Роден инженер изработи евтин апарат за обдишване

Той работи с батерии до 3 часа
38

Бургаски инженер се включва в борбата с COVID-19. Той е изобретил апарат за обдишване, който можете да се сглоби вкъщи.

Инж. Константин Чепъков казва, че апаратът може да се ползва в домашни условия, ако болничната система от заразени с коронавирус се претовари. Той допълни, че апаратът е евтин, ефективен и може да се сглоби в домашни условия.

"Основните неща са 3 - тъй нареченото медицинско амбу за ръчно обдишване, другото е гърбичен механизъм и третото е задвижващ механизъм, в случай използвам най-достъпния механизъм - т.нар. винтоверт", каза още той.

Апаратът работи с батерии до 3 часа. При всеки оборот - механизмът притиска и отпуска съда и така осъществява обдишването.

"Могат фино да се настройват оборотите и от там обдишванията за минута, което е важно.За възрастни хора се препоръчва от 12 до 20 обдишвания на минута", категоричен е инженерът.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое от тези неща е "изобретението"?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Похвално че се опитва идженерчето да помогне но освен мях и винтоверт има и електроника която синхронизира дишането на човека с мяха и човека да не се напряга и не е толкоз елементарно.Отделно се регулира колко кислород се пуска в минута за да е оптимално обдишването.Повече трабваше да почете по книгите преди да предложи устройството
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Апаратът", пардон, чекмеджето с топката за йога работи с китайска акумулаторен интроверт.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен този човек е един скромен гений.Разбира се вече се долавя злобата на няколко завистливи некадърника "той ще умори хората.. само специалист може да обдишва" абе пичове ако няма специалист и няма оригинални апарати за по 20 хиляди евро бройката нали така или иначе тия хора ще умрат? Спомнете си Никола Тесла и променливият ток - купища специалисти тогава са го обявили за луд и невежа защото са считали това за невъзможно.Братята Райт-наричали са ги измамници..Мария Кюри-защото е жена.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотална некопомпетентност , по немската телевизия показаха такива модерни респиратори ,че ако някой лекар види това примитивно нещо ще го обяви за животозастрашаващо. ЖУРНАЛИСТИТЕ спрете да давате трибуна на лаици.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред неговия апарат предпочитам уста в уста с някоя млада мед сестричка
3
2
 
8
 
! Отговори
Индженьер преди 4 години
Уреда се казва "*** 1", има и допълнителни функции, особенно полезни за след кризата.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба си простотията, няма ли други новини
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрави ще ги умориш, г-н инженер!Обдишването се извършва от медицинско лице при контрол на издишвания CO2 и т.н. Самостоятелните експерименти ще доведат до различни проблеми в дробовете.Недейте, моля ви!