Болни не казвали истината за състоянието си, има риск за лекарите

Най-застрашени са медиците от "Спешна помощ"
25
Болни не казвали истината за състоянието си, има риск за лекарите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има болни, които не казват цялата истина за състоянието си и по този начин поставят в риск медиците от Спешна помощ.

"Трудно работим в тази ситуация, ние сме първата линия на първата линия", коментира пред БНР говорителят на ЦСМП – София Катя Сунгарска.

Още по темата

Като основен проблем тя очерта липсата на недостатъчната яснота за симптомите, която пациентите подават.
"Дали поддавайки се на паника, дали се притесняват, но те неглижират дадена симптоматика за сметка на друга, която може да подскаже коронавирус, и екипите отиват на адрес незащитени, защото хората понякога спестяват информация", каза Сунгарска.

Тя призова хората да бъдат максимално обективни, когато се обаждат на 112 и подават сигнал за здравословен проблем.

Говорителят на "Пирогов" уточни, че от Спешна помощ - София няма нито един, който да е заявил нежелание да работи в такава критична ситуация.

"При това претоварване на системата се изисква търпение", отбелязва тя. 

Катя Сунгарска допълни, че предстои чрез Българския лекарски съюз да бъде сключена застраховка на лекарите срещу заразяване с Covid-19. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
До zsdg преди 4 години
Просто се "лекува" само КОВИД. Други лекари не работят, зъболекари не работят, пациенти няма, пари няма. Касата не им плаща за стоене без пациенти. Кашата е страхотна. И не е ясно с какво една магазинерка, аптекарка, доставчик, работещ са в по-малък риск. И зъболекарят как ще работи от 2 м? Нали си пъха главата в устата на болния?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как искате да я казват, след като знаят какво ги очаква?
17
4
 
28
 
! Отговори
zsdg преди 4 години
За какво "претоварване на системата" се говори постоянно от всички?!? Стига плямпахте глупости и всявахте паника бе, нефелници!! 170 човека се лекуват болниците в цяла България и вие наричате това "претоварване на системата" ?!? На луди ли ни правите или откровено се гъбаркате??"Натоварване на система" може да има , ако се лекуват в един момент около 4-5000 души. Но в сегашната ситуация да лъжете така нагло е престъпление.Освен това от Здравната каса не сте похарчили нищо,дарени са над 7млн.лв
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой ще седне ли подробно фа обясни теьи симптоми, за кашлица и температура с болно гърло разбрахме, но се оказва че не е само това.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шокиран от простотияИдеята на цялата световна криза е да оцелеят основно умните, а не всички. Няма как при епидемия да искаш 100% закрила, когато спестяваш информация и поставяш другите в риск.Има в момента хора с грипоподобни симптоми, които си ходят на работа от страх да не бъдат освободени. Прекрасно разбират, че поставят колегите си в риск, като не може рискът да се счита еднакъв за всички.Живот, какво да го правиш?
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой е луд да си признае, че има грип, та да го вкарат в болница и да умре "от коронавирус" ?
13
10
 
4
 
! Отговори
Шокиран от простотия преди 4 години
! От къде да знаят болните къде ги сърби докторята ? Ако са унесени от болка или температура и не са контактни ? Ами ако са малки деца и не си знаят анатомията , как да обяснят ?
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - При тези скакалци дето се прибраха от печалбарство как по друг начин да ходят.Те не ги и викат. Страх ги е, че гетото ще ги линчува. Мълчат си, кашлят тихичко и чакат и другите да се заразят, за да няма персонално виновни.
11
2
 
12
 
! Отговори
Долу кол центровете! преди 4 години
Кол центровете също работят в Бизнес Парка, Сердика Център, пл. Македония и ЕКСПО 2000. Сигурно 20% само са вкъщи, другите са на тръстиката в гнусните отворени офиси.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костюмите са по подразбиране. При тези скакалци дето се прибраха от печалбарство как по друг начин да ходят. Голи по прфюм ли. Обличат Скафандрите и докато са на дежурство никакво сваляне. Скаклците са стотици хиляди не са един двама. И още прииждат. Другарката Захариева праща автобуси за още 700 скакалеца. Направо ни опоскаха до кокал.
9
3
 
13
 
! Отговори
Моля преди 4 години
Претоварване на системата ??...
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами чичо ми и чинка бяха и са все още с кашлица. Личният не си вдига телефона от 1седмица,в бърза помощ казали че нямало кой да ги прегледа и ги върнали. Кой ся лъже
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, но явно нямат достатъчно защитни екипи. А бонуса, за който Борисов постоянно говори ще го взимат, само ако е месеца за закарали пациент с положителен тест за вируса.
6
6
 
26
 
! Отговори
123 преди 4 години
Като са свикнали хората да ги отсвирват по телефона напълно разбираемо е да си крият състоянието. А вие защо не сте осигурили на спешните екипи защитно облекло?
5
1
 
27
 
! Отговори
.. преди 4 години
Лекарите винаги са "на топа на устата". За жалост, такава им е професията.Достоен за уважение труд, но достатъчно "омърсен" от недостойни хора.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такъв случай започвайте по презумпция да считате всеки за носител на COVID и си носете предпазните средства.
3
6
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Какво да кажат болните, да не са учили медицина, за да знаят какво да кажат! Като ги питат: от какво се оплаквате, те какво да кажат: от тъщата, от Правителството, от Бюрото по труда, от безпаричие... Казват това, което по телефона джипито ги е питал!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи "екипите отиват на работа незащитени"?! На всеки адрес трябва да отиват екипирани със защитни костюми, независиммо за какво са повикани, времената са такива. Или костюми нямат достатъчно? Нали се шият хиляди, викаше Баце!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И точно на тях ще им дават 1000 лв, но с условие