Втори месец деца остават без ваксини

В момента не се правят реимунизации заради COVID-19
4 апр 2020 12:16, Ния Христова
20
Втори месец деца остават без ваксини
Снимка: Pixabay
Вече втори месец не се слагaт ваксини на децата и не се правят реимунизации заради й COVID-19.
 
За проблема алармираха родители в социалните мрежи и лични лекари. Те са притеснени, че ваксината срещу пневмококи не се прилага.
 
"Има проблем, вече имаме и 260 случая на морбили от началото на годината", изтъкна проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести и заместник – началник на Оперативния щаб. "Анализираме много сериозно въпроса, защото вече има данни за епидемии от детски паралич в Пакистан и Афганистан", отговори проф. Кантарджиев на въпрос на телевизия Bulgaria ON AIR. По думите му забавянето на имунизациите към момента не е голямо и не поставя децата в риск.  
Още по темата
 
Кантарджиев обяви, че щабът обмислял създаването на зелени зони за ваксинация - ДКЦ-та в София и областните градове. Световната здравна организация обаче препоръчва да се изчака още, за да може да се осигури абсолютна безопасност за децата и майките, добави Кантарджиев.

20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви ваксини ,тъкмо Наглите им родители ще спрът да ги разхождат и да разнасят заразата , като има заплаха за живота им да видиш как ще мирясат !
Ааа,не било приятно ?
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ваксър

Ваксър, може да си биеш колкото си сакаш инжекцийки, но нямаш право да говориш по този начин. В имунизационния календар НЯМА ваксина, която те предпазва от бронхит и/или бронхопневмония. А като си тръгнал така - дай една статистика колко ваксинирани са били лекувани от пневмония и колко неваксинирани? Тогава ръси "акъл"
14
5
 
5
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Не се спряхте да плюете по антиваксърите....Нали вашите деца са ваксинирани .....Какъв ви е проблема ? Даже ваксините трябва да са препоръчителни а не задължителни .....Щеше да мислите другояче , ако на вашето дете не му понесе ваксината .....
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо няма, тъкмо имунната им система ще има възможност да се възстанови.
12
5
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 1 месец
Еее - може ли такъв коментар?!? Детето не е в болницата, защото не е ваксинирано, а защото е направило двойно бронхо-пневмония, която се случва и на ваксинирани, ако не ти е ясно. Не се знае ако БЦЖ в случая би помогнала. Догадки. Тя и за короната най-вероятно не помага, просто сме по-малко заразени. Аз ваксинирам , но не може по този начин, всичко под общ знаменател....
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента наистина не е удачно да се ваксинираш, защото не се знае дали няма болни без симптоми и става лошо. Лошо е също да си засилиш имунната системя в една посока ( изгражда имунитет срещу паралич, мобили и т.н) , а я цапва короната . Нищо няма да стане със забавяне от 3 месеца, така или иначе границите са затворени, какви епидемии от детски паралич ще дойде от Афганистан?!?
10
8
 
13
 
! Отговори
Ваксър преди 1 месец
До антиваксър:
Нали виждаш какво става с 4 годишното детенце от В.Търново? Не е ясно дали ще оживее. То е от вашите. Без ваксина. Ако беше ваксинирано нямаше да се стигне до тук. С вашите глупости плюете на цялата наука и постижения на човечеството в областта на мадицината.
9
18
 
1
 
! Отговори
Антиваксър преди 1 месец
Ей най-после да има някаква полза от този корона-вирус, бе! Браво!
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детски паралич скоро - гарантирано от Бойко !!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е и ,какво като остават .Какво предлагате? Имате ли идея или само вятър да става?
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Педиатрите треперят няма ваксини-няма пари.Гладът е по -силен от тока.Колкото по-малко ражда българката толкова по-малко увредени деца.НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА МОЛЯ ВИ.Да не се мъчат от простите им майки.
5
0
 
6
 
! Отговори
Журналист от Днес бг преди 1 месец
Мене Трите варненски Мутри ще ме ваксинират изидзадзе като не ми платят и без това минималната заплата
4
6
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 1 месец
Анти ваксарите на запад са леви социалисти и такива като грета .А БЦЖ като гледам не помогна в да кажем сърбия Разболяват се масово
3
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
До Доктор
Маса *** са се юрнали да се вксинират с БЦЖ, ама им казали, че е само за бебета.
2
10
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 1 месец
Царство на антиваксърите! А в момента никой не отчита че България се спасява точно заради ваксината БЦЖ от беля с този корона вирус. А после ...
1
10
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 1 месец
И правилно че остават НИКОЙ не имунизира по време на епидемия Освен ако не му се погребват с паднал имунитет ...Аман от т.ъ.п.и руски троли и фалшивите им соц медий