Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна

Аргументът: Не работела, едва 1% щели да се възползват
Обновена: 4 апр 2020 23:13 | 4 апр 2020 20:57, Веселина Йорданова
174
Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна
Снимка: Dnes.bg

Според бизнеса, мярката 60/40 не работи, не запазва работните места и дори ги натоварва с допълнителни разходи.

Затова Асоциацията на работодателите иска да се промени Законът за извънредното положение.

Още по темата
Предложението за промяна вече е внесено при председателя на парламента Цвета Караянчева.

От мярката са поискали да се възползват само малко над 200 предприятия, което е едва един процент.

От Асоциацията пледлагат НОИ да превежда на работника обезщетение в размер на 60% от осигурителния доход за януари.

Така ще отпадне задължението работодателят да изплаща 40 на сто от заплатата на работника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
8
 
13
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи бизнеса недоволен бил. Кво иска, държавата да поеме 100% всичко ли? Хората нямат договор с държавата и НЕ работят за държавата а за въпросните бизнесмени. Недоволстват, а? Ами... държавата да направи тогава 20% да плати тя и 80 % бизнеса. Не стига че държавата реши да им помогне - те... не са нахални, те са нагли. Дори, ако съм аз - задължавам всички да си държат служителите, никакъв неплатен отпуск и всеки месец - плащане на 100% заплати.Както казал народа - Като не щеш добро,на ти дърво
129
8
 
14
 
! Отговори
matolek преди 4 години
Ами хайде псевдо БИЗНЕСМЕНИТЕ да се откажат от ДВОЙНОТО СЧЕТОВОДСТО с което лъжат държавата и тогава да искат помощ
128
4
 
11
 
! Отговори
Езел Шванц преди 4 години
Защо наричате тези мошенници "бизнесът"също като онези мошенници "воеводи",и онези чалгаджии "звезди".Това е абсурд!
127
1
 
15
 
! Отговори
sid преди 4 години
Спасявай се сам.Ако чакаш държавата да ти плаща,ще е колкото социалната помощ.Хора,които от години не са били на бюрото на труда сега ще чакат за 200 лв.Само,че този контингент от хора бяха забравени с обезщетения от миналото.Тези обещетения не са пипани с десетилетия и са смешни.С 200 лв. не можеш да изкараш и 7 дни.Сега ще види народа,защото много от тях си нямат и понятие какво дава държавата.АМИ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
126
1
 
17
 
! Отговори
sid преди 4 години
За да получиш заветните 60% трябва да отговаряш на много неудобни условия.И това управляващите го знаеха.Уж помагат на хората във фирмите.Да много мислят за тях дават им и кредити е...ти помоща.И като мине вируса,който удобно няма да мине в БГ и една година,хората без работа и доходи ще трябва да връщат кредитите.А държавата ще почне масови проверки на фирмите ,на които е отпуснала заветните 60 %.Държавата нищо не дава даром,ще ни го изкарат през носа.
125
6
 
9
 
! Отговори
Един Pk преди 4 години
Тежки са времената.Работодателите са по-умните хора в държавата и като се борят за себе си могат да помогнат и на работниците си.Нещата са свързани.Като си завършил криво ляво СПТУ и си учил за работник защо си озлобен срещу шефа ти който ти дава работа в този момент и е по умен от тебе и затова има повече пари и сигурност.Държавата не обича никой и настройва хората един срещу друг.
124
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това 60/40 е просто още един начин мафиотските фирми на управляващите България, да откраднат поредните милиони. То милиардите така се трупат - от тук 100 милиона откраднати, от там 900 милиона откраднати и т.н.
123
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не пуснахте статия как Орбан действа, за да преодолее тази криза? Цялата тежест я прехвърля на банките и политическите партии, вместо на фирмите и работниците, пък нека да е лош. Вчера имаше статия в друга медия.
122
7
 
