Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена при джипито

Карантината е трудноизпълнима за някои хора у нас
6 апр 2020 14:11, Павел Гълъбов
32
Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена при джипито
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена отиде до личния си лекар, вместо да седи под карантина, а двойка реши, че трябва да замине в чужбина. За шокиращите случаи съобщиха от полицията в София.

Още по темата


Първият случай е от Етрополе. 22-годишна е била под карантина, но при проверка, се оказало, че не си е вкъщи, а при личния си лекар. Заради нарушаването на задължителната изолация жената рискува до 5 г. затвор и и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Същият ден в с. Скравена били проверени и мъж и жена на 30 и 20 г. Полицаите не ги открили на адреса им, затова направили справка в системата на МВР.

Оказало се, че двамата още предния ден са напуснали България. Случаят е докладван в районната прокуратура в Ботевград.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Енчев преди 1 месец
А не бе... ши седят и ши чакат, я да се разболеят я да огладнеят и някой сякаш ще блоговоли да им занесе един човал картофи Поздрави на младото семейство и нека Бог бъде с тях
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До EMIGRANT Не мислите ли, че са заминали, точно защото не са им удължили отпуската? Може би трябваше да се регистрират тук като безработни?
26
2
 
17
 
! Отговори
Пародия преди 1 месец
Важното е, че са глобили пешеходците, които вървят през парка или няколкото човека, които седят по един на пейка. Да ти имам полицията, щом най-обезпокоявано можеш да си излезеш в чужбина, когато уж се предполага, че трябва да те проверяват дали си спазваш карантината. Добре, че засега вадим някакъв луд късмет, че няма бум на заразени....
25
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Вече със сигурност има хора за които посещението в парка е наложително с цел преспиване.
24
5
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 1 месец
Не вярвайте на глупости! Всичко това цели да сплаши народа . Всички глоби до 1 ще отбаднат в съда . След края на тая Чума всички политически партии ще се втурнат да предлагат в парламента прекратяване на всички дела и отпадане на глобите с цел да извлекат политически облаги! Всяко ограбване на бедния народ води до политическа смърт и онея в парламента го знаят много добре!!!
23
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравеопазването е унищожено. Болниците са блокирали. Лекува се само ковид. Всички останали болни - да мрът. Много правилно са избягали зад граница. Тука смъртта им е гарантирана. Там поне имат шанс да оцелеят
22
0
 
5
 
! Отговори
Стефан Христов преди 1 месец
До Пак недомислици:
Да, няма общо с "държавната сигурност" - ДС, но има общо с Националната сигурност, в основата на която е състоянието на социума!
21
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерал вожда е решил да пълни бюджета от глоби, като няма да има данъци. Отлично се видя колко точно сме в Европа. Докато европейските държави раздават безвъзмездни субсидии за всички , при нас има глоби за всички. Отиваш при личен лекар - глоба 10к. Не отиваш при личен лекар и се влошаваш или умираш - глоба за личния лекар. Седиш си у вас - плащаш сметки и данъци. Излезеш от вас за да събереш за ток и наем - глоба 5к!
20
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще отиде я!От бай Тошово време насам научиха че за тях законите не важат и трябва само да бъдат обгрижвани!На хората им ограничават правата и безброй репресии а за подвида да я карат както си знаяъ
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ако беше си починала у дома си, тъй както е под карантина?
От друга диагноза.
Да позная ли, че същите медии тогава щяха да разкъсат джипито, що не е лекувало жената?
18
3
 
27
 
! Отговори
EMIGRANT преди 1 месец
тЕ ПЪК В ЧУЖБИНА ЩЕ ЦЪФНАТ,ТА ЩЕ ВЪРЖАТ?! пИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ ДЕТО СЪМ АЗ В ЧУЖБИНА!вАШЕТО ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ КУРОРТ В СРАВНЕНИЕ С ТУКАШНОТО! ТАКА,ЧЕ ПОРЕДНАТА ГЛУПАЩИНА НА НЯКАВИ ОТКАЧАЛКИ,БЕЗПОЛЕЗНИЦИ!
17
6
 
20
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
и пак властта им е виновна .. Това са като деца, все мама е виновна за всичките бели .. Нямам думи.
16
6
 
13
 
! Отговори
Пак недомислици преди 1 месец
Карантината не е национално или международно престъпление. За неа са известени само регионалните отговорни/ ако изобщо се известяват в много страни/ Така, че да ако не си на мястото си и си под карантина си отговорен на основа на декларацията , която си подписал и разпоредбите. Това няма нищо общо със държавната сигурност и граничния контрол
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв ви е проблемът - в чужбина ще ги поставят под карантина.
14
4
 
56
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Излиза, че в България е по-лесно да напуснеш границата отколкото да излезеш в парка или за риба. Страшни управници си имаме
13
6
 
53
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
И като как двама души, под карантина, са преминали през митници, граници и прочее. Алоууу, щаба, само плашила ли ще го играете. Къде са властите, защо никой не си гледа работата, гоните да глобявате хората отишли да изпушат по една цигара пред блока, а двама души сложени под карантина излизат от държавата!!! Как да ви нарека вече не знам!
12
6
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
За втория случай асоциални, едно време имаше Белене.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щр ни вземат за пример в брюксел.
10
7
 
35
 
! Отговори
Стефан Христов преди 1 месец
Това не е държава на гражданите й, а на Властта! Затова тя не следи да се спазват правата на гражданите, да функционират системите, които създават порядък, а само онези, които са в нейна услуга и гарантират нейните позиции!
Иначе непрекъснато са "по телевизора" като Бащицата на народа и Манекена на Интендантско обслужване...
9
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За цялата тая *** са виновни и медиите, макар и косвено. Защото никой не задава точните въпроси по време на тия безсмислени брифинги. Вместо това се пита за състоянието на не знам си кой и дали има придружаващи заболявания. При такава глобална пандемия, извинявам се за цинизма, ама на кого му пука какво се случва с отделен пациент? Трябва да се мисли много по-генерално за работещи решения! И да попитат г-н генерал статистик защо държавата тотално е абдикирала!!!