Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Премиерът поздрави медиците: Всички са герои, мерките дават резултат!
Обновена: 7 апр 2020 09:40 | 7 апр 2020 09:40, Веселина Йорданова
534
Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

"Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата", пише Борисов.

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим.

"Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията", убеден е Борисов.

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

"Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България. Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата - това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия", завършва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш ББ с неговите положения, многомесечни изолации и тем подобни глупости от безсилие, незнание и интелектуална немощ, ще превърне държавата в морга.Президента не веднъж вежливо му намекна, че е крайно време да се излиза от тази ситуация.
370
1
 
9
 
! Отговори
Полицията преди 4 години
е притисната яко и те не знаят като си отидеш ко ще стане с тях.
369
0
 
10
 
! Отговори
Или преди 4 години
те лъжат или се правиш на голем разбирател.
368
4
 
27
 
! Отговори
българин преди 4 години
Вече всичко почти лъсна Борисов!
367
6
 
24
 
! Отговори
Коста преди 4 години
Борисов,Бойко Борисов оди си с мир,не прави война!Без теб и Мангъров даже ще е по добре.
366
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще стане след като карантината падне:Ще си подава оставката ще се формира временно правителствоБойко ще звънне на цецо да прати няколко банди да отвличат бинесмениЖурналистите ще питат Бойко дали БСП то са виновни ( естествено че за него саБойко прави избори- преизбират го !НАРОДА ЗАБРАВЯ ЗА ВСИЧКИ ИЗДЪНКИ Този филм сме го гледали .
365
6
 
37
 
! Отговори
с богум ББ преди 4 години
Господин Борисов, След като падне карантината ще ти оставя четири хляба повече защото изчезвам със семейството си от тази държава докато си на власт защото не мога да издържам на тази политическа мизерия. Ще си приместя бизнеса защото знам че и в Тобаго е по добре от тук.
364
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още с първото си появяване пред екраните при обявявянето на борбата с коронавируса Борисов каза:Имаме тестове но всичко да се прави пестеливо...И се прави пестеливо за народа ,чакат ги да приритат и тогава ги поемат болниците да ги регистрират за статистиката инак Адемов-депутата веднага е приет в болница ,Борисов си прави тестове сигурно през ден,големият спортист...за тях няма ограничения в нищо,нали имаше глоби за събирането на по-вече от двама души а те се бяха скупчили за тестовете да не и
363
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно колко теста си е направил този ЮНАК до сега ?
362
1
 
20
 
! Отговори
набор 19 преди 4 години
Ама той чувал и проблемите на хората. Този е *** глухия . Еей ти, Прочети това защото явно си глух. Ти си най-продажния, крадливия, лужливия и *** премиер в света за всички времена. Управляваш с физическа сила, само страх и мизерия от теб. Живота в България го направи морга за мечти, усмивки и щастлив живот. Искам да си дам заплатата за теб но немога защото ме съкратиха и сега ме е яд че и България немога да напусна с жена ми и двете си деца защото и границите си затворил.
361
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той беше и този който не искаше да превърне улиците от протестиращи облени с кръв преди години и се оттегли ,той така прави като му опре яйцето и айде ще си ходя скоро очаквам да си ходи у тях и да се карантинира нищо че го изследват всеки ден да не е прихванал нещо
360
3
 
22
 
! Отговори
ъх преди 4 години
Ти вече я превърна в морга агент Буда, а сега я превърна и в каторга и развъдник на де - би - ли
359
2
 
19
 
! Отговори
лора преди 4 години
Мъртвите,Борисов,напускат този свят,така,както са се родили.Дано поне това го знаете,но в новата ситуация за умрелия и за живия са необходими финансови средства.Смятате ли,че след три седмици ще разполагате с необходимите средства за починалите.В държавата ни вече е ясно за живите и работещите не пари,а нищо няма!Бог да помага на България!
358
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Тиква не само е гол, но и *** като пън
357
17
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Бойко продължава да скача трупешката върху Бесепето:):):):)Рейтинг до небесата:):):):)
356
3
 
22
 
! Отговори
опит преди 4 години
Жизненият ми опит след вече 57 г. съществуване в България. Никога не вярвай на : комунист,ченге, агент,Тиква. Вярвай само на най-близките и обичани от теб хора. Уважавай лекарите и учителите,научните работници и интелигенцията. Българите сме злобни, завистливи, прости, комплексирани и лесно поддаващи се на манипулация. Българите не харесваме по - умните от нас, заради комплексите ни и затова гласуваме за Тиква, Техноимпекс,Шкембевойвода. Няма оправия. Който обича децата си--да бяга с тях далече.
355
3
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
А кой ще бъдеш? Този, който докара българина до просешка тояга? Нямало да превърне държавата в морга, а ще бъде този, който ще я превърне в бедно оскотяло от мизерия гето.Нали той каза: "Аз съм *** и вие сте прости, та се разбираме!"
354
0
 
3
 
! Отговори
уау преди 4 години
Б. Джонсън много пърхут има ве....
353
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въъъйУмишлено е ....
352
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз, Ти,Той ...