Пенсиите ще се плащат от 7 до 23 април в пощенските станции

Над 1 млн. пенсионери ще получат и по 40,00 лв. за Великден
Обновена: 31 мар 2020 09:39 | 31 мар 2020 09:37, Анисия Иванова
32
Пенсиите ще се плащат от 7 до 23 април в пощенските станции
Снимка: БГНЕС

Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април в пощенските станции ще ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък).

Графикът  за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април, е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително, съобщиха от Български пощи.

В изпълнение на Постановление на Министерския съвет, заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително. За тази цел правителството ще отпусне допълнителни 49 840 000 лв. лева на бюджета на държавното обществено осигуряване.

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Във връзка с предстоящия пенсионен период от 7 до 23 април и с цел опазване на здравето както на клиентите, така и на служителите на дружеството ръководството на "Български пощи" ЕАД  уведомява:

- стриктно да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция;
- да се спазва наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии;
- да се спазва безопасно разстояние един от друг (мин. 2 метра);
- да се носят предпазни средства – маски и ръкавици.

В случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция за получаване на месечната си пенсия, "Български пощи" ЕАД за периода на въведеното извънредно положение може да:

- изплати пенсията в дома на пенсионери над 68 години, съгласно Наредбата за пенсии на НОИ, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионера получава личната си пенсия;
- изплати пенсия на упълномощен представител на пенсионера, след предоставяне на  еднократно изрично пълномощно или нотариално заверено такова;
- изплати срещу подпис пенсия и добавките към нея до двукратния размер от социалната пенсия за старост, без пълномощно, на съпруг (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да докажат това свое качество като представят документите за самоличност на получателя и на пенсионера.

Във връзка с обявеното извънредно положение, за периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа, съгласно приложените графици.

Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
много за умиране преди 4 години
До пенисите? и малко за живеене!
19
0
 
2
 
! Отговори
когато ни няма преди 4 години
До пенисите?Когато всички измрем - тогава високи пенсии ще се отчитат
18
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос за банкомати преди 4 години
Как да си получем пенсеете ат банкоматите? Какви мерки да взимаме? Никой не знае!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години демокрация и пазарна икономика, 30 години геноцид над пенсионерите в България. Сега тези 40 лева ще се дадат на пенсионерите с пенсия под 363 лева месечно. Колко са тези пенсионери? 1,4 милиона, 1,6 милиона, 1,8 милиона, 2 милиона,... Как се живее с пенсия под 363 лева?
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Това е "величието" на държавата *** и българите турбо-клошарци обитаващи в нея! :)))))))))))))))))
15
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 20Само ти ли не разбра, че държавната администрация най-много от всички искат сами да си плащат техният дял от осигуровките, както всички останали?! От сегашното положение те губят най-много. Ако не се сещаш защо, попитай някой да ти обясни. Тях ги прецакват и с така наречените бонуси, но това вече за теб ще е недостижимо за разбиране.
14
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 4 години
Никой не споменава работещите в пощите ,нито щаба,нито "министеро"',Важен е митрополити какво ще каже!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 18Не можете да сдържите завистта си. И това за 20?!!!Докъде се докарахте.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 20Да спестяват! Като се хранят с хляб и мляко, понякога с маргарин и ти живей така, вместо да им завиждаш на спестяванията. И спестяват, за да заделят за погребение даже си купуват място за гроб до починали си съпруг или съпруга. Да не са в тежест на децата. Що не живееш ти техния мизерен живот, а само парите им дебнеш? Вместо да ги очерняш по форумите, ги остави намира да си доизживеят последните година- две или три от живота им.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 16Айде стига с тоя бизнес! Бизнесът малко спестявания ли натрупа от неплащане на извънреден труд, работа през почивни и празнични дни, най- ниската МРЗ в целия ЕС, вече позволеният извънреден труд е 300 часа годишно, болничните разбутаха, майчинските и отпуските- също и какво ли още не. Налазили сте тука да хейтите срещу най- бедните и онеправданите,защото няма кой да ги защити. Те нямат нет, не могат да прочетат как ги оплювате.
10
3
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От заглавието излиза, че няма да има банкови преводи. Статията потвърждава заглавието. Ако греша, то на език какъв в заглавието словоредът е?
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимна 12Налазихте платените тролoве да плюете по пенсионерите за мизерните 20?, които ще им дадат. Нещо за многохилядната държавна администрацийка да кажеш?Нямам предвид лекарите, мед. сестри и полицаите, които днес са на първа линия. Пиша за държавните хрантутници на бюро, които нямат грам полезност. Колко милиона са разходите за техните заплати, премии и бонуси? Оптимизира ли числеността им и разходите по тях?
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 8Колко милиарди се дават на "бизнеса" ежегодно? Колко техни задължения бяха опростени, колко данъци от бизнеса не са събрани? Как не те е срам да посягаш на мизерните 40 лв. на най- бедните хора? До там ли си оскотял, че завидя на едноокия за едното му око?Да не си мислиш, че бизнесът ще вземе тия 40 лв. от пенсионерите и ще ги даде на работниците? Докога държавата ще налива милиони в алчните гуши на "бизнеса"? Никакъв "бизнес" няма в Бг. "Бизнесът" е на държавна хранилка.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги развявайте тия 40 лв. като хвалба, щото са позор.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма пенсия ,има геноцид на пенсионери.Един домашен любимец куче в Европа струва около 150 евро на месец за храна и ваксини,медицинско облужване и т.н.ЕВРОППППППАПАПАПАПА
5
6
 
4
 
! Отговори
С ГЕРБ в сърцето преди 4 години
Браво ! ГЕРБ = сила, мощ, величие, прогрес, интелект, воля, сувернитет !
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати ,толкоз ли е трудно да разнесат пенсиите по домовете ? като идеш да подадеш заявление ,за да ти я донесат в къщи кел файда ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Пенциониран преди 4 години
Ще има Пенсии УРА!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки пенсионер за да може да излезе и да отиде до пощата за да си вземе 20 Евро подаяния, трябва да се приведе в карантинен вид по изискванията на оня с мундирите, като екипировката и дезинфектантите ще му струват десет пъти повече. Като е вероятно да има ръкопашен бой и фехтовка с баcтуни.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бащицата каза засега имало пенсий по нататък незнам кво ще стане хаха демек и пенсийте са под въпрос