия на същата дата и от същия вирус са умрели 919 души.

По думите му числата са стряскащи, защото са големи и много бързо растат. Броят на починалите от вируса от 20 март насам по целия свят нараства с 13-14% на ден. Това значи, че този брой се удвоява на всеки 5-6 дни. И съответно би се увеличил повече от 30 пъти за един месец, ако тази тенденция се запази.

Ние обаче се надяваме, а и математическите модели показват, че процесът ще се “пречупи” между 20 и 25 април и кошмарният танц със смъртта ще продължи, но с по-ниско темпо. Казано на математически език, някъде около Великден кривата на заразата ще премине през инфлексна точка и скоростта както на заразяване с К-вируса, така и на умиране от него ще започне да намалява. Дано да няма плато процесът или дай боже да няма втори пик, за да са по-малко умрелите. Защото засега се очертават 10 милиона заразени и 500 хиляди починали, казва той.

Проф. Константинов посочва, че не знаем обаче колко хора умират всъщност от коронавируса.

"Населението на Италия към 2019 г. е 60 милиона и 550 хиляди, а коефициентът на смъртност е 10,7 на 1000. Така починалите италианци за 2019 г. са били 648 хиляди, или по 1775 на ден. За съжаление, не успяхме да открием колко италианци са починали на 27 март 2019 г., но ще приемем, че са 1800. Все пак през пролетта и есента смъртността е малко по-висока.

Ще предполагаме следователно, че и без К-вируса на 27 март 2020 г. щяха да умрат около 1800 граждани на Италия. Ако на 27 март 2020 година се окаже, че са умрели например 2700, то наистина би имало 900 = 2700 – 1800 умрели по причина на К-вируса. Но ако се окаже, че на 27 март 2020 са починали примерно 2300 италианци? Даже цялото увеличение над очакваните 1800 да се дължи на К-вируса, то ще се окаже, че той всъщност е причинил смъртта на 500, а не на 900 души. Пак е кошмарно много, но е почти 2 пъти по-малко. За сравнение, у нас на ден през 2019 г. са умирали по 296 души на ден без корона вирус. Или поне без този днешния, дето побърка", изчислява математикът.

За да разберем, колко са починали от К-вируса на дадена дата, примерно на 27 март 2020 г., от официалния брой починали, примерно П, трябва да извадим броя на починалите на същия ден и месец, но предишната година. Когато за К-вируса не бяхме и чували. За Италия това е числото П минус 1800. Ако и когато получим данни за П (за това може да са нужни месеци), тогава ще отговорим по-точно и на този въпрос, уточнява проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
0
 
! Отговори
Име... преди 4 години
До излишната ни гордостгорделивостта е грях а гордостта е излишна и глупава емоция
391
1
 
2
 
! Отговори
обезверен свят!!! преди 4 години
Голямата лъжа на века - дело на световния ционизъм! Новата война!Където мине градушката!
390
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 396 Handel - разтягаш ни тука как още февруари си знаел и не знам какво си - да не би да си разполагал с тестове и да си правил кръвни картини на болните, че да можеш да го твърдиш тия неща. Очевидно разпространяваш фейкове и манипулираш фактите, когато е ясно, че в Италия умираха хора заразени с коронавирус и никой не може да опровергае този факт. Заради такива като теб, които твърдят, че коронавирусът е като един безобиден сезонен грип, пламна целия свят. Хората умират от него в мъки
389
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,туберколозата се причинява от бактерия.Изследванията на БЦЖ ваксина показват че тя увеличава способността на имунната с-*** да се бори с патогени различни от бактерията на туберколозата,включително вируси с който и да било известен патоген.Това са връзки които сега се правят и са на базата на изследвания с животни.Дали това е така бъдещите изследвания ще покажат,но досегашните данни са обнадеждаващи и статистиката по държави показва по=малко и по-леко заразени в страните с БДЖ.
388
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, много е лесно да се каже, че Китай е виновен, но за да се различи коронавируса от един грип от медиите е нужно определено технологично време и думта в това отношение са имали китайските професори медици, а не политическите лица. Когато на професорите им стана ясно, че става дума за нещо различноно от грип и когато те индентфицираха причинителя, китайските политици взеха крути мерки, пак по препоръка на професорите медици. Такава е технологията на властта
387
0
 
