Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна

Аргументът: Не работела, едва 1% щели да се възползват
Обновена: 4 апр 2020 23:13 | 4 апр 2020 20:57, Веселина Йорданова
174
Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна
Снимка: Dnes.bg

Според бизнеса, мярката 60/40 не работи, не запазва работните места и дори ги натоварва с допълнителни разходи.

Затова Асоциацията на работодателите иска да се промени Законът за извънредното положение.

Още по темата
Предложението за промяна вече е внесено при председателя на парламента Цвета Караянчева.

От мярката са поискали да се възползват само малко над 200 предприятия, което е едва един процент.

От Асоциацията пледлагат НОИ да превежда на работника обезщетение в размер на 60% от осигурителния доход за януари.

Така ще отпадне задължението работодателят да изплаща 40 на сто от заплатата на работника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи бизнеса е проспал 10-те години икономически растеж и не е успял да натрупа кешови резерви и буфери за черни дни. Всичко е вложено в коли, къщи, яхти, ***, ядене, пиене, шмъркане....И сега изведнъж почват да реват на умиране държавата да ги спасява.
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът е частен. Проблемът е частен. Служителите да отиват на борсата, бизнеса да фалирва. Като отшуми всичко това, ще отвори наново или някой на негово място ще се появи. Много шум за нищо.
8
3
 
27
 
! Отговори
Ковиц преди 4 години
Сега е момента България да започне да произвежда месо, плодове, зеленчуци и други стоки за вътрешно потребление. Така кризата няма да се отразява толкова много. Не да разчитаме за всичко на внос. И бизнеса в бг ще дръпнеш и хората доволни.
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този наш така наречен бизнес направо прекалява. Ако можеше да източи държавата щеше да го направи. Как това сработи в другите държави а в нашата не? Да не говорим колко народ уволниха. Това вече е безсрамие. А тука някои пак реват срещу правителството Не им спират устите. И на кого мислите? Точно на тези които им се вижда малко. Аз бих им пожелала малко по - малко да ядат и повече да мислят, когато харчат. Държавата - колкото, толкова. Никакви претенции повече.
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам някой да раздава пари. И не е нормално. Все едно ти да раздаваш пред блока. Излез раздавай. Бюджета на държавата не е голям. От къв зор ще се раздават пари?Всвки гражданин е длъжен да се е подсигурил, а не да си купува телефони за 1500лв и коли и после ДАЙТЕ ПАРИ. Ами *** си вземи банките дават.
5
7
 
18
 
! Отговори
V преди 4 години
Аве къв бизнес ??? Целия свят раздава пари в брой на народа ,а тука ,,бизнеса,, Бизнеса е най маловажната част от веригата. Сега е удобен момента да се вдигне потреблението без да се вдига инфлацията. Трябва да се раздават пари на калпак .Както се управлява България ,до края на мандата няма да има икономика.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нищо против бизнеса, но ми писна да чета само това. Защо не виждам новината, че на шведите ще им разнасят храна по доомовете. Брифингите на които се говори за грижата за шведите не се отразяват в повечето медии.
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който иска пари да си взема кредит от банката. Тоя външен дълг отива после върху всички. Още не са минали даже 30 дена и ревете бахвиии в бизнесмените смешни. 1 месец ли нямате заделени пари. Ако нямате значи не сте за пазара. Трябва да фалирате и да се махнете.
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига ревяхте бе. Аман от вас. От де пари да не си мислите че живеете в Дубай?Това е световна криза, като нямаш пари фалираш. Какво искате от бюджета? Застраховки нямате ли? Да сте имали. Аз защо да ви плащам после външния дълг, за частните фирми? Алооо има банки.
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази "мярка" е пълна гавра,типично по герберски!Не им се дават реални пари на мутретата, трябват си им...