Нов имиджов феномен ли е ген. Мутафчийски?

Рейтингите на политиците се покачват в тази криза, смята Александър Христов
47

Началникът на Националия оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски стана едно от най-обсъжданите лица в държавата. Всеки ден зрителите от малкия екран очакват да чуят последните данни за вируса, който връхлетя целия свят - COVID-19. PR експерт посочи, че генералът вече е имиджов феномен.

"Ген. Мутафчийски е поредният имиджов феномен, който се случва в България. Това е човек, който тръгва от много малка публичност, намира се в точното време и на точното място. И това му носи имиджови позитиви, които могат да бъдат капитализирани. Няколко такива случая има в съвременната българска история - Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски", каза PR експертът Александър Христов в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата
Той посочи, че политически нападки има, но те са по-малко и по-малко шумни, отколкото в нормална ситуация.

PR експертът посочи, че винаги има какво да се желае по отношение на нашата дисциплина като потребители, но от друга страна това е поредната криза, която показа, че в такива тежки ситуации можем да бъдем сплотени.

"Това е изключително видимо в политическия свят, където рейтингите на политиците се покачват. От друга страна - съпричастността на хората, които се събират, помагат, даряват. Ние си мислехме, че компаниите ще наблегнат на кризисни комуникации - вътрешни или външни, но те много повече инициират кампании. Тази сплотеност срещу общия враг, който е миниатюрен, но толкова поразяващ, не е толкова изненадваща, но е достатъчно радваща", категоричен е Александър Христов.

Според него в момента за проява на лош вкус се смята, ако се чудиш как да извлечеш политически дивиденти от това нещо.

"Виждаме Корнелия Нинова, че почти се е снишила, така че в тази ситуация е по-мека", посочи PR експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
16
 
10
 
! Отговори
M.I.C. преди 4 години
Виждам, че всякакви корифеи на мисълта са се изказали в коментарите. Кои ***, кои поради други причини. И аз няма какво да правя по време на карантината, и така...коментирам :)Генералът си е много точен и на място. За първи път и ние да направим нещо "като хората" и то навреме. Това е от медицинска гледна точка. За сметка на това, "икономическата реакция" беше кръгла нула. Там компенсирахме много, за да балансираме добрата медицинска такава :)Мое мнение. Желая ви здраве, другото се оправя
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И това му носи имиджови позитиви, които могат да бъдат капитализирани"Ами всъщност могат да бъдат капитализирани в някое комедийно шоу. Ама генералът едва ли ще иска. А и очевидно е интроверт и съвсем не се чувства в свои води пред публика. С което пък спечели съжалението, а по този начин и симпатиите на повечето домакини. А те са важни по принцип за контрол на общественото мнение. Но дори и това да е било търсен ефект, той едва ли се чувства добре с такъв имидж.
14
8
 
19
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Родината се напълни с мини-***,които като се появят 2 пъти по телевизията и вече са станали Гении! Ееееех, жалки ,смехотворни некадърни ***, не сте служили войници, не знаете що е дисциплина и мъжка пот в работа или служба , не знаете що е отговорност изобщо,закърмени с паричките на татко партиен секретар! Нищоправци с илюзорна представа за стойност ! За съжаление стойността им е НУЛА ! И тези гов.едца се присмиват на интелекта Мутафчийски !!!
13
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерала е умен върши си работата и не парадира с глупости пълен антипот на нинова
12
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да имаше повече като Генерала. Жив и здрав.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората защо си чупят телевизорите !?
10
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералът е много харизматична личност.Говори спокойно, с внимание към хората. И затова се харесва.Завиждате ли?
9
1
 
14
 
! Отговори
Ген. Проф. Др. Муфта преди 4 години
Корона вирус по частния бизнес остава да раборят Тото, банки и застрахователи.Да се пътува само при необходимост.До сега се пътуваше без необходимост.Питате ме кога ще свърши не знам това е което знам.
8
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Годжи Майтапчииски Брояча на Републиката стана за резил. Не познавам човек който да не му се смее. Като го видят по телевизора и викат. Ето го Годжи бе. Да ама Годжи е Умен и Музикант надарена личност от Бог. А Майтапчииски е една по, длога и чете каквото му спусне Баш Шефо. Вместо да четеше всеки ден че нема КУРана можеше да каже на шефо си да затвори границите и да спре полетите за да не дойдат прокажените от еврогея. А сега сме пламнали и никой незнае кога ще изгаснем.
7
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът е хирург, не е шоумен, не е политик, гледа си работата като директор на ВМА.
6
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи беше интересен в началото но вече е скучен и все повече изглежда като калинка.Единия ден каже едно на другия друго и все повече изглежда като ***
5
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо омръзна Мутафчийски, а Борисов блести както никога.
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ген.Мутафчийски е женен за колежка психиатър, имат двама сина близнаци, които НЕ желаят да са лекари след като баща им е отсъствал от къщи, защото е бил на всякакви военни мисии като военен хирург.Какво искате от човека?Няколко пъти ви каза, че е няма илюзии за поста, който заема в момента.
3
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля че много хора биха гласували за Мутафчийски.Не го мразя,не съм му фен.Пуска лафчета прилича на Годжи -стадото цвили в екстаз.Е хубаво де -за 1 седмица 20000 без работа.До май ще са към 100 хиляди.Тия дали вярват че да нямат пари за хляб е хубаво за тях,що не ги питате?
2
11
 
8
 
! Отговори
Fashion tv преди 4 години
Една фуражка с череп и кости, в гестапо стил, много би подобрила визията на "имиджов феномен" на професор доктор генерал майора.Не като да носиш каскет или маска.
1
3
 
24
 
! Отговори
Феноменолог преди 4 години
Дори не си заслужава коментар...