Асен Агов: Единственият изход от кризата е солидарност

Очаквано е Китай да бъде донор на материали и идеи, смята журналистът
57

Не може в такава извънредна ситуация и пред такова предизвикателство да няма разнообразни мнения и да няма различия. Те ще бъдат преодолени. Днес е първият сигнал за това, с изявлението на председателката на ЕК, че се приема формула, близка до българската, за подпомагане на пострадалите страни. Това е солидарност. Това заяви журналистът и политик Асен Агов в ефира на "Денят ON AIR" относно ситуацията с пандемията от COVID-19.

"Европейският съюз беше толкова неподготвен за това предизвикателство, колкото всяка една страна в него. Сега вече на Италия ще бъде помогнато. Минали са само 2 седмици откакто са започнали мерките на Европейския съюз. Не смятам, че всичко е наред в ЕС, но смятам, че единственият път за изход от кризата е солидарният път", отбеляза журналистът.

Според Агов Великобритания трябва да се справя сама с пандемията, поради нелепото си напускане на ЕС.

"Русия не е помогнала до този момент, защото 80% от онова, което достави е негодно, не става за европейските стандарти. Куба работи в американска болница установена в Италия. 60-те кубински лекари работят в американска болница. Това е американска помощ, а не точно кубинска. Китай, който е с най-много опит, е очаквано да бъде донор на идеи, на материали, заради онова, което изпита в своята провинция Хубей", обясни той.

Наблюдаваме особена солидарност между хората, която не може да не се отрази на политическите решения, категоричен е Агов пред Bulgaria ON AIR.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
7
 
! Отговори
Поплавски преди 4 месеца
Този,само когато спи,не злослови по адрес на Русия.Аланкоулу,няма кой да ти чете идиотщините по адрес на един близко до нас българите славянски народ като руският.Ти с нищо не си полезен за държава.Злост,ненавист,демагогия,това ражда побелялата ти кратуна.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може руската помощ да не е по стандартите на некои лица, но поне е от душа и от сърце.
Вервам, че италианския народ ще я оцени по достойнство както и европейската солидарност.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
какви по точно са европейските стандарти за кривите краставици може би
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
вие депутатите а и журналистите бяхте солидарни с народа си през последните 30 години стигат
37
0
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 месеца
Га трябва да се плаща сметката солидарност!?!? На вашата маса ядохте хайвер с лъжицата на моята вафли от 5 стотинки! За Вас маски с активен въглен, моята от стар шаршаф. На графа 3 години ремонт след ремонт за 40 милиона в кварталите по тротоарите асфалта на 40 години където го има.......И сега солидарност, така ли?
36
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Значи сега солидарност, така ли? А кой е солидарен с мен, да не би да ме е поканил някой на 200 метровата си яхта? Но сега бъдете солидарни, как ли пък не, този елит съвсем за глупаци ни взема. Но робите спряха да се размножават като начало, а после не се знае какво ще става. Още малко ще се почака, докато тези 100 - на богати не вземат всички богатства на света и после ще настане.......
35
1
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 месеца
Аеан ага пак се пойви от нафталина ...
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не става за европейските стандарти? Мишкииии, мишки. Баш по време на здравна криза ли ще си ги мерите? Хора да мрат, ама да е по стандарт
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Солидарност не е българска дума
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Агов...пфу
31
1
 
21
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Тоя син бивш седесар жив бил още бе!
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С две думи солидарно трянва да пазим да не обеднеят мутрокапиталистите, откраднали парите ма прехода! Аз о ъой заедно получаваме силидарно милион, нали... само, че съотношението е недправедливо!
29
1
 
21
 
! Отговори
Аков преди 4 месеца
Няма да ги забравя с белите чорапки, черните обувчици, карираното сакенце. Бивш независим кандидат дупетата от Надежда, София. Преди това соц телевизията го беше пратила на стаж във САЩ. После от независим се присламчи към кликата на Костов. Днес се знае кой го храни. Житейска съдба кво да прайш. ***.
28
1
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 месеца
Мани я ти социалистическата солидарност? И на нея сме й яли хурката. И чехите й я ядоха, и унгарците и т.н.
Държавата се отнася с нас като с нарушители и натрапници, вместо да седнат и да ни кажат всичко като на приятели, и да ни помолят учтиво, а не да тръгват направо с голямата брадва.
27
4
 
28
 
! Отговори
мнение преди 4 месеца
единсвения изход е национализация и народен съд за крадците
26
6
 
29
 
! Отговори
42 преди 4 месеца
При капитализмът няма солидарност. Когато властва култът към парите не може да очакваш у хората да живеят само висши ценности. Капитализмът отприщва най-лошите нагони у човека и безвъзвратно го деформира.
25
4
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 4 месеца
Този забрави че руснака му помогна (когато и в Созопол му купи хотела и го ....) и тази е много долна и този е много мизерен, русия си действа кротко и сигурно, светът си го искаше, а китайците им го сервираха!
Сега всички са компетентни, иначе бяхте във фейса и гледахте *** как си бъркат и прости жени които .... това все още е обществото, още сте такиви!!!
Възпитание и Култура (не знаете какво е това)
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я солидарност още 45 дни,заради починали 10 човека!!!просто хората боледували белодробно
23
3
 
21
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 месеца
А при нас държавата тръгна с голямата сопа срещу гражданите си. Глоби доста хора с по 5 бона по непонятни причини като например разходка в парка. Това е една годишна минимална заплата след данъците. Затвори градовете вместо летищата, наложи на места вечерен час, а дори още нямаме обявена епидемия от коронавируса.

Сега сме солидарни помежду си, ама не толкова срещу вируса, колкото срещу държавата.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В САЩ ще умрат милиони. те не могат да покрият загубите нито икономически нито никак. Китай няма да им помогне Тръмп ги обиди с китайски вируси, юана ще измести петро-долара, а в света има трилиони петро-долари. В САЩ няма тоалетна хартия ама има трилиони хартийки без покритие да ги ползват по предназначение сега. Който обявава търговски войни на Китай си бърше задника със фалирана валута.