Още една жертва на COVID-19 – мъж почина в "Пирогов"

Общо починалите от коронавируса стават 12
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 08:36, Елка Василева
72
Още една жертва на COVID-19 – мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж на 58 години е починал в „Пирогов“ от COVID-19. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб.

Той уточни, че за смъртния случай му е било съобщено току-що.

Така броят на починалите от COVID-19 става 12.

За смъртта на 81-годишен пациент с коронавирус в Стара Загора съобщи малко по-рано на брифинга Мутафчийски.  Той е бил приет в болница преди 7 дни с декомпенсиран диабет и бързо развиваща се бронхопневмония.

Нови 28 души, заразени с коронавирус, са установени за последното денонощие, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Така общият им брой в страната става 477.

Общо 390 проби са били изследвани през последното денонощие. Осем души от новите установени 28 заразени са приети в болница.

В София са 21 от новите случаи, в Пловдив - два, в Смолян - 2, а в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един.

От изследваните проби на народните представители и персонала на НС няма нови установени положителни случаи освен вече известните 3 /Хасан Адемов, Даниела Дариткова и Даниела Малешкова/.

Оздравелите от COVID-19 са 30 – 20 мъже и 10 жени. Новите са 5 във ВМА, един от Пещера и един от Пловдив. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният - 80-годишен. Средната възраст на излекуваните е 47 години.

179 са общо приетите на болнично лечение. 20 са интубирани.

Заразените от медицинския персонал вече са 21 души.

"Снощи Пирогов са приети един мъж - арестант, на който са взети проби, с признаци на коронавирус инфекция, и дете на 4 години, преведено от великотърновската болница с двустранна бронхопневмония. Детето е с изливи в белите дробове, но все още не е интубирано", каза Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 44Ами не му знаеш заболяванията на този на 58г., имал ли е, нямал ли е.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са починалите на територията за днес общо, без значение от какво. Изнесете данни. по възраст, пол, заболявания. Ще се окаже, че от други заболявания са в пъти повече! Колко са се самоубили?
53
0
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 4 години
Това са маски за доктори които имат пряк контакт с болни с изразени симптоми кихат и кашлят така те отделят най много от вируса.За обикновения човек на улицата не е необходимо защото той е на дистанция съгласно разпоредбитена щаба за 2 метра дистанция.
52
1
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 4 години
Професора каза, всяко парче плат е подходящо
51
0
 
5
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Връщащите се от чужбина нямат здравни осигуровки и социалното министерство им плаща разноските в болница а ние тук дори и да не работим нищо плащаме здравни вноски!
50
4
 
4
 
! Отговори
Родопчанин преди 4 години
Защо ли в Пирогов най много са умрелите? Та нали там са едни от най-добрите! Какво тогава да очакваме в болница Девин с примерно трима-четирима лекари/вички други са в София, Пловдив, Варна/.Кой го интересува от Щаба и дали Иван и Хасан ще живеят!Утре ще отчетат бройката, и толкова им се полага!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56??? Това че някой е починал на да кажем на 50 не означава че няма съпътсващи заболявания, наднормено тегло и т.н....
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се прилага единствената смислена мярка в последните два месеца - принудителна 40 дневна карантина за всички влизащи в България. Само това може да даде реален ефект срещу коронавирусът. Това според ГЕРБ било "взели сме всички мерки". Над 200000 са потенциалните вирусоносители, завърнали се в България само през последните две седмици плюс още толкова в седмиците преди тях.
47
9
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Средната възраст на починалите в България от коронавирусът стана 62 години и три месеца, а на тази възраст са работещи, а не пенсионери. Какво стана с лъжата, че умират само хора над 80 години?
46
1
 
13
 
! Отговори
димитър преди 4 години
До АнонименНе си само ти...над 200 000 се върнахте като видяхте дебелия,като мине всичко ,пак ще ревете -колко се скапана тази държава....и хайде отново в чужбина.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един там в пирогов оживя ли поне в тая идиотска болница?
44
3
 
6
 
! Отговори
нв преди 4 години
Хм, в Пирогов таковата...нещо...все там...
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе реално 10-ят починал би трябвало да го извадят от бройката. 40-годишният мъж реално е починал от белодробна емболия, което няма нищо общо с ефектите на Ковида.
42
6
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Викайте, че няма нищо, ходете без маски и се блъскайте един вдруг...така ще дойде пика да ви препика!
41
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой докато не го нарита тоя в голата глава, няма да се оправи положението.
40
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали пикът беше тази седмица ? Какво стана един умрял. Едва го намерили , за да продължат с лъжите. Не миже да скриете дълго кражбите си държейки народа вкъщи обичайки го на безработица и глад.Бойко ако е умен ще бяга при любовницата си в Барселона.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хининови препарати няма никъде в аптечната мрежа в Европа, всички държави го иззеха и в болниците и то преди седмици. И най-правилно, да си купят всички хипохондрици по една касетка, да няма за реално болните ли?
38
4
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Абе стига с тази паника, не е от ковид, а с ковид. Виж им възрастите и заболяванията. Франция огромна страна, всеки ден умират хиляди. Италия и Испания също. То при нас умират по 400 човека на ден, дето сме 5 млн. Ако се изпозаразим всички като западните, това ли ще са новините-400 умряха днес от ковид? Да увеличена е смъртността, но се прекалява с паниката.
37
9
 
6
 
! Отговори
Хинин преди 4 години
Излиза, че у нас е за болнично лечение и то за избрани болни, а другаде е за аптечната мрежа! Никой те казва, че сега повечето болни се хоспитализират в болнични заведения , построени па татово време. Че сега няма построена нито една болница, и че ако има малко по-добри резултати се дължи и на направеното от преди 10.11.1989г. А в развитите страни търговското здравеопазване се сгромоляса. Май в бившите соц страни след кризата ще се върнат към добрите стари пратики.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че вие да не си мислите, че българските възрастни са здрави. Толкова лекарства, мизерни пенсии, лоша храна, недоотоплени жилища, недостатъчно движение... Затова не е само 80+. И да не се правят управляващите на много загрижени за тях сега, защото те ги убиват по по-мъчителен начин.