Случаите на COVID-19 у нас – вече 422

Новите заболели до този момент днес са 10
Обновена: 1 апр 2020 17:02 | 1 апр 2020 17:01, Красимир Ангелов
99
Случаите на COVID-19 у нас – вече 422
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб.

Броят на починалите е девет, а оздравели и изписани след болнично лечение са 20.

Още по темата
Новите лабораторно доказани случаи са 10, като 8 от тях са в София, а 2 в Благоевград.

Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.

207 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 18 от тях са в интензивни структури.

По отношение на общата картина – към 1 април 241 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 181 на жени.

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Благоевград – 13; Бургас – 20; Варна – 20; Велико Търново – 2; Габрово – 2; Добрич – 8; Кърджали – 7; Кюстендил – 6; Ловеч – 1; Монтана – 17; Пазарджик – 7; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 26; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян – 7; София – 254; Стара Загора – 3; Хасково – 2; Шумен – 4.

Непроменен остава общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители – 20 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка пневмония се лекува с антибиотици и да- трябва микробиология, за да се предпише правилният антибиотик. Трябват витамини, сериозни вливания, а не само респиратор и да чакаме пациентът да се задави в секретите си.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - и реклама за клиниката...Допускам и да е така. Не съм близък с него, за да настоявам за каквото и да е по отношение на негови здравен статус.Само подчертавам за самолекуващите се. При бронхопневмония стационарното лечение е задължително. Възстановителният процес е бавен. Вирусна пневмония НЕ СЕ лекува с антибиотици. Такива може да бъдат предписани при съпътстваща микробна инфекция или риск от такава. Без посевка и антибиограма е стреляна на посоки. Може да си простреляш и крак
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67Не бъди толкова сигурен ,че Киро Домуса въобще е бил болен и излекуван за 3-4дена!Нали го лекуваха в частна клиника ,реклама за Домуса колко е борбен и реклама за клиниката, лекува короновируса за кратък срок !
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имам приятел който го изписаха вчера. А в болницата било страшно гледка-------В коя точно болница е страшната гледка, да проверим? Знаеш ли, че за фалшива информация, насаждаща страх, се полага затвор?
65
1
 
2
 
! Отговори
Мъка преди 4 години
Вече или ОЩЕ, че много тъга нещо има в управляващите от темповете на заразяване.
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора положението е такова че е трябва да се шава много на вън. И да лечението е около месец изписват със племония от болницата дават ти антибиотиците да си ги пиеш в къщи . Нищо че си се изчистил. И да от личен опит ви го казвам имам приятел който го изписаха вчера. А в болницата било страшно гледка. Такаче си стойте в къщи
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! - Киро Домуса го излекуваха за три-четири дни.Го изписаха от болница за толкова и остава на домашно лечение и 28 дни карантина.Бронхопневмонията се лекува с месеци и години и дава отражение за цял живот. Повечето преболедвали ще си имат астма за спомен.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, ако аз бях премиерка, нямаше с другарите ми комунисти нито един заразен българин да допуснем! Дали пак да не организирам още едни избори ;))==========Дали пък да не организираш един ГЕНГ БЕНГ с другаря *** и да му налапаш пожарникарския ***, 75% процента от неговите комунисти ще се включат с радост на джен.дърското парти!
61
0
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
То и 2008 не беше конспирация да оберат парите на хората. И 2001 не беше конспирация да вкарат САЩ в близкия изток. Върви си пусни клипче на партийния герой да се успокоиш.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наближаваме малкия психологически праг от 500. След това ще гоним баш психологическия праг от 1000. Обаче какво ще стане след този праг може да каже само някой печен джурналяга , който ги разбира тия прагове.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! 55Не ми пука че си ***.Такива вЕрващи са храната за хайдуците като Боко.И можеш да кълнеш колкото си щеш.Такива *** като теб трябва да се екзекутират на момента.
58
4
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Който не умре от Мишленка, ще умре от глад! Смърт на ГЕРБ!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално! Епидемия не се бори с телевизионни мерки и служебни бележки.Не се извършва дезинфекция на обществените пространства, огнището на заразата София не се изолира, всеки влиза и излиза с една служебна бележка, която по никакъв начин не доказва, че човека не е болен.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате тестове безаплатни като в Германия и Америка? Да сте плащали данъци. Сега със парите които спестихте от данъци си купете тестове за своя сметка.
55
2
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Пичове, вместо да ми цъкате минуси, си направете труда да проверите това, което ви дадох като информация. Напишете event 201 в тубата, вижте кога е проведено, кой го организира и кои лица взимат участие в него. После напишете в търсачката "world military games 2019" и вижте кога и къде са проведени. Използвайте мозък и свържете точките.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие какво мислите ще стане отсам натам ще мине около година така ще се измисли ваксина и света ще се нормализира бавно ама славно то това е
53
5
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Прекалявате вие шепа хора дето виете по форумите, че видите ли това било конспирация и искали да ни оберат парите!!?Абе аланкоулу, виж какво става в целия Свят, целия Свят ли е в уговорка да ти вземе 5- те лева?Айде седнете си на д-то и стига сте клатили лодката, че заради такива като вас ще се издавим!И заради такива като вас отмениха носенето на маски, а маски трябва да се носят защото пазят малко или много!====Гемията на Пожарникаря се клати отдавна,благодарение на неадекватното му у-ние!
52
3
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До 48Само да ти кажа- вярващ съм. Затова съм поел риска да пиша ИСТИНАТА винаги.И не кълни ! Куче, което ме е залаяло все е побесняло да знаеш !
51
2
 
5
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
В България до вчера бяха направени общо около 4 000 теста от началото на изледванията. Първият открит случай беше на 0803- сиреч тестове се правят няколко дни преди това.Значи за близо месец всичко на всичко са тествани 4 000 човека.В Москва правят по 13 000 теста на ден. В Ню Йорк по 16 000.Сега наясно ли сте каква игра играят управляващите с бройката на заразените ?Няма тестове - няма заразени.И така агония до безкрайност.
50
5
 
1
 
! Отговори
48 преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! 39Селски, като ти дойде до главата ще разбереш сам!!А че ще ти дойде може да си сигурен !!!Тогава се сети за мен.Ако оживееш де.......Ама като те гледам какъв дървен философ си еедва ли са ти големи шансовете.