Борисов разбирал недоволството, но: Така ще се преборим с тази напаст!

Премиерът обясни защо се налага удължаване на извънредното положение
Обновена: 1 апр 2020 19:46 | 1 апр 2020 18:07, Веселина Йорданова
682
Борисов разбирал недоволството, но: Така ще се преборим с тази напаст!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов обясни защо се налага удължаване на извънредното положение у нас до 13 май и изрази увереност, че колкото и да е тежък моментът, "българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина".

"Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме", аргументира се той в социалната мрежа.

Борисов заявява, че разбира недоволството на хората.

Още по темата
"Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения - са възрастните и хората с хронични заболявания", изтъква той.

Борисов уверява, че правителството следи всичко, което се случва в другите държави - какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. По думите му все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията.

"Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет ще за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация", смята той.

Според премиера, не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.

"Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния на начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря ви за усилието, заедно можем повече", завършва Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цял свят всичко е по същия начин, но *** Балкански орева нета, като гладна хиена...
480
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пиян - залянТакъв е живота на тpoла...Пълен с разочарование от работа с нулев резултат.. Дерзай... В близките 20 години може и да свършиш нещо полезно.
479
11
 
5
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Най - голямата напаст и зло са герберастите ! Но Тиквата ще е вечен ...Амин
478
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До huhКризата е по цял свят... При нас също, но за момента е сравнително нормално.Пак ще ги изберем на следващите избори.
477
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно решение! Браво на ГЕРБ и Бойко Борисов!На етапи трябва да се направи карантината според ситуацията.
476
4
 
13
 
! Отговори
кой преди 4 години
Шайката Е Тук.
475
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрата!
474
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е болестта,как е?Спират ли ти дъха?
473
2
 
26
 
! Отговори
Нулевият? преди 4 години
ББ ли е нулевият пациент?
472
4
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
аве борисов защо не се пръска с дезифектант както правя всички в западна европа а ти избра най-лесното военно положение па искаш и продължение
471
3
 
26
 
! Отговори
huh преди 4 години
ако и в тази криза и предстоящия глад българите не осъзнаят каква шайка престъпници ги управляват и не ги изринат барабар със семействата им си заслужават съдбата като народ.
470
6
 
16
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Ако накара приятеля си Тръмп да ни върне онези 2.5 млд. за ненужните летящи ковчези Ф-16 и с тях си купим от новите тестове за 7 млн. българи ,може и да се отървем от този вирус.Дори без да пострада съществено икономиката ни.Но това едва ли ще стане.Просто Тиквата и бандата му ще използват извънредното положение за да забогатеят още повече.А ние ще мрем като мухи.
469
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото на цялата тази работа е, че ще изрине Б.Б.Всички се надяваме да е скоро !
468
6
 
25
 
! Отговори
Проф Преображенский преди 4 години
А с тази напаст на снимката как ще се борим?
467
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички гласували за Боко през 2009та за да вземел парите на богатите им желая приятно гърчен3 в мизерията която ги очаква през идните години.Това ме прави изключително щастлив.Който копае гроб другиму сам пада в неко!!!ENJOY !!
466
5
 
12
 
! Отговори
One Man Gang преди 4 години
А '' политикът'' Слави къде се покри? Най-нагли те и арогантно люде са най-вкопчени в живота
465
5
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
И как ще Минем заедно той има сигурно милиони , върни и златото на Българите което добиват американските ти дружки . Защо плати и самолетите на веднъж??????
464
21
 
11
 
! Отговори
ТОП СИКРЕТ преди 4 години
Кой ви кара 1991 година да ходите на Орлов мост и да квичите, "Кой не скача е червен". Като си искахте демокрация, ами наслаждавайте си се на това чудо с всичките му уродливи недъзи. Периодични кризи, глад, мизерия, частни телевизии които заглушават прогресивните хора и т.н. А Бойко дето го плюете, никак не е ***. Има си личен (частен) кризисен фонд от няколко милиарда евраки и щом се усетите, че короната е манипулацията на века, ще си е плюл на петите където си иска. Вие се колете по улиците.
463
14
 
2
 
! Отговори
правителството преди 4 години
от коронавирус се умира
462
1
 
21
 
! Отговори
Каcкет преди 4 години
Путин да прати един самальотчик с пушкала за революцията!