Разбраха се със Синода! Службите за Великден - на открито

Полицията ще следи за спазване на дистанция
Обновена: 30 мар 2020 13:33 | 30 мар 2020 13:23, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Християнските служби за Великден ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн.

Още по темата
Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод.

Полицията ще следи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете, а свещениците ще се грижат вътре в тях да няма струпване на хора.

Всеки християнин ще може да влиза в храмовете, но при строго определени мерки, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е добър компромис и с огромна благодарност приемаме разбирането на Българската православна църква", каза Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 50-ия умрел пенсионер след Великден от коронавирус, Лойко ще си подаде оставката и ще заяви "Станишев беше!"
84
5
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Чудесен начин да умножаване на болните ... Исуската ще ги "пази"...
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вали силен дъжд или нещо магическия огън може да изгасне, туй ще е лошо знамение.
82
3
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Кукерите не ги пуснаха таз година заради водната криза и те ти резултата
81
3
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Ехааа, как ми нацъкаха минусите на коментар 77 :)Вярвайте си!Ако някой е чел Дан Браун ще ме разбере: Из Евангелие на Иссуса Христа: И в камъка ще ме намерите! Не в сграда!Тъй, че верующите, вземете един камък, нали и той е създаден от Него! Сложете си го някъде и Му се молете!Сполайте, и със здраве!
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще гледам руския поп по телевизията тия не ме интересуват, евроатлантиците ще гледат папата тъй или иначе. Някакви попчета с ролекси не могат да ми проповядват за бедност, смирение и подобни неща.
79
2
 
2
 
! Отговори
Д0 72 преди 4 години
много си набожен - кълнеш ли или какво? това ли са ти християнските ценности? или ти просто искаш да се тъпчеш в църквата, па барем господ се смили над жалката ти особа? Я пак ми кажи за урната?
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ прати таз болест и не вервам да спусне благодатния огън само така ще се индетифицира и дори невярващите ще повярват и света ще се промени
77
2
 
5
 
! Отговори
Питам Короновируса преди 4 години
Короновирусче,ти нали по църкви не ходиш? Нито по попове? От светена вода,тамян и чесън те е страх,нали? Защото от кукукерите не се уплаши.
76
4
 
1
 
! Отговори
До 81 преди 4 години
много си набожен - кълнеш ли или какво? това ли са ти християнските ценности? или ти просто искаш да се тъпчеш в църквата, па барем господ се смили над жалката ти особа? Я пак ми кажи за урната?
75
0
 
5
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
Щом полицията ще следи за дистанцията, най-добре ще е да се строим като за сутрешна физзарядка!
74
1
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Айде сега Мутафчийски да погледне в очите глобените вчера в парка хора и да им каже, че няма да ги глобяват в същия този парк на великденската литургия! Айде сега Мутафчийски да вдигне глава, която е забил в обувките и да обясни на глобените вчера хора колко опасно е било да се разхождат в парка, но изобщо няма да е опасно да идат на литургия в същия този парк, заедно с още 1000 души! Къде сте ГЕРБ-ерски ***, защитаващи глобите без да знаете защо!
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе знаех си, че има много ограничени хора, но в тази ситуация да искаш да ходиш на литургип - нещо, което ще застраши животите на много хора- е проява на мног нездрав разум. На това ли ви учи религията??? Вместо да се кротнете, сте се юрнали да се тъпчете и да създавате предпоставки за развихряне на епидемията. Що за егоизъм е това? някои от дълбоко вярващите по-долу, които не могат да се лишат от литургия в името на обяото благо може ли да ми обясни? Защото аз не виждам нищо богоугодно в това.
72
1
 
4
 
! Отговори
А дали? преди 4 години
А градския транспорт ще се дезинфекцира ли специално?
71
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 4 години
На литургия ще ходят само болни да се молят за изцеление желая и успех
70
1
 
4
 
! Отговори
Други въпроси преди 4 години
А личните карти на тия граждани,които са се събрали, ще се записват ли? Може да има и някой нарушил карантината. За да идеш на точно определена църква,трябва ли на личната ти карта постоянния ти адрес да е в същия район?Някой джебчия може да се възползва от ситуацията,какво като има полицаи и е Великден.
69
4
 
7
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Както има една приказка откарай време:Ако болен оздравее: Слава на Бога!Ако умре: Лекарите са виновни!Айде, и със здраве!
68
3
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
Това е абсурдно, зарязали сме си и замразили вскички хронични болести, седим с кариеси и други проблеми, само и само да спазваме социална дистанция, да ситуацията е ненормална, безпрецедентна, но мисля че един великден можем и без да отидем на църква, хората без прехрана останаха а вие за една църква. Ще се помолим от дома, Господ ще ни разбере. Дано не избухне със страшна сила заразата след Великден!
67
4
 
8
 
! Отговори
Do 72 преди 4 години
Пий си хапчетата и по-спокойно. Заради хора с по 2-3 мозъчни клетки ще пламне епидемия. А фанатиците като теб, които разчитат единствено на бог да им свърши работата, трябва да ги освидетелстват и отделят от обществото.
66
1
 
14
 
! Отговори
Баба ви преди 4 години
Да преговорим дали разбрах на планина не може , но на литургия може!