Нов имиджов феномен ли е ген. Мутафчийски?

Рейтингите на политиците се покачват в тази криза, смята Александър Христов
47

Началникът на Националия оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски стана едно от най-обсъжданите лица в държавата. Всеки ден зрителите от малкия екран очакват да чуят последните данни за вируса, който връхлетя целия свят - COVID-19. PR експерт посочи, че генералът вече е имиджов феномен.

"Ген. Мутафчийски е поредният имиджов феномен, който се случва в България. Това е човек, който тръгва от много малка публичност, намира се в точното време и на точното място. И това му носи имиджови позитиви, които могат да бъдат капитализирани. Няколко такива случая има в съвременната българска история - Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски", каза PR експертът Александър Христов в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата
Той посочи, че политически нападки има, но те са по-малко и по-малко шумни, отколкото в нормална ситуация.

PR експертът посочи, че винаги има какво да се желае по отношение на нашата дисциплина като потребители, но от друга страна това е поредната криза, която показа, че в такива тежки ситуации можем да бъдем сплотени.

"Това е изключително видимо в политическия свят, където рейтингите на политиците се покачват. От друга страна - съпричастността на хората, които се събират, помагат, даряват. Ние си мислехме, че компаниите ще наблегнат на кризисни комуникации - вътрешни или външни, но те много повече инициират кампании. Тази сплотеност срещу общия враг, който е миниатюрен, но толкова поразяващ, не е толкова изненадваща, но е достатъчно радваща", категоричен е Александър Христов.

Според него в момента за проява на лош вкус се смята, ако се чудиш как да извлечеш политически дивиденти от това нещо.

"Виждаме Корнелия Нинова, че почти се е снишила, така че в тази ситуация е по-мека", посочи PR експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви са тия експерти че цял роман написал.то една *** да показваш по телевизора денонощтно ще и се вдигне рейтинга.за пример някои такива ни управляват.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушах до израза "...ДИСЦИПЛИНИРАНИ КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ..."Напълно пропилени 45 секунди....
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се вдигат сякви мерки и извънредни положения, да умрат хората като мухи, тогава от страха ще са затворите вкъщи. пак няма да имате работа и доходи щото хората да не мислите че ще харчат като има риск да умрат.
33
2
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
За момента обслужва Управляващите. Кланя се и на Големия брат при всеки случай. Медиите могат да го направят и президент при толкоз *** Шарани. Трябва да му сложат още малко лъскави копчета на дизайнерската униформа.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати смо.тания PR всичките тези приказки са си чисти глупости. Когато хората са уплашени и леля Пена с метлата, ако я бяха облекли в униформа и четеше сводката за вируса и тя щеше да има висок рейтинг.
31
5
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Няма как! В нета го има клипът от БТВ където говори за вируса, НО в Бг-то на почит са послушните и некомпетентни хора. А ако той е некомпетентен защо се изказва крайно преди и след като стана шеф на тоя измислен съвет. Щом е там е ясно що за човек е. Тиквата се комплексира от умни и морално стойностни хора просто щото той не е такъв.
30
6
 
11
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Генерал Муфтаджийски - новата маска на познатото лице на народната милиция.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измислено явление. Трябваше им нещо с пагони, което да показват всеки ден. За народа и населението има едни съвети - не ви трябват тестове, а карантина и КПП.На депутатите препоръча задължителни тестове и никаква карантина. Депутатите се наредиха на опашка един след друг и дадоха интервюта на мисирките си.Цирк.
28
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Душичка е генерала.Пукайте се.И не го закачайте.
27
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски има медийна публичност но няма уважението на народа.
26
5
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Бъра-бъра, сто чадъра! Тоя PR "експерт" си разсъждава. Щеше да е феномен, ако беше нещо като Ким Кардашиян, която стана световноизвестна с едно домашно порнографско видео при положение, че такива има хиляди, но не всеки става известен. Ако нямаше вирус, никой нямаше да разбере за генерала. Което не е нещо лошо. Жалко е един компетентен професионалист да се опитва да капитализира популярността си с някаква търговийка. Да пусне своя линия облекла ли? Или да се опитва да става кмет, президент?
25
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете доктора на мира. Чудесно си върши работата в Щаба - адекватен и премерен е и удържа на *** въпроси, които целят само сензации и драми.
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и мерки да предприеме властта в условията на пандемия, колкото и адекватни и навременни да са те на фона на реакциите на други държави, у нас винаги ще има хора, които няма да ги приемат и спазват. От една страна, защото ние, българите, сме такива докато пламъкът не подпали нашата черга, не сме склонни да приемем, че някъде гори. От друга страна, защото толкова сме се парили в годините, че не вярваме. Защото са ни лъгали, мамили, прецаквали. И продължават да го правят. И тук не става въпрос за болестта и заплахите за човешкия живот. А за друго.Не ви вярваме!
23
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз плазмодий и рейтинг! А бе вие най-новия виц на деня ли казахте? Може на шефа му да му се ще да стане и президент, ама хич няма да стане такъв тоя лъжец на републиката.Бил генерал, малии ми той е без никаква униформа !
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицината има лек как да няма лек!?!100 000 човека как са ги излекували с врачка ли?Има една купчина лекарства които помагат и лекуват.Да,понякога се умира.Ама то винаго се умира в един момент като се замисли така човек безсмъртни няма.
21
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е просто една гологлава фуражка, която се натиква насила в съзнанието на хората, които, абсолютно зомбирани, смтят, че е някакъв спасител в тези времена, а човекът просто изпълнява поръчката на номенклатурата.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ivailoПредполагам че първият път е бил искрен.После са го викнали и са го подработили да говори глупости.Помниш ли филмът за Чернобил.Той им казва-реакторите имат конструктивен дефект.И те го уволнили и го заплашили с лагер.Реакторът гръмнал и те го върнали на работа.Но не поправили дефектът.Кухата чугунена глава е една и съща в цял свят.Не може да мисли разсъждава.Може да бие,да разстрелва и да лъже.
19
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дупнишкият гол *** е продукт на същата медийна матрица, произвела Бойко Борисов и Каскета Гешев.При *** народ като Ганчовците всички минава...
18
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може би най-комичният генерал. Е, разбира се след Бойко Борисов.
17
9
 
30
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Популярността му едва ли е реална, и по-скоро е дело на някоя стъкмистика... Да не говорим, че Мутафчийски направи няколко големи гафа, един от тях беше, че първоначално обяви тоя вирус за по-безобиден от вълната грип тип Б, а след няколко дни пък преувеличи като заяви , че пандемията от коронавируса ще е по ужасна от всички такива в човешката история. На такъв "спец" аз нямам доверие.