Проф. Константинов: Пикът на епидемията ще е в следващите 20 дни

Смъртността в България била 45% по-ниска от средната за света
1 апр 2020 10:43, Анисия Иванова
222

Математическите модели се използват, за да се ориентираме в процеса, да предскажем как ще се развива и евентуално да видим какъв е резултатът от мерките, които взимаме. Това заяви проф. Михаил Константинов в "България сутрин".

Според него кривата на настоящото заболяване до голяма степен повтаря предишни епидемии.
"Особеностите около този вирус отдавна са известни и те го правят толкова опасен. Смъртността му е висока, но не най-високата възможна. Проблемът е, че хората много дълго могат да го носят без да проявят симптоми", допълни още той.

И прогнозира, че пикът на епидемията ще бъде в близките 20 дни и след това ще затихне.

"И някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на заразените и починалите рязко да спадне, тогава може да говорим за край на това, което ни се случва", каза още проф. Константинов.

По думите му параметрите в България са много добри в сравнение с останалите държави.

"Заразените, да кажем, не са ги хванали всички. По отношение на смъртността сме 45% по-добре от средното за света и от 20 до 200 пъти по-добре от някави много добре развити западни държави", коментира проф. Константинов пред Bulgaria ON AIR.

В момента Китай е на 60-то място по смъртност. България е близо по смъртност да Китай и е на едно от последните места, допълни той.

По думите не само България е с такава ниска смъртност, но всички източноевропейски държави.

Той беше категоричен, че това, което става в Европа и САЩ, е многократно по-лошо от това, което е било в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400 заразени е НИЩО на фона на останалите държави. Толкова хиляди хора се върнаха от чужбина и останаха непроверени... Не вярвам на тези числа. Не защото мисля, че се крие информация, а защото не се правят достатъчно тестове. А и много хора си отиват от този свят без да са им направили тестове дали не са били заразени.
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
150 При нас не е висока заразата , другите са с по- голямо население . Вярно навременни мерки , но тези хора половината в тежко състояние , може и без короната да си отидат . Всеки ден умират хора .
138
27
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Добре е, че ни управляват в момента точните и отговорни хора . Резултатите го показват-най-ниска смъртност , а вие почервенели от злъч и злоба човечета си пишете и говорете каквото си искате , не ни пречите защото кой ли разумен човек ви обръща внимание ?
137
3
 
5
 
! Отговори
Минавам оттук преди 4 години
А нещо за втората вълна. Там кога ще е пикът - около Коледа или по Трифон Зарезан. Ама вече ще сме бюджетен дефицит, безработица, инфлация и външен дълг и неработеща икономика. Сегашното ще ви се види песен.
136
3
 
14
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Г-н Професор Всичкознаещ, а кога ще изработиш математически модел за пика на:- способността да управляват сегашните;- зараждането на някаква реална и действена опозиция;- народното недоволство;- собствения си анализаторски и прогнозиращ потенциал?
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 140От това да плануваш нещо за 19.04 до това да го направиш има голяма разлика.То и олимпиада беше планувана, ама я преплануваха.
134
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 141Къде ще ходиш бе бозлуджанче прокажено?
133
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КривонделКакво пък толкова ти е затворено?Липсва ти, че не можеш да отидеш на кръчма и на дискотека ли?
132
2
 
1
 
! Отговори
A? преди 4 години
До gf hf mf :>*** някой с мозък ! За 1ви път от 3 седмици намирам човек с мозък в тоя "форум". Ха сега всички да гугълнат "Event 201" Bill Gates и като прочетат да се разровят и видят г-н. Гейтс дека е сега ;)18 Месеца - в 1вия сме ;)Хубав ден.
131
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сваляте или не карантината катастрофата е ФАКТ.Няма измъкване.Когато тръгнат катафалките от болниците в километрични колони ще разберете магаре боб яде ли.П.П. При предната такава епидемия са урели 80 хил българи при 3 милиона население.Колко ще пукясат сега си смятайте сами.В началото сме още.
130
4
 
5
 
! Отговори
предложение преди 4 години
На 9-ти Май денят на победата!!!
129
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката 127Може да ходим на Шипка, на Еверест или пък на Малдивите а за такива като теб ....блатото на Боко в което ще се удавиш.Само гледай !!
128
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дания планува отменяне на карантината от средата на Април, Германия също 19.04.Видя се че няма смисъл повече от 4-6 седмици да се спира живота в страната. Фабриките трябва да работят. За ресторантите и хотелите не съм сигурен.
127
1
 
3
 
! Отговори
по Великден преди 4 години
Пази Боже!
126
2
 
12
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
До 118Аз не зная какво ще стане. нито съм внук на Ванга.Ама именно защото не зная какво ще стане - не затварям изцяло една държава без идея кога ще я отворя.Кога ще сме готови да свалим карантината? След "пика"? Кога ще е този пик, при 20 нови случая на ден?
125
3
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Пак предлагам на колегите да си стегнат багажа и да си напишат завещанието за всеки случай. Дано не потрябва, но кокто пише SS, добре е да си подготвен
124
2
 
16
 
! Отговори
оф ... преди 4 години
Ей писна ми от този професор!Това е един сервилен псевдоучен който грижливо обслужва властта!Не знам и не съм видял някакви негови прогнози да се сбъднали!Вместо да си седне и на дирка и да се топли там, той отново е тръгнал да ни залива с поредни простотии.Ей, ама наистина ми писна от този. Кой от Вас вярва, че истинската бройка на заболелите е тази, която я посочва Правителството? Всичко се крие, скрива!Погледнете кривите на заболелите лица в другите страни.
123
2
 
8
 
! Отговори
124 преди 4 години
Както казах по-долу (това го твърдя от преди 2седмици) нещата няма да свършат нито за 2 седмици нито за 2 месеца.Мнооого дълго ще е!!!!!!"Менда Стоянова: Извънредното положение трябва да бъде удължено" П.П. Който нямз кинти и провизии ............жална му майка.
122
1
 
20
 
! Отговори
Мене преди 4 години
Броите ли,броите ли?Живота ви ще мине в броене....Хора Осъзнайте се..Манипулират ви....Вирусът винаги ще го има,но трябва да продължим да живеем с него,а не да се крие от него
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този измислен професор защо не е в затвора - открадна милиони от държавата ????