Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Премиерът поздрави медиците: Всички са герои, мерките дават резултат!
Обновена: 7 апр 2020 09:40 | 7 апр 2020 09:40, Веселина Йорданова
534
Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

"Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата", пише Борисов.

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим.

"Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията", убеден е Борисов.

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

"Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България. Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата - това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия", завършва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
теменушка - накратко.... нушкакарикатур - накратко ...???
350
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като отмените извънредното положение след 13 май ,ако изобщо го отмените ,вируса да не би след това да изчезне !
349
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С мерките, които се взеха в България, се пресече възможността епидемията да се разрасне и да ескалира и ние да влезем в италианския сценарий или сценария в САЩ, Испания и Англия, където са заразени стотици хиляди души и смъртността достигна до 11 процента. В този форум някакви полуграмотни типове оспорват тези мерки, но кой ги бръсне за лукова глава тях. Мерките са в интерес на хората и по препоръка на СЗО и ЕС и повечето българи ги подкрепят
348
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въъъйТотално си де изкелифещил/а ....
347
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Muteite mafiata v g govirat presidenta e inteligenten maj ne e bil sluga ohrana na jivkov snae mn 4ujdi esizi ima stoika sa tova schotovete mutri milioneri njamat nujda ot saplati da si prodadat imotite skapite koli a ne napadki kam radev no imate sa kakvo da,savijdate drugari ot gerb
346
0
 
13
 
! Отговори
въъъй преди 4 години
Гледам филма - Моята голяма луда гръцка сватба ...Главната ГЕРОИНЯ ми мяса на Херо Мустафа.
345
2
 
32
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Тиквун отдавна е погребал България! Т.е. отдавна е станал предател.
344
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво и откъде идва като директиви, можем да предполагаме ...но с какво разполагаме???
343
0
 
5
 
! Отговори
боец бг преди 4 години
Не може вече да е същото.
342
0
 
17
 
! Отговори
сега ли??? преди 4 години
Преди 11 години имахме надежди ....
341
0
 
3
 
! Отговори
дякона преди 4 години
Умозаключенията са това ... Какво ще стане, ако съм на мястото на другия?Иначе е богохулство...
340
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Щъ в Упрай :))) Ама е рано за сега... Нека хубаво да затънете в кредити и дългове... За 2 лв ще гласувате и за хляб ще работите...Нека... Много добре, че стана така... Ей сега ще видите кво е демокрация, капитализъм и т.н....
339
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спиш ли, храниш ли се добре?Ако е да, тогава откъде такава жлъч?
338
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ МУ Е ЗАЩИТИЛ ДОКТОРАНТУРАТА???
337
1
 
11
 
! Отговори
преди и сега преди 4 години
ДЪРТ ПЪН - ВЪН!
336
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барбаганьовците страхливи наистина вярват, че ще преборят болестите с мизерия, затова напълно си заслужават съдбата. Заключвайте се в банята до края на живота си, увивайте се с найлони и алуминиево фолио и ЖИВЕЙТЕ.
335
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се задържиш още малко, точно този ще бъдеш.Проста марионетка.
334
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще падне карантината, без заплати не могат само про.стите!
333
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тато - не Нато!!!
332
1
 
8
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Срамно и безобразно.