Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена при джипито

Карантината е трудноизпълнима за някои хора у нас
6 апр 2020 14:11,
32
Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена при джипито
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена отиде до личния си лекар, вместо да седи под карантина, а двойка реши, че трябва да замине в чужбина. За шокиращите случаи съобщиха от полицията в София.

Още по темата


Първият случай е от Етрополе. 22-годишна е била под карантина, но при проверка, се оказало, че не си е вкъщи, а при личния си лекар. Заради нарушаването на задължителната изолация жената рискува до 5 г. затвор и и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Същият ден в с. Скравена били проверени и мъж и жена на 30 и 20 г. Полицаите не ги открили на адреса им, затова направили справка в системата на МВР.

Оказало се, че двамата още предния ден са напуснали България. Случаят е докладван в районната прокуратура в Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
52
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
значи излиза че никой не е разбрал по цялата верига за тези двамата под карантината, не само че ходят където си искат тука ами и си преминали през границата спокойно...
3
1
 
56
 
! Отговори
gradski преди 4 години
Т.е. системата на гранична полиция не е вързана със системата, която следи кой е под карантина???? Има ли пилот в Самолета?
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е държава а разграден двор, после сме си стояли вкъщи и да сме били отговорни. Властите отговорни ли са?
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, кажете ми как е възможно ЛЕГАЛНО да напуснеш границата, фигурирайки в системите на МВР като човек, подлежащ на ЗАДЪЛЖИТЕЛНА 14-дневна карантина? Това нормално ли е и институциите въобще комуникират ли си? Ясно е, че не сме най-дисциплинираната нация, но контролът или по-точно липсата на такъв е много по-голям проблем от самия вирус! А иначе хората взеха нещата присърце и наистина улиците са пусти. Но това с напускането на границата е покъртително.