Спортуване у дома - със съветите от треньора на Хейли Бийбър

Научете се да правите различни видове планк
3
Спортуване у дома - със съветите от треньора на Хейли Бийбър
IStockphoto

Вече трета седмица сме поставени в ситуация на социална изолация. Препоръчително е да не излизаме без основателна причина и да минимализираме срещите с приятели и роднини. Мярката е наложена заради пандемията от коронавирус, която все още диктува световните събития.

Социалната изолация сериозно промени начина ни на живот и ежедневието ни. Работим от вкъщи, нямаме възможност да хапваме навън, а и любимите ни фитнес зали са затворени. Тренировките вече ще трябва да ги правим у дома, но рядко постигаме това, което правим в залата. Упражненията без треньор са доста по-трудни, тъй като не знаем точно по колко пъти да правим една серия.
 
Затова на помощ идва Остин Полън, който се занимава с фигурата на известни личности като Хейли и Джъстин Бийбър, Сара Хайланд, Кая Гербер и Адам Лавин. Той твърди, че е напълно възможно да постигнете стегнато тяло по време на социалната изолация, стига само да намерите волята за упражнения.
 
„Клиентите ми обичат кратки серии, в които има от 4 до 8 упражнения и смесват в себе си кардио и силови тренировки“, казва Полън пред E!News.
 
Той допълва, че е най-добре да преминете през сериите по възможно най-бързия начин, за да може да се фокусирате върху следващите си задачи за деня. Фитнес треньорът е съставил две програми, които лесно може да следвате у дома. Това ще ни помогне да бъдем във форма и в същото време да бъдем #ОтговорниВкъщи. И докато едната от тях изисква да имате тежести, то другата е постижима и без никакво оборудване.

Програма №1 (без тежести)
 
Клекове: 15
 
Лицеви опори: 8
 
Планк: 30 секунди
 
Джъмпинг джак: 30 секунди
 
Напади на място: 8 повторения на всеки крак
 
Глутеус мост на един крак: 15 повторения на всеки крак
 
Приключихте ли? Сега е време за 20-секундна почивка, след което всичко това трябва да се повтори четири пъти.
 
Програма №2 (с тежести)
 
Push-up to row: 6 повторения с всяка ръка
 
Вземете тежест във всяка ръка и застанете в позиция за лицева опора. Преди да повдигнете дясната си ръка, внимателно пренесете тежестта на тялото си на срещуположния крак. Дръжте ръката си близко до тялото и се стремете да запазите планк позицията. Когато китката Ви докосне ребрената дъга, бавно върнете тежестта в начална позиция. По същия начин изпълнете упражнението и с лявата ръка.
 
Още упражнения и видео уроци за домашните тренировки вижте в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.