Плевнелиев прогнозира: Поне 3 години ще трае тази криза

Аутомотив Клъстер България може да произвежда респиратори
Обновена: 2 апр 2020 14:12 | 2 апр 2020 10:10, Красимир Ангелов
521
Плевнелиев прогнозира: Поне 3 години ще трае тази криза

Най-малко три месеца ще са нужни за възстановяване от кризата, а в цялата си фаза тази криза ще трае поне три години, прогнозира президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев, член на борда на "Аутомотив Клъстер България", в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Ръководството на автомобилния клъстер у нас установи контакт с други клъстери по света, получихме отворен достъп до технологични чертежи и имаме възможност да произведем големи количества качествени респиратори, заяви още бившият държавен глава.

Още по темата
"В целия свят фабриките буквално спряха да работят. Някои изпратиха работниците в платен или неплатен отпуск. Поръчките намаляха. Не ни чака нищо добро, докато не се възстанови икономическата активност", посочи Плевнелиев и продължи:

"Компаниите в бранша ще се ползват от всички правителствени мерки. Проблемът е в липсата на дългосрочен хоризонт. Понякога сме трети в реда от чакащите доставки".

"Опитваме се да трансформираме прозводството и у нас по подобие на Tesla. И в България може да произвеждаме респиратори. Не вярвам, че бързо ще слезем надолу и бързо и бързо ще се възстановим. По-скоро известно време ще постоим на дъното", подчерта още членът на борда на "Аутомотив Клъстер България".

По темата за схемата 60/40 Росен Плевнелиев уточни, че подходящата според него схема е 60/70 на фона на 30% повече разходи.

"Изкуствен и естествен имунитет означават поне още година и половина да стоим в социална изолиция, което е невъзможно, затова ще тръгнем към третия изход от ситуацията и това е промяна в социално-икономическия модел - България на две скорости, което представлява България на рисковата и България на активната група", допълни гостът.

Видео с целия разговор вижте тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 312Коментарът ти ме уби....Заболя ме корема от смях!
293
2
 
28
 
! Отговори
Emo преди 4 години
***. Махай се, никой не ти вярва.
292
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а аз прогнозирам че за него ще е по-добре да си смени пола, въпреки че ще е доста грозна жена
291
3
 
39
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Плевнелиев не може да прогнозира нищо, защото е безобразен държавник, безличен президент. Той може да дава акъм единствено за разпространението на наркотици.
290
3
 
38
 
! Отговори
асдфф преди 4 години
плюнката и пастирката даже от герб не го искат, смятай що за пидирунгел е
289
5
 
43
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Хайде аман вече от този ! Мистър Бийн пасти да яде. Разкарайте го!
288
4
 
29
 
! Отговори
Перла преди 4 години
Този *** като че ли някой му иска мнението
287
4
 
27
 
! Отговори
V преди 4 години
Плевела сега и от медицинска техника ли взе да разбира ??? Той и от войни с Русия разбираше на времето и щеше да сваля руски транспортен самолет. Голям ,,експерт,, е тоя .И колко години е работил в автомобилния бранш като работник та да е в ,,клъстара,, Не че се съмнявам колко е кадърен ;)
286
4
 
32
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Чудя се този държавен шемет,от такава височина,как не можа да види и прогнозира величието и падението на гащите на жена си.Пълен смях на втори април.Да беше прогнозирал нещата само един ден по-рано,Плевна!
285
4
 
21
 
! Отговори
4444 преди 4 години
Абе няма ли да спрете да показвате това бе. Егати и сайтовете дето сте
284
1
 
31
 
! Отговори
Противналиев преди 4 години
Умнико знаеш ли какви са изискванията за заводите, оборудването, материалите за производство на медицински изделия? Това не е като да преоборудват един цех за *** в цех за гащеризони от шушляк.
283
6
 
43
 
! Отговори
Алек преди 4 години
Тоя е болен мозък трябва да го приберат да го лекуват.Толкова глупости накуп не бях чувал.
282
4
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
леле!...още е тука тоя бе!..Самовлюбения Мутрьо сигурно си яде ушите от завист..Ама нищо не може да направи..Зер Плювньо е щатската държанка 1,но изфабрикувана по техните табиети,а наша Мутра,изфабрикувана от времето на МУТРИТЕ, го държат на ....много грозна каишка.
281
2
 
27
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Тоя що е без униформа? Една сержантска с две лентички ще му пасва тамън!
280
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само с Деси да го разпитват белким някой нещо прочете.
279
2
 
44
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Аз вече апелирам всяка медия да го кани този на живи излъчвания с отворени телефонни линии за зрители/слушатели. И ако след второто предаване издържи на обидите, които ще се излеят към него официално го обявявам за т*емеруд, на какъвто си и изглежда между впрочем г-н Банев,,,
278
2
 
30
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Плевнелиев прогнозираше за Завод на Коли в България ?Вече съм спокоен за Кризата , няма да продължи повече от 6 месеца , в България .
277
5
 
14
 
! Отговори
АМА НЕМА ВИРУС ,БЕ.. преди 4 години
КОВИД-19 ..Е КНИЖЕН ТИГЪР!ИЗЛИЗАЙТЕ НА ПРОТЕСТИ ЗАЕДНО С ПРЕЗИДЕНТА И НИНОВА ЗА ВОДАЧИ!АЙДЕ , УМРЕТЕ ГЕРОЙСКИ !!!НАЛИ ТОВА ИСКАТЕ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААА...
276
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия крадци им дойде дюшеш тоя измислен вирус !!
275
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Аааа, да питам, кой беше този бе?