Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Премиерът поздрави медиците: Всички са герои, мерките дават резултат!
Обновена: 7 апр 2020 09:40 | 7 апр 2020 09:40, Веселина Йорданова
534
Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

"Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата", пише Борисов.

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим.

"Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията", убеден е Борисов.

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

"Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България. Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата - това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия", завършва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
9
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ТопчоТопчо ти ли бе?:):):):)
390
2
 
5
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До анонименГламоломно ли се срива - какво означава "гламоломно"???
389
19
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Киро с киркатаМалко сте,а и СССР вече го няма:):):):)
388
11
 
2
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До Анонимен....До "Мръсното Майче"! Ама наистина си МРЪСЕН ВСЯКАК!!!!.........И ти анонимна червена слузеста маса си мръсен всякак ама аз не ти го натяквам. Природата те е създала такъв а ти просто си подсилил ефекта като си станал комуноид.
387
8
 
26
 
! Отговори
Киро с кирката преди 4 години
Скоро изгладнелият, отчаян и ограбен български народ ще излезе с вили, кирки и заострени колове по площадите и на всеки стълб ще виси обесен гербаджийскибоклук!!! Амин!!!
386
5
 
22
 
! Отговори
Херо Мустафъ преди 4 години
Сикаджийският Криминален Бос на Гербаджийската Хунта, Членът на БКП, Бойко Борисов!
385
9
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Чайна Корона Вирус:):):):):)Безпомощност и импотентност виждам тук:):):):)
384
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Мръсното Майче"! Ама наистина си МРЪСЕН ВСЯКАК!!!!
383
19
 
7
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До Анонимен....мутафчийски ако стане президент, всеки ден ще има изявление с траурна хроника....Ами клепоухият от Дондуков - какво прави всеки ден.От Мутафчийски поне научаваме по нещо интересно - от Клепоухият само киселини в стомаха и позиви за повръщане като го видим да се изтапанчи неканен по някоя от телевизиите.
382
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мутафчийски ако стане президент, всеки ден ще има изявление с траурна хроника....*** народ....
381
23
 
6
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Тука комуноидите може да "ривът" против Бочко ама следващият президент няма да е отново Клепоухият Безделник от Дондуков 2 а достойният и почтен човек генерал Мутафчийски подкрепен от ГЕРБ и всички демократични антикомунистически сили. Безделника отива в небитието и ще бъде осъден на забвение освен ако прокуратурата не му повдигне обвинението в държавна измяна в полза на Русия. Ето това не можете да преглътнете безродни, червени чутури.МУТАФЧИЙСКИ ПРЕЗИДЕНС.
380
20
 
2
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
...Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга....Ти не - ама клепоухият Безделник от Дондуков 2 може и иска. Като не можеш ти, отстъпи мястото си на Радеффф - той ще ни събере, ще ни накара да му ръкопляскаме като Бащица на нацията, да се разцелуваме от радос и благодарност към Особата му и да ни поведе под строй по последният ни път към Орландовци. Бррр - ега ти кошмара - Радеффф да ни събира - това май гого сънувах. Добре, че беше само сън. Бочко - мачкай фелдфебела.
379
3
 
13
 
! Отговори
дедо от село преди 4 години
Брях ,тоя са е замислил за мене ,ами че ти отде знаеш колко ша живея бе, може ти да си по-напред!
378
1
 
4
 
! Отговори
Чонко преди 4 години
От нищо не разбираш.
377
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спри да лъжеш, безсрамник! Няма никаква "пандемия" и "смъртоносен" вирус,а само алчни като тебе елити по държавите!
376
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога Не съм гласувал за тоя! А точно сега,познайте кога " ще гласувам"! Таман НИКОГА ВЕЧЕ!
375
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига сте ревали бе. Къде ще ходите...в Швеция ли...там е лабаво и сдамо вчера 121 са ритнали камбаната, а при нас един, свама. Схващате ли разликата!
374
2
 
27
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
Скандалите в държавата и властта,Ги прави именно Борисов! През социализма.И самият Живков не си позволяваше да маха с пръст И ОБИЖДА В ЕФИР ОТ ЕКРАНА КОГОТО И ДА БИЛО! Май това е "навик" на "демокрацията" в България?! И специално на Борисов в "демократично време" 30 г След 1989 г!!! Речите на Живков бяха умерени и приемливи за всеки нормален човек чул и гледал речта му! Имаше и такива в "еуфория" излъчвани.Но те бяха само от "партийни конгреси, или от партийни събрания на БКП!Но тоя.......
373
3
 
23
 
! Отговори
Опити преди 4 години
искате полицията да станат натовци или еничери срещу бедния народ.
372
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Христо ХристовСамо ,че скандинавските страни са богати щото там със служебна кола е само главата на държавата а всички останали ходят на работа с велосипеди и обществен транспорт ,както се вижда и Борис Джонсън с раничката на рамо и велосипедът обикаля Лондон и служебната кола я вади само когато ходи на работа а у нас кога ще видите политик без лукс. кола че и с шофъор ,че и с бодигардове че и Борисов се разхожда с пълна кола за да има кой да му ръкопляска.... и народа плаща като поп !