Борисов разбирал недоволството, но: Така ще се преборим с тази напаст!

Премиерът обясни защо се налага удължаване на извънредното положение
Обновена: 1 апр 2020 19:46 | 1 апр 2020 18:07, Веселина Йорданова
682
Борисов разбирал недоволството, но: Така ще се преборим с тази напаст!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов обясни защо се налага удължаване на извънредното положение у нас до 13 май и изрази увереност, че колкото и да е тежък моментът, "българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина".

"Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме", аргументира се той в социалната мрежа.

Борисов заявява, че разбира недоволството на хората.

Още по темата
"Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения - са възрастните и хората с хронични заболявания", изтъква той.

Борисов уверява, че правителството следи всичко, което се случва в другите държави - какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. По думите му все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията.

"Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет ще за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация", смята той.

Според премиера, не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.

"Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния на начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря ви за усилието, заедно можем повече", завършва Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
6
 
29
 
! Отговори
1 преди 4 години
СТИГА с тая китайска зараза. Фирмите в България трябва да почнат работа ВЕДНАГА. Когато има Зараза от СПИН и Ебола в Африка, ЗАБРАНЯВАТ да се пътува към Африка и да пътуват Туристи към Европа. Трябва да гръмнат Банкя- лията Б.Б, и да стане Революция, за да се оправи България.
460
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напаста сте вие в правителството. Изверги да оскверните Велик Ден!
459
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаххаха комунистите станаха вярващи в Исус. Господ се хвана за главата.
458
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вкарвайте господ под карантина. Ще си изпатите жестоко.Исус воскресе!
457
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсни гадове, ще свършите грозно ако оскверните празника на Исус Христос!
456
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебелак ***!Вземи се скрий да не ти гледаме мазната физиономия
455
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах Радевите *** проявяват симптоми като за психиатър. Пишат против Борисов, четат какво са написали, харесват го няколко пъти и сами започват да си вярват. А Бат Бойко кара влака вече 10-12 години! Хахахахахаха смешковци :D
454
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тюфлеци скапани, осъзнайте се бе!Кой ви храни бе изверги?Спрете карантината за Велик Ден!
453
8
 
11
 
! Отговори
Божурка Иванова преди 4 години
Аз в болница съм ходила 2 пъти през живота си, за да раждам. На 75 години съм и се моля за здравето на всички, Господ ме пази здрава и в болница нямам работа. Амин ! Деца, пари се правят, мислете положително - да бъдете здрави, после всичко ще си дойде. Пари, ако има, а здраве - не, тогава е лошо.
452
2
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Никой не се интересува от нашето здраве. АКО случайно ги беше грижа за здравето, щяха отдавна да вкарат всички медици, които искат по хиляди левове в затвора. Или може би не са чули, че в болниците искат пари, въпреки здравната застраховка.
451
2
 
35
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Мислите ли, че правителство, което дава по 200 лв пенсия се е загрижило за здравето на пенсионерите?7 лв на ден си е гладна смърт, това е концлагер на живо. Аз плащам всичко на майка ми, иначе отдавна да сте я убили по особено жесток начин
450
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Божурка Иванова,божурче,как да не мислим за пари,ти сигурно,скоро не си попадала в търговско дружество "Болница",там искат пари не философстване,като теб.
449
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарю борисов,а българския народ,кога ще се пребори с напаст,като вас и министрите ви,ето днес пак им увеличавате заплатите,но за тях нищо,а за 40лева на пенсионерите,вече,сигурно 1000пъти,го казвате по телевизиите,даже,по време на заседание,на кризисния щаб го повтаряте,ката ден.
448
28
 
7
 
! Отговори
Божурка Иванова преди 4 години
Браво на Бойко ! Стига сте мислили за парите, здравето е важно. Пари за хляб все ще се намерят. И дано скоро си замине заразата. Амин !
447
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужни са обаче по-строги мерки.Особено срещу саботьорите в Интернет пространството.
446
3
 
15
 
! Отговори
rtosert преди 4 години
Така, така, ама на тая Тиква акъл в главата няма да дойде и тая напаст не е като да пази шосето докато изкарваха цистерните за Сърбия едно време. Също така на тоя *** не му се налага да върши нищо което хората правят за да живеят нормален живот.
445
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем с парите в бурканите.Ще изкараме до Коледа спокойно. Важното е карантината да си свърши работата. Подкрепяме Бойко и ГЕРБ.
444
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей махайте ги тия КПП та с тия скапани декларации ....да не сме крепостни селяни !!!!
443
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя карантината ще свърши, но с нея ще свърши и времето на ББ, разни генералчета, които се майтапят с народа, да не излизал и тн подобни мижетурки...Не е нормално, да са толкова некадърни и да им липсва чак толкова обективност в преценките.
442
2
 
26
 
! Отговори
😀&#1 преди 4 години
КОЯ НАПАСТ???Колко човека сте тествали?От къде знаете, че се разпространява, като тествате докато ви хареса бройката заразени за деня?