25
 
! Отговори
ПУНТА МАРА НА ДУВАРА преди 4 години
Що бе ? Кво му е на Бате Бойко ?!Нали много го харесвахте ? Нали му се кефехте ?Е, сега ще стоите малко като затворници, докато той открадне поредния милиард, ама няма начин.Тия любовници с къщите за милиони евро поддръжка искат.Пък и унучето расте. Трябва барем едно милиардче и за него да задели. Ами, детето от Мис *** !И то трябва да бъде подсигурено ...Въобще не му е лесно на Бате Бойко.А, на вас кво ви е ?Затворил ви е, зрелища по ТВ ви е подсигурил ...Друго не ви требва !
121
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тежки времена, като тези е много лош късмет, че ни управляват ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. По-некадърни и корумпирани политици май няма по целия свят. Досега тази тяхна некадърност все пак не заплашваше живота ни, както е сега с коронавирусът, но сега въпросът и на живот и смърт.
120
3
 
7
 
! Отговори
До 123 питащия преди 4 години
Написал си: Сега като си стоиме затворени в къщи,държавната и общинска администрация за какво получава заплати?*Ами да продължим с питането. Сега като си стоим затворени вкъщи, работещите за дебеловратите демократи за какво получават заплати, като и те не работят? Това са 1,8 милиона на заплата в частния сектор от общо 2,3 милиона човека на заплата в България. Да им спират заплатите на всички, нали си стоим вкъщи!
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тоя "чист късмет" държавата се превърна в мафиотско гето през последните 10 години, а скоро и ще изчезне!Дано сте платени гербавите клакьорчета, че ако го пишете от простотия е страшно.
118
2
 
17
 
! Отговори
komitataей преди 4 години
Ами бизнеса кога ще излезе от сивата икономика и ще плаща минималната заплата а разликата в кеш.Бизнеса играе с държавата а трябваще минималната да е в момента 900-1000лв
117
2
 
9
 
! Отговори
do 126 хахаха преди 4 години
СМЕШНИЧЕЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИШ КАТО СВЪРШАТ ПРОДУКТИТЕ В МАГАЗИНИТЕ СЪС ВМИРИСАНИТЕЕ СИ ХИЛКИ?РАБОТОДАТЕЛЧЕЕ ЕДНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ЩЕ ТЕ УРЕДИМ В ЖИВОТА....САМО НА РОБОВЛАДЕЛЕЦЦ ЩЕ МИ СТАНЕШ
116
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тежки времена, като тези е чист късмет, че Бойко Борисов е Премиерна България..Жив и здрав да е още много години начело на държавата ни!
115
20
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
60/40 ли ?Всъщност е 72.5/27.5 !*** съм ви кайката !Спуснал съм кипенците и съм освободил моите хора. Казал съм им :"За април си търсете заплатите от ген. Годжи, а за май от Тиквата".Изтеглих няколко хилки за джоп парса, паля джипарата нафрашкана с провизии и газ към Балкана.Вилата ми с всички удобства.Зад мен е гората. Каквито и забрани да сложат никой не може да ме спре да се разхождам.То няма и кой !Мога да изкарам с месеци така ...Тъкмо ще си починем с жената ...Много ви здраве !
114
4
 
8
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Бг мишоците се изпокриха и чакат да бъдат заклани
113
4
 
5
 
! Отговори
Шюкри преди 4 години
А ходжата що пее всяка сутрин...за кво се дере пара йок майко.
112
3
 
15
 
! Отговори
И аз да попитам преди 4 години
Сега като си стоиме затворени в къщи,държавната и общинска администрация за какво получава заплати?
111
5
 
21
 
! Отговори
само да попитам преди 4 години
навсякъде в частния бизнес в държавата масово съкращават и намаляват заплатите 20-30 % сега в магазините заради цирка ги държат от вън на опашки след 4-5 месеца ще се молят да влизат клиенти ама няма да има кой само чиновници ще влизат....та да попитам в държавната администрация защо няма съкращения,при полицаите защо няма съкращения хората ги затварят в къщи насила престъпления няма,защо за чиновниците на държавна служба няма съкращения?????не се събирай на групички а?а бунтовете предстоящи???