Нова жертва на COVID-19 - 48-годишна жена е починала в "Пирогов"

Това е 15-тата жертва на вируса
Обновена: 4 апр 2020 13:40 | 4 апр 2020 13:34, Александър Попов
156
Нова жертва на COVID-19 -  48-годишна жена е починала в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Днес в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е починала 48-годишна жена, съобщиха от здравното министерство.

Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/ и доказана коронавирусна инфекция.

Още по темата
Хоспитализирана е в "Пирогов", където е била поставена на апаратна вентилация. Въпреки усилията на медицинския екип жената е починала.
 
Това е 15-тата жертва у нас, която е с положителна проба за новия коронавирус.

498 са потвърдените случаи на заразени с коронавируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Декомпенсиран диабет води до хипергликемична кома и смърт. Доказан случай на ковод19 не доказва, че смъртта е причинена от този вирус. Неможе само заради полужителната проба всеки един случай да се преписва на вируса. Ако паднеш и си разбиеш глава, пак ли ще е ковид19 като дадеш полужителната проба? Както човека от вчера с мозъчен инсулт.
66
0
 
1
 
! Отговори
В смисъл: преди 4 години
Даренията добре ония хора требва да си дойдат, ама къртицата тряя да си ходи!
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз също съм сигурна,че го е имало и през януари. но моят опит е от др.държава. аз също се разболях,и имах ужасни болки по цялото тяло 24 часа, болка силна в гърдите,от 1 ден взех аугментин, но забележете- 8 дена с температура 37.8,КОЯТО НЕ СПАДАШЕ И НЕ СЕ ПОВЛИЯВАШЕ ОТ АНТИБИОТИКА. такова нещо за пръв път ми се случва.
64
3
 
2
 
! Отговори
роби преди 4 години
аз също съм роб, един от народа. Относно тока, допреди 70 години по селата не е имало ток и пак хора са живяли. В момента все още нищо не е ясно какво става с ковид 19. Може би до около месец ще се изясни за нас робите, евентуално... на база статистиките от САЩ, колко по-опасен е ковид 19 от другите циркулиращи вирусни инфекции.
63
0
 
0
 
! Отговори
Виваком благодаря! преди 4 години
Обаче все още имате къртица сред вас дето снася на кой не трябва! Аз къртицата търся да има whack a mole!
62
0
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
Ще се научел, хаха, успех с връщането в 15ти век. Докато ти се учиш да оцеляваш, може и да не оцелееш, соларни панели, 4г, хахаха
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66 - Тоя е от тези дето ходят за уикенда на село...Помня как бяха попитали някакъв малчуган откъде е. Отговори с леко напрежение в гласа "София, откъде другаде?" Е ние тук сме от другаде, а не само от София. И когато пишем, че на село може да се живее, то не лъжем. Кое точно му е толкова секси на "града"? Келеметора по улиците, оранжевият облак, който се вижда при влизане в София, наплютите входове на жилищните сгради?
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва още един щаб да сформират - с емисия към 12 часа - от Бюрото по труда и министверставата на икономиката и на финансите. Едните ще ни зомбират за покачващи се жертви, другите за покачваща се безработица и мизерия. Тогава вече обществото ще е в пълна парализа и никой никъде няма да ходи , да не изтърве емисиите с дневната доза ужас.
59
3
 
2
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До 64,Проблемът е, че видеото е гледано над един милион пъти за няколко дена. Значи изтрещелите са много? :)
58
1
 
1
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Еми с един оранжев перчем под който няма нищо - толкоз!
57
2
 
10
 
! Отговори
роби преди 4 години
май много по форумите пищят охранителчета и таксиджии, все верен електорат на герб. Няма вече дискотеки и чалготеки... няма простотия!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До робиТрудно е да се гледа стока и да се върти къща, но ти желая успех от все сърце.
55
4
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
От кетоацидоза умират диабетиците. Тия с КВ19 умират от пневмония.Ако здрав заразен с КВ19 го блъсне влак, ще обявят, че е умрял от вируса.
54
0
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 4 години
Тоя е от тези дето ходят за уикенда на село като си напазаруват 2 колички преди това от супермаркета и на 2рия ден вече приритват за града, хаха и после ква романтика е селския живот, соларни панели, хаха, тоя не може да различи круша от ябълка, ако не им види плодовете
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Ти туй общество знаеш ли какво е или си оцеляваш сам само и само да си жив ?Е пъ къ? Язе, братчедо, комшиите, изклесяците у хоремаго. Се е общество.Сега сериозно. Проблемът на маргиналите е, че те не умеят да живеят различен от паразитния живот. Преживяват на гърба на другите, защото нищо не са измислили, за никакво знание не са отделили време, всичко го правят "да мине", твърдят, че са в услуга на хората, за да им било по-евтино.Това трябва да се прекрати, а вирусът е повод.
52
4
 
8
 
! Отговори
роби преди 4 години
мога да отида на село веднага, ремонтирана модерна къща на родител, но поради различни съображения все още не отивам, ако карантината продължи лятото, есента, зимата... и се окаже, че се заформя повсеместна диктатура, ще отида! Нямам избор, човек трябва да се движи, да диша въздух, а и да яде..., ще се науча да гледам двор и животни.
51
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
била с пет болести.Моля уточнете диагнозата а не щото е умряла от вируса.Освен тоя ковид има 50 болести и и назначете експертиза
50
3
 
2
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Да вярваме на конспирации?Дейвид Уйлкок в ютуб изнесе информация, че се очаква 3 дена на тъмно, когато няма да имаме интернет и тв. Единствено ще можем да звъним на спешния номер. През този период по света ще има масови арести на 500 000 души. След това в продължение на 10 дена по тв ще се излъчва 3 пъти в деня по 8 часа, как светът се е управлявал до сега от сатанисти! И че това е началото на краят им.За информация или дезинформация говорим тук?!?!? :)
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега какво, според форумните експерти, всички над 40 с хронични заболявания да си отиват ?А кой ще работи, докато си цъкате компа, блъскате във фитнесчето или си пушите наргиленцето ? Откъде мислите извират парите ?
48
10
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
"декомпенсирана диабет - състояние, при което нивото на кръвната захар не са податливи на корекция лекарства, което води до сериозни повреди на развитието на много системи и органи на пациента. Развитието на такива критични състояния изискват спешна медицинска помощ."Тая е била умряла още миналата година вееее!!!!!!!!!!!!!!!!!