Нетаняху казал на Борисов, че засега нямат надежден бърз тест

Двамата премиери обсъдили коя страна какви мерки е въвела
Обновена: 4 апр 2020 19:27 | 4 апр 2020 19:27, Веселина Йорданова
321
Нетаняху казал на Борисов, че засега нямат надежден бърз тест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Израелските учени засега не успяват да разработят достатъчно надежден бърз тест. До момента Израел масово прилага PCR тестовете като единствено средство, доказващо заразяване с коронавирус. Това е заявил премиерът на Държавата Израел Бенямин Нетаняху в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

Двамата лидери, които разговарят за пореден път само в рамките на месец, обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и мерки за справяне със заболяването, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Във фокуса на разговора е била значимостта на надеждните диагностични методи и начините на лечение, водещи до положителни резултати при пациентите с коронавирус.

По думите на Нетаняху здравната система на Израел полага големи усилия да осигури необходимото количество бройки за тестване за населението, но при оглед на наличностите, ако има възможност, такива ще бъдат изпратени на България.

"COVID-19 е безпрецедентно предизвикателство за света. Затова настоящият период изисква единство, солидарност и силна отдаденост за спасяването на живота и здравето на гражданите, както и за преодоляване на социално-икономическите последици от пандемията", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът запозна израелския си колега с извършващата се реорганизация в българската икономика в условията на пандемия. "Наши фирми произвеждат защитни облекла, които покриват изключително високи изисквания за сигурност и надеждност. Те вече са при българските лекари, сестри, лаборанти и служителите, застанали на първа линия в борбата срещу COVID-19", каза премиерът Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че вследствие на съвместните усилия на българската наука и бизнес за броени дни у нас бяха създадени защитни очила и шлемове от най-висок клас.

"Капацитетът само в едно от предприятията е от по 200 000 броя месечно. Щом задоволим нуждите от важните предпазни средства в България, ще можем да помогнем и на други страни", категоричен бе Борисов. По думите му на базата на заявения от фирмите капацитет у нас има възможност за производство на около 1 милион маски седмично.

В хода на разговора двамата лидери изразиха надежда, че мобилизацията на световната медицина скоро ще даде резултат и COVID-19 ще се превърне в преодолимо заболяване.

Друг акцент в разговора на Борисов и Нетаняху бе важността на приложените ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19.

"Само така можем да опазим здравето на гражданите ни, колкото и трудно да ни е в момента", изтъкна българският премиер. Пред Нетаняху Борисов подчерта, че паралелно с действията по отношение на здравеопазването, правителството активно работи за подпомагане на най-засегнатите сектори за преодоляване на социално-икономическите последици.

"Тук ще ни е нужен много силен отговор, за да може да си върнем предишния начин на живот", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
12
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Тонка,че си куку ми беше ясно,ама ти си имал и раздвоение на личноста ,сега анонимен ли стана,май не си случаен.
238
2
 
31
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
На Буда кошмарите нощем са избори срещу Руме Радев,събужда се потен,стреснат и напикан
237
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв словоред бе,гъС ! Грамотните хора си приличаме !Ай,ходи да спиш ,че от понеделник с маска,която ТИ САМ ЩЕ СИ КУПИШ !
236
4
 
7
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Тонката до оня ден щракаше звездички после от 1 до 7,а сега е знаменосец, в Тиквуния той е за медал,даааа хелоуин наближава.
235
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
до до хахаСам се хвалиш ,другарю Тонка.И не можеш да си скриеш милиционерската душица.Виж си словореда ,бе мушморок с мушморок!
234
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит пореден мандат на г-н Борисов !Цяла България ви благодари за отговорността и адекваността,с която действате !Остава само да отведете г-н Радев до съда !Този предател и *** !
233
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краят наближава ,още малко търпениеКоронавируса и ГЕРБ си тръгват заедно , карантината изтощава вирусите !
232
4
 
5
 
! Отговори
До хаха преди 4 години
Не ,не се хвали сам ,комунист здухан !Аз го похвалих !
231
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей Тонка ,някакви новини за Цецо Асансьора да споделиш?Изгуби се нещо.Вярно че Каскета го замени ,ама оригинали си е друго нещо.
230
7
 
4
 
! Отговори
До 250 преди 4 години
Да,няма ! Защо ли ?! Борисов и там ли е купил прокурори и разследващи ?!М ? Айде бе,какво стана с тази къща ?? Нали много цвилихте ?! Б()клуци пр()сти !
229
5
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
-Тонка-лимонка ,гоУем хитрец си бе мушморок гербав.Хем си пишеш простотиите ,хем сам си се хвалиш.Приличаш ми на един гербав пожарникар ,дето цял ден обикаля медиите и лъже че едва ли не целия свят го харесва.Ама не смее да погледне към огледалото ,камо ли да прочете какво мислят обикновените хора за него.
228
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 241Нещо си се объркал яко.САЩ са единствената демокрация на тази земя и "служебни победи" като тук в Бг там са НЕВЪЗМОЖНИ.Ама ония хора са си я отвоювали тази демокрация за разлика от вас балкански плазмодии.
227
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новини от Барселона с мис Бикини и Ермано Сервино НЯМА ли БЕ?????А ??
226
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници,не ви ли е срам да се подигравате на човек,който подкрепя личност и партия,която ви смазва като кучета повече от десетилетие !Хахагахахахахахаааа...Смяяяях....Този човек Тонката ви е насрал много яко ,кара ви да изглеждате като скакалци,които скачат наляво-надясно пред него,а той само с една крачка ви намачква всичките !Н?щастници !
225
4
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Тонка я кажи,когато падне домашния арест ,колко ятагана ще счупиш за седмица ?
224
3
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Моля без репресии срещу ранимата нежна душа на Тонката.Във дни без паради ,е имайте съвест защото Тонката сърбежи има но актове няма
223
1
 
5
 
! Отговори
До 243 преди 4 години
Нищо не съм пил ! Сам провери мин.раб.заплата в годините спрямо бензин,ток,хляб,битова техника и ще се окаже,че ти си пил !Провери,лесно е !Започвам от 2005г:МРЗ-150лв при бензин А 95 2.06лв ,.....давай,провери нататък сам !
222
4
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Тонката е обикновен скопец-гербераст със сериозни ментални проблеми, и робска психика.
221
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пукате ли вени,червени търтеи мръсни ?! Не осъзнавсте,че точно Борисов ,когото плюете ще спаси някои вас близък или приятел! Жалко е,че сте толкова нисши и примитивни ! Жалко е,че сте такива егоисти ! Жалко е...
220
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 240Какво си пил?Да не е някой коктейл на Цар Киро.