Борисов обсъди кризата с престолонаследника на Абу Даби

Премиерът ни се похвали с производството на защитни средства
39
Борисов обсъди кризата с престолонаследника на Абу Даби
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Двамата лидери обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването. Акцент в разговора бяха диагностичните и лечебните методи срещу новия вирус, които дават добри резултати и спасяват човешки животи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов запозна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с действията на правителството и индустрията за реорганизиране на българската икономика в условията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят посочи, че текстилният бранш у нас от седмици вече произвежда предпазни облекла, шлемове и очила за нуждите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички служители, пряко участващи в борбата с коронавируса.

Друг акцент в телефонния разговор между Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни продукти и мерките, които се налагат за обезпечаването й.

Българският министър-председател изрази задоволство пред шейха от активизирането на двустранните отношения в резултат от създаденото политическо доверие и общо желание за задълбочаване на сътрудничеството. В тази връзка двамата лидери се разбраха България и Абу Даби да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен.

В началото на месеца премиерът Борисов присъства на конни кушии в село Пристое, когато представители на местната власт и любители на ездата поставиха въпроса пред министър-председателя за ново спортно съоръжение. Премиерът Борисов пое ангажимент за изграждането на републикански хиподрум за провеждането на конните състезания и скоро проектът ще бъде реализиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не обсъдиха ли ,случая Божков?Май има само два варианта по казуса Божков,или да не го върнат или той да си остане в ОАЕ!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за черепа нещо ново
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биби зоговаря лихви за скорошните си предстоящи постъпления
9
4
 
7
 
! Отговори
Абдал Бин Ал Лафиф преди 4 години
Браво, само напред. Корона-криза-потоп няма спиране. Мисли за България и за бъдещето.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боката и той си урежда бъдещето в ОАЕ, като колегата му Черепа.
7
2
 
20
 
! Отговори
Ккъ преди 4 години
А-уууу. И света оправяме вече.
6
4
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Боко се е молил да го приютят в пясъчното царство, защото време му изтича заедно с Меркел, Макрон и всички останали Европейски лидери, които предадоха своите хора за някое друго милионче.
5
3
 
11
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Дано е изпросил някой долар :D
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с бин Ладен е договорил бурки за ислямска държава.
3
7
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Бойко обсъдил с престолонаследника на Абу Даби филмчетата за Скуби Ду...
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Абу Даби ли ще спасяваме с маски по 5 лв?
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а похвали ли се че чакаме да намерим производител на 1 милион маскизащото нямаме и неможем да приложим измислената от палавуреците му заповедза носене на маскинагли лъжци и обирджии