3
 
! Отговори
До Жоро преди 4 години
Много си се зомбирал с таз пуста американска преса ,но тъй е като там живееш.В Русия не ходят много чужденици там из Запада да живееят,но има много туристи по ПЕТЕРБУРГ и Москва ,а също много руснаци там се завръщат от Западна Евопа,Азия..туристи,Египет ..там хората работят добре и медицината е безплатна ,не като в САЩ.Там на болните от короната ,то правителството им дава безплатни лекарства против вирус.
386
3
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Handel Има факти,които не чета в БГ преса.В Северна Италия откъдето започна трагедията живеят и работят над 100 000 китайци.Китайскат ком.пария криеше близо 2 мес. истината за вируса.Десетки жиляди китайци летяха то там и обратно преди Истината да бъде разкрита от един лекар(на който му се случи случка).Днес лъжат,че САЩ е заразил Китай.
385
0
 
0
 
! Отговори
aham преди 4 години
До HandelИ аз така си мислех, но не може да е вярно. Ако няма доста увеличен брой на починалите не би имало проблем в болниците. Освен това в Италия средно всеки ден умират не 3000 души, а около 1700 в месеците преди да се появи тоя вирус. Имало е години обаче, когато са умирали и повече, но не и по 500 на ден в Ломбардия примерно, която има население 10 милиона.
384
1
 
1
 
! Отговори
или епидемията преди 4 години
е фалшиваили данните не са скалъпени по "европейските стандарти"тази т.н. епидемия съществува предимно в медийното пространство на притежаваните от юдо-масоните масмедий
383
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 363 Скромно мнение без претенции за достоверност--Доброто за БГ е че всеки бяга от БГ(не идва в БГ).Същото е за Русия,Венецуела,Куба и т.н.Това е единственото,което ни спасява за момента.Живея в САЩ,но се моля всеки ден за БГ,защото близките ми живеят на тази територия.Не смея да помисля какво би станало, ако БГ има 1/10 от проблема на САЩ. Желая здраве и МНОГО Късмет на всички българи.
382
2
 
6
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Продължение...Докато в България просто липсват тестери, поради което тези, които изкарват болестта "на крак" изобщо не се знаят. Лично аз знам семейство с едно дете, и където и тримата го преболедуваха грипа още през февруари, когато с фанфари се отчиташе липса на заразени.
381
3
 
3
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Просто е като фасул. В някои държави като Италия например дневно умират от "естествени" през студените месеци средно около 3000 човека на ден - и умират от пневмонии (не случайно Северна Италия е главно засегната) и сърце (също очевидно). И голяма часто от тези смъртни случаи се пишат на гърба на вируса - най-малкото понеже носи допълнително финансиране.Продължава в следващия пост...
380
3
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Комунистическата ваксина против туберкулоза направена задължително на всички ,помага да няма много заразени у нас.... .
379
1
 
0
 
! Отговори
уф преди 4 години
До ХипотезаТуберкулозата се причинява от бактерия, а това е вирус. Какво общо може да има? Искаш да кажеш, че бактерия причинява ковид-19?
378
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв дявол не дърпам,това е само хипотеза,цитирам едно изследване,това е
377
0
 
0
 
! Отговори
riho преди 4 години
И тоя в графата "специалист по всичко по всички теми". Либсва ми само Гамизов, Петното и Бареков, няма да заспя спокойно без тяхното мнение
376
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не дърпай дявола за опашката !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
375
0
 
10
 
! Отговори
Хипотеза преди 4 години
Aмериканско и Австралийско изследване поотделно установяват силна връзка между коронавируса и ваксината БЦЖ(Против туберколоза).В страните където населението е ваксинирано с тази ваксина са в пъти по-малко заразените с коронавирус и минава в по-леки форми.Тази ваксина почти не се ползва в Западна Европа и Щатите.Ползва се в Бразилия,Япония,Русия.В България се ползва най-масово(вече 70 години).всички бебета се ваксинират с нея,с последващи 4 реимунизации.Това е уникално в световен мащаб.
374
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е оцелял . Е оцелял трудно през годинитеВ България девиза е умирай трудно
373
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина ако продължават да го морятМоже утре и до Марс пеша без скафандър да свикне да ходи.