Плевнелиев прогнозира: Поне 3 години ще трае тази криза

Аутомотив Клъстер България може да произвежда респиратори
Обновена: 2 апр 2020 14:12 | 2 апр 2020 10:10, Красимир Ангелов
521
Плевнелиев прогнозира: Поне 3 години ще трае тази криза

Най-малко три месеца ще са нужни за възстановяване от кризата, а в цялата си фаза тази криза ще трае поне три години, прогнозира президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев, член на борда на "Аутомотив Клъстер България", в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Ръководството на автомобилния клъстер у нас установи контакт с други клъстери по света, получихме отворен достъп до технологични чертежи и имаме възможност да произведем големи количества качествени респиратори, заяви още бившият държавен глава.

Още по темата
"В целия свят фабриките буквално спряха да работят. Някои изпратиха работниците в платен или неплатен отпуск. Поръчките намаляха. Не ни чака нищо добро, докато не се възстанови икономическата активност", посочи Плевнелиев и продължи:

"Компаниите в бранша ще се ползват от всички правителствени мерки. Проблемът е в липсата на дългосрочен хоризонт. Понякога сме трети в реда от чакащите доставки".

"Опитваме се да трансформираме прозводството и у нас по подобие на Tesla. И в България може да произвеждаме респиратори. Не вярвам, че бързо ще слезем надолу и бързо и бързо ще се възстановим. По-скоро известно време ще постоим на дъното", подчерта още членът на борда на "Аутомотив Клъстер България".

По темата за схемата 60/40 Росен Плевнелиев уточни, че подходящата според него схема е 60/70 на фона на 30% повече разходи.

"Изкуствен и естествен имунитет означават поне още година и половина да стоим в социална изолиция, което е невъзможно, затова ще тръгнем към третия изход от ситуацията и това е промяна в социално-икономическия модел - България на две скорости, което представлява България на рисковата и България на активната група", допълни гостът.

Видео с целия разговор вижте тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
айде,стига толкова!..направихме му достатъчна реклама на тоя.-Да са оттегля в "афтоклъстера"..Махайте го!
253
9
 
4
 
! Отговори
Кое е по-добро преди 4 години
Събирането на Шипка или събирането на много хора на футболния мач в Бергамо , откъдето е тръгнала заразата в цяла Италия и Испания. И двете събития водят до много лоши последици по-време на вирусната пандемия.
252
1
 
16
 
! Отговори
Бедняк преди 4 години
До По-добре 258Може да искаш някаде да минеш за оригинален и даже за умен! Твоя работа. опитай се! Но с такива аргументи че някакво си посещение на Шипка от еди кой си е заразило цяла България? Разправяй го в къщи, на деца, внуци, правнуци! Но не и в селската кръчма, тогава наистина ще докажеш че си едно няма нищо. Събитията на Шипка са от репертоара на Бойко Борисов...тогава нямаше още карантина, нямаше полицейски час, а самият Бойко беше в Турция и какво е донесъл от там и защо е бил там?
251
6
 
5
 
! Отговори
един от нас преди 4 години
Позитивизъм та дрънка - нас на Шипка вирус не ни лови. Румба ти Баба Ванга ли си, или Нострадамус? Целия свят е пламнал , а на теб не ти пука. Кажи нещо хубаво за народа НИ.
250
0
 
26
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
М даааНие изтраяхме 5 години теб10 години ГербТа какво са 3 год , корона...Силни сме не благодарение на вас а въпреки
249
16
 
3
 
! Отговори
Стига бе преди 4 години
Стига сте се занимавали с този , Занимавайте се онзи Льольо , дето ни кара на Шипка да се заразяваме , защото него вирус не го ловяло.
248
0
 
0
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Кратка статистика: от 1990год. та до днес малки и по големи кризи по света и у нас.
247
10
 
3
 
! Отговори
М, да преди 4 години
Като вида Плевнята се сещам колко неадкватни са тея мамини синчета - цял живот на държавна работа без да се наложи да използват мозъка си за нещо полезно. Назначени от Решетников на висша служба , без някакъв ценз за тази работа - отиват на Шипка на инат , за да се покажат колко са над народа и същевременно създават предпоставики за заразяване на много хора., без да си дават елементарна сметка какво са свършили.
246
0
 
5
 
! Отговори
Koko преди 4 години
Мишо кой те пита ?
245
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Този пак изпълзя
244
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
По-добре кьоравите да си пият веселите хапчета,и да не забравят,че официално социализЪма приключи преди 30години.
243
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ние интересува мнението на някакъв си комсомолски секретар със зачервени бузи.
242
0
 
5
 
! Отговори
А аз прогнозирам ... преди 4 години
Знаеш ли к'во? Мъртви плажни козохранители ...
241
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
БОЙКОВИЯТ "ВАМПАЙАР ФАЙЪР " - ОТ ГЕРМАНСКАТА МАКЕДОНИЯ - С ЖЕЛАНИЕ ДА Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО ЗА БЪЛГАРИТЕ !?!?!?
240
2
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Когато вида Плевнята се посещам, че ако не бе 89то, то такива мамино-татини синчета на бкп номенклатрата щяха да са неизменно закотвени във власта и управлението на държавата! Отърване от такива няма да имаше!
239
1
 
22
 
! Отговори
един от вас преди 4 години
Негативизъм , та дрънка.Росене , ти Баба Ванга ли си или Нострадамус ?Скрий се в хралупата си и не плаши хората с недомислици.
238
14
 
3
 
! Отговори
По-добре преди 4 години
Предупреждение за всеобща криза . Отколкото лъжливо и надменно успокоение от връх Шипка и зараза на целия народ.- пълна безотговорност и непукизъм.
237
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев прогнозира: Поне 3 години ще трае тази криза-------------Какви три години, бе, сМехурко!За три години криза, от западната либерал-демокрация няма и помен да остане!Дали се сещаш какво ще се случи с "пантофки" като тебе при новата обществена форма на управление която ще настъпи???
236
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДКМС секретарчето Расимчо станало виросолог-епидемиолог!?Мъ, това "кУмсомолците" съ все всестранно развити личности, бе!Викам, да го пратим у Италия или Испания..., абе, я най-добре съветник на Трумпето у Америката!Тъман и Ню-Йоркската борса шъ упрай!!!!!Ъм, тъй де, то у нас и без туй "спецове" колкуто щеш, един повече или по-малку за нас туй не е проблем!
235
8
 
2
 
! Отговори
Успокоение преди 4 години
Румбоида успокои плебса , че няма вирус и него самия не го лови. Затова избирайте . Нема вирис - ходете си на Копринка и се целувайте и прегръщайте по комунделски. Има вирус - стойте в къщи и не се показвайте. И без това електората на комуноидите намалява и намалява.