Борисов разбирал недоволството, но: Така ще се преборим с тази напаст!

Премиерът обясни защо се налага удължаване на извънредното положение
Обновена: 1 апр 2020 19:46 | 1 апр 2020 18:07, Веселина Йорданова
682
Борисов разбирал недоволството, но: Така ще се преборим с тази напаст!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов обясни защо се налага удължаване на извънредното положение у нас до 13 май и изрази увереност, че колкото и да е тежък моментът, "българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина".

"Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме", аргументира се той в социалната мрежа.

Борисов заявява, че разбира недоволството на хората.

Още по темата
"Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения - са възрастните и хората с хронични заболявания", изтъква той.

Борисов уверява, че правителството следи всичко, което се случва в другите държави - какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. По думите му все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията.

"Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет ще за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация", смята той.

Според премиера, не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.

"Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния на начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря ви за усилието, заедно можем повече", завършва Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Samo minavamгледането на телевизия не е задължително. Но, простаците и неграмотните няма какво да правят, не четат, не контактуват с роднини....само гледат телевизия, предимно БСТВ и чалга ТВ.
500
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички, които твърдят, че "коронавируса е дребен грип", и от него са "се гътнали само няколко бабички" ...... Ама, не, вие не излизате от дома, по цял ден мрънкате в нета и призовавате към бунт. И, защо??? За да изкарате някой лев? Да се задавите с него!!!!!!!!!!!!!!!!
499
12
 
12
 
! Отговори
или или преди 4 години
Който недоволства от карантината и извънредното положение, да избира за себе си - или тези ограничения, или масково боледуване и масова смърт от коронавирус. В Британия разчитаха на изработване на колективен имунитет и пропуснаха, че докато този имунитет се изработи колективно, трябва да боледуват и *** много хора. Когато освен министрите, и Борис Джонсън се зарази, сетиха се за карантина. Така че, не откривайте топлата вода по трудния начин.
498
4
 
28
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Боко писна ми да ви гледам по всяка телевизия ,да плашите гаргите загрижени за собствените си зад...ици. Гледам за животните и най вече за крокодила. защото е като вас ,комунистите.когато отвори уста не знаеш дали ти се смее или иска да те изяде.
497
4
 
25
 
! Отговори
SOS за бг народ преди 4 години
Удължаването на репресивените мерки не е наложително и дори вредно опасно и гижбелно за бг народ т.к. геноцида на бг народ чрез репресии подлсушване преслдване безработие глад ненужни забрани и огрничения като разходка в парк, за пътувание и нарушаване на карантира за болни и здрави хора, изолирани без грижа за основните им нужди за оцеляване огромни непосилни глоби сравними само със западните и министрерските запалти не с тези на народа и дори затвори журналисти други парии е ислямска диктатура
496
18
 
8
 
! Отговори
ИЗБОРИ ПАНИМАЙ преди 4 години
Драскачите на стaршина Румен Радев! В България за разлика от вашата родина Рассия, властта се взима чрез избори. Партизански тарикатлъци, шмекерии за революции и други, няма как да минат. Отивате на избори, ако хората ви повярват, управлявате. Не е ясно кои са тези хора които ще ви повярват, но сте длъжни да опитате. Имате дългогодишен опит в опитването...
495
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Роби ЖалкиХайде излез, работи, стачкувай, протестирай.....ама не ти стиска. Седиш си на топло у дома и драскаш в нета. А, тези, които ти осигуряват ток, вода, храна, сигурност работят, за да може на топло, с пълен търбух да ги плюеш. Жалка, дребна, тролска душица, за 5 копейки си готов да убиеш майка си...
494
5
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Банкянските много глупости с малко думи край нямат!Разбирал хората,живота ще се върнел в старото русло-все лъжи,лъжи!Баце в момента ти си *** на световното задкулисие в провеждането на командно щабното учение на печатарите на нефелните зелени хартийки в налагането на информационно пазарен фашизъм!Гордеел се сбългарите-не ти си един от сатрапите наемници!След края сам избери-военен трибунал или среща с Йоца Амстердама-резултата е един и същ!Времето лети!
493
13
 
4
 
! Отговори
gov преди 4 години
На вниманието на платените лица които всяват страх и подтикват към безредици. Преди минути VPN и Tor сървърите и предоставиха истинските им IP адреси след запитване.
492
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щабът е много негативно настроен към хората изобщо.не сме виновни.че това нещо ни разболява и търсим помощ от тях и болниците и ни гонят.нещо нещата се израждат...ние искаме да ни помогнат .те ни изпепеляват с омраза .че ги безпокоим
491
2
 
23
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Гледам новините и чета коментарите и се дразня. Смъртни врагове като Русия и Щатите си помагат и работят заедно, а нашите продължават да се джафкат само и само да са на пук на другия. Най вече "политиците", но и нормалните хора като гледам. Целият свят има общ враг, сега е момента да сме единни. Нека първо го преборим, после караници. Даже и по време на война се е случвало вълци да нападнат бойното поле, войниците излизат от окопите, избиват ги заедно, връщат се и продължават.
490
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Правило,твоя някой човек,както го наричаш ти,е карикатура ,на човекоще по-вече,че и той е комунист,ясен ли съм прости ми ***.
489
7
 
37
 
! Отговори
Роби Жалки преди 4 години
докато не се вдигнете с оръжие в ръка и не избесите тези гадове по сълбовете заедно с гнусните им семейства все ще си седите под карантина такъв терор дори и по време на комунизма нямаше !Бийте се роби жалки !и без това гадовете ще сведат живота ви до скотско отцеляване - поне се опитайте да убиете някой от тези изедници преди да умрете от глад !!!
488
4
 
39
 
! Отговори
NewOne преди 4 години
Бъдете разумни!Колко от българите и с какви спестявания разполагат?! Особено младите!Работодателите съкращават, вместо да се възползват от изгодното 60/40.Действията на временно управляващите са недостойни! Може би получихме наградата си за търпение?!
487
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До проклятието ГербАми ще си налягате парцалите до следващите избори... Дотогава ГЕРБ ще взима решения по управлението на страната.
486
8
 
22
 
! Отговори
Слава на Господ-Герб преди 4 години
БЕЗ КОМЕНТАР.! Гербвирус ще ни унищожи напълно и е вечно на власт с БКП!
485
5
 
7
 
! Отговори
то не ми било напаст преди 4 години
Най ми било бойковия Герб! - Градушката на Яворов!! Божието наказание за БКП.
484
5
 
24
 
! Отговори
проклятието Герб преди 4 години
До Пиян - залянГерб е по-голямата напаст!Да беше мор, да беше чума а то Герб на враст заедно с мутрите!!!
483
2
 
5
 
! Отговори
Напаст БОЖИЯ преди 4 години
До *** жалъкПод егидата на Герб!
482
5
 
23
 
! Отговори
Боклук жалък преди 4 години
до сега имаме 400 настинали бабички от които поне 350 ще оздравеят - ето това е тази супер опасна епидемия дето ни я спуснаха от посолството на САЩза 400 настинали бабички построиха полеви болници шото в болниците ни няма места за 400 болни ти гадино мерзка по нареждане на оная кюрдска кучкка от посолството на САЩ еббба мамата на България !!!