477 са вече заразените с коронавирус, 81-годишен мъж почина в Стара Загора

Нови 28 случая са установени за денонощието
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 08:06, Елка Василева
86
477 са вече заразените с коронавирус, 81-годишен мъж почина в Стара Загора
Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Нови 28 души, заразени с коронавирус, са установени за последното денонощие. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Така общият им брой в страната става 477.

Общо 390 проби са били изследвани през последното денонощие. Осем души от новите установени 28 заразени са приети в болница.

В София са 21 от новите случаи, в Пловдив - два, в Смолян - 2, а в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един.

Още по темата

От изследваните проби на народните представители и персонала на НС няма нови установени положителни случаи освен вече известните 3 /Хасан Адемов, Даниела Дариткова и Даниела Малешкова/.

Мъж на 81 години е починал вчера в Стара Загора от COVID-19. Той е бил приет в болница преди 7 дни с декомпенсиран диабет и бързо развиваща се бронхопневмония.

Общо починалите от COVID-19 са 11. Средната им възраст е 62 години и 8 месеца.

Оздравелите от COVID-19 са 30 – 20 мъже и 10 жени. Новите са 5 във ВМА, един от Пещера и един от Пловдив. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният - 80-годишен. Средната възраст на излекуваните е 47 години.

179 са общо приетите на болнично лечение. 20 са интубирани.

Заразените от медицинския персонал вече са 21 души.

"Снощи  Пирогов са приети един мъж - арестант, на който са взети проби, с признаци на коронавирус инфекция, и дете на 4 години, преведено от великотърновската болница с двустранна бронхопневмония. Детето е с изливи в белите дробове, но все още не е интубирано", каза Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като да ви безмислени брифингите пускай си чалга Планетата и кротувай. Ако ги няма ще ревете че има цензура и се крие информация
23
0
 
13
 
! Отговори
бриф инг преди 4 години
Казваш с две думи какво е станало през денонощието и точка.Разни жyрналя питат едно и също нон стоп до побъркване.Дъра бъра да става.
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този шаб е напълно безполезен добре че са доброволците които носят храна на хората в нужда и помомагат, но за тях никой не пише нищо, тоя генерал е един лапнисуджук.
21
7
 
2
 
! Отговори
до Пич преди 4 години
ти какви дрехи и пагони искаш...черен фрак или по анцуг адидас...
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно безсмислени са тази брифинги.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелелелел човек на 81г.е починал?!?!?!Не може да бъде(да почива в мир)и 100% от короната!!!!!!Еййй затова ми е кеф,как Герберугите се гаврят с вас!!!!Особенно Кратуната , Караянчева,Лилито и други подобни мАрши!!!!!А лекарите на които се кланяте.........!!!Дано не ви се налага да опрете до "съвестната" им работа!!!!!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Коронавирусът просто повали руската икономика."----------------------------------Независимо от цената на нефта, Русия изпрати 15 бр. тежки транспортни ВКС с хуманитарна помощ за бедстваща Италия. Русия изпрати 2 бр. тежки транспортни ВКС с хуманитарна помощ за бедстващ Пиндостан. Днес Русия изпраща 1 тежък транспортен ВКС с хуманитарна помощ за Сърбия. А ти на кого помогна?
17
10
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Вие добре ли сте ве?20-30 редовно всеки ден и на 5 дена един умрял от придружаващи,дето е с некролога в джоба и без това!!За това ли затворихте цяла България?За да се мъчите да спасявате,тия дето си заминават!!!До тука ,се потвърждава казаното,че не е по-различен грип от всички...И желателно е лафчета от сорта "И Англия така мислеха и кво стана" да се пропускат!!!Обикновен грип!!!И сега ще замине от топлото и няма и да се върне!!!
16
2
 
12
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Искам всеки ден да ей тия шебеци да вадят статистика и за починалите за деня от други болести!!! Списъка ще е дълъг защото почиват около 296 души средно. Искам по параграфи, самоубили, грип, инсулт, инфаркт, катастрофи, рак и т.н.!!!! МОЛЯ ЧАКАМ ОТЧЕТА ЗА ДНЕС.тоя вирус е една измама!
15
8
 
14
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Реално, ако всеки ден от 8.00ч. пускат повторение от първия брифинг на Максимус, никой няма и да разбере. Същите дрехи, същите пагони и същите статистики. Направо ми се драйфа вече от тия брифинги. Поредната капка в морето, поредните 20 и няколко новозаразени + журналисти-терористи. Драйфа ми се.
14
1
 
5
 
! Отговори
Aristotel преди 4 години
Dvigenieto e givot.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото наистина важно нещо е опитите в Турция да не спират!
12
6
 
10
 
! Отговори
Баба Пенъ преди 4 години
Млад и зелен си заминал,само на 81 години!
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чета, че в Ухан се подготвят за нова вълна, тоест се гответе за още около 2 години пълна изолация до появата на дистъпна ваксина. А след това им набийте кратуните на политиците като отмине кризата. Заради корупцията, къщите и кражбите, поради които здравната система е пред колапс още от преди Короната!
10
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро мрънкащи ***. Революцията ще я почваме ли днеска или да я оставим за утре?
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общият брой на заразените в страната става 477.Общо починалите от COVID-19 са 11.Оздравелите от COVID-19 са 30.Значи числото на установените заразени и болни в този момент е 436?Не става ясно тях къде ги лекуват?Освен:"Осем души от новите установени 28 заразени са приети в болница."
8
2
 
16
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
3-*** депутати УЖ заразени, явно е поредният сценарии на депутатите ни, с цел да гласуват още закони, както на тях им е изгодно, и да се удължи карантината до 13-май. Нали следва всички тези да са под карантина 28-дни. За едни трябва задължително, за други ще ходят на работа в парламента.
7
4
 
22
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
Не преведоха ли евромилионите вече, за да започне драстичното намаляване на заразените?
6
1
 
24
 
! Отговори
Еврипид преди 4 години
Властта и богатството раждат глупост и наглост.Казано е 450г пр.н.е
5
2
 
27
 
! Отговори
просперитет ГРОБ преди 4 години
Със преброяване и висене вкъщи, така може да изкараме и до Димитровден!