Три са начините за записване към Бюрата по труда, може и онлайн

7178 се регистрираха към БТ само в петък
6 апр 2020 09:04,
25
Три са начините за записване към Бюрата по труда, може и онлайн
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Над 7178 души се регистрираха в Бюрата по труда само за последния работен ден на миналата седмица. Не малка част от тях - 5075 споменават, че пряко или косвено това се дължи на кризата с коронавируса. Това заяви главният директор на ГД "Услуги по заетостта" Кремена Калчева.

Тя каза, че в петък последните данни за безработните са общо 236 142, над 45 000 са се регистрирали от обявяването на извънредното положение на 13 март. Има определени места, в които хората, събиращи се пред Бюрата по труда, са повече. Варна е един от тези градове, повече хора има в областните градове, защото там е по-голямо населението, обясни Калчева пред БНТ.

Хората, които се регистрират в бюрата по труда, трябва да направят това по настоящ или по постоянен адрес и именно затова в областните градове се случва да има повече струпвания пред вратите на бюрата по труда, уточни експертът.

Хората може да се регистрират и онлайн. Агенцията по заетостта е осигурила три възможности. За две от тях е необходимо хората да имат или електронен подпис, или ПИК на НОИ. Третата възможност използва електронната поща на съответното бюро по труда, данните, които лицето ще подаде, трябва да бъдат достоверни, защото те ще бъдат потвърдени и по служебен път - по имейл или по телефона.

Има и друга възможност - по пощата също може да се изпрати заявлението за регистрация.

"За хората, които очакват да получават обезщетения при безработица, е хубаво да напомня, че регистрацията в Бюрото по труда за търсене на работа е едно от условията, за да се кандидатства за обезщетение от НОИ. За периода на извънредното положение хората за улеснение могат да направят регистрацията си в Бюрото по труда и заедно с това да подадат обезщетение за безработица, но това обезщетение също може да се подаде по електронен път към НОИ, както и чрез пощенски оператор също към НОИ", обясни Кремена Калчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Пари онлайн преди 4 години
https://GramFree.world/?r=369768 аре регвайте се пичове и събираите грамовете 1 грам ти е два долараа това е нова крипто валута, и без това няма какво да се прави във вкъщи ОПИТАЙТЕ !
18
0
 
2
 
! Отговори
Деси преди 4 години
Наистина ли са отменени сроковете за регистрация в бюрото.Този 7 дневен срок за хора под карантина?
17
2
 
2
 
! Отговори
ИТ Инженер : До 19 преди 4 години
Откъде идват парите ми, приятелю - не е твоя работа. Само около 20% са от чужбина, и никога не оставям всички яйца в една кошница. Макар че не разбираш и подценяваш моята работа - аз работя не по-малко от теб. А това как идва продукцията до трапезата ми - просто е. Купувам я. И ако искаш да вземеш парите ми, ще се наложи да я произведеш. Ако не - някой друг ще го направи. Нарича се "пазарна икономика".Каквото и да е, не виждам причина да ми се вменява вина, само защото съм квалифициран.
16
0
 
1
 
! Отговори
Еврошанс преди 4 години
Защо да се записваме, за 75-80 ЕУРО месечна ''помощ'' ли?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИТ Инженер : До 18Ти ли произвеждаш хляба, млякото, месото, плодовете, зеленчуците, ти ли ни го доставяш и продаваш? Ти ли ореш, сееш, прибираш реколтата?Не забравяй, че светът съществува от милиони години и се е справял някак и без ИТ.За всеки има място под слънцето и вие от ИТ не се самозабравяйте!Заплатите ви ги дават чуждестранни фирми, ако бяха БГ фирми, и твоята заплата щеше да е като на другите 2 милиона в Бг.
14
8
 
1
 
! Отговори
ИТ Инженер : До 16 преди 4 години
Цял живот пролетарски герои ме съветват да стана от бюрото и да хвана лопатата.Сега ще им върна съвете : научете Java!И да, не съм съгласен 100 хил. работещи ИТ специалисти да издържаме 3 милиона хрантутници, само защото не са благоволили да се образоват и квалифицират.
13
1
 
3
 
! Отговори
дада преди 4 години
глаааддд, работете ве ей стига писахте у форумо!
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички записани безработни Веднага на Работа на полето - картофи,боб лук - Да Работят и да си изкарват прехраната ! инак никакви помощиКакво е това сега - да плащам аз с моите осигуровки на бармана от казиното и на сервитьорката от кафето !
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До коментар 14 - N,За цял ден клатене на краката, подвикване и подсмихване срещу безработните - ТОЛКОВА !!! Даже маска ви е много !
10
6
 
4
 
! Отговори
N преди 4 години
Помислете и за хората, които работят в Бюрата по труда! Нито имат предпазни облекла, нито нищо, дали са им по една маска и толкова!!!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от регистрираните са пpoсти селяндypи, толкова "квалифицирани" и заменими от всякакво мислещо същество над 10-годишна възраст, че ги изритаха от ЕС при първата криза? 95%.
8
3
 
2
 
! Отговори
Асан Кьоравия преди 4 години
Дека са ми 1000 -та лева къде ми обеща БоЕко като се върна от Германия? Дека,пита Асан Кьоравия?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са! ОЩЕ!
6
17
 
12
 
! Отговори
Социал преди 4 години
Гражданите, останали без доходи, вследствие на закъснелите неадекватни мерки на правителството и приетото от парламента "извънредно положение", би трябвало да получат безусловно обезщетение за нанесени щети, и то не под формата на помощи за безработни и кредити.
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП значи криза, мизерия, глад, нищета!
4
27
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Е нали другарят Борисов щеше една година да плаща по 1 000 лева на завърналите се от чужбина?!!! Да им плаща ток ,вода само и само да се приберат в родината? Ето,прибраха се...
3
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога повече БСП на власт!
2
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен радев съсипа България!
1
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мярката след дъжд качулка, опаа.. 60/40 ще спаси фирмите, ама друг път :)))))))))))))