Оптимизъм: Туризмът ни ще устои на кризата

Имаме инфраструктура, всичко е по местата си, смята Румен Драганов
15

2878 гледания   |  Още видео

Туризмът е напълно блокиран заради пандемията от COVID-19. Зимният ни сезон беше предсрочно прекратен, а преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че все още не може да се прогнозира за летния и въобще дали ще има такъв.

Още по темата
"Браншът ще устои на кризата. Имаме запазена инфраструктура на туризма, всичко е по местата си. Това, за което говорим, е т.нар. 14-а седмица, след която всичко започва да работи на пълни обороти. Тогава ще бъдат разрешени пътуванията. Ние, като институт, казваме какво трябва да се направи до 10-ата седмица и както трябва да се направи след въпросната седмица", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че ще има няколко седмици, в които хотелите ще работят, но няма да имат публика.

"Аз съм оптимист, че по начина, по който се появи цялата световна пандемия, по същия начин ще изчезне. Все пак трябва да знаем, че животът е стъпил на една здрава основа", допълни той.

Доц. Драганов коментира, че схемата 60/40 постоянно се променя, но от института подготвят документи, за да участват в тази мярка.

"Тези, които изпратиха работниците си на борсата, постъпиха много добре, защото хората ще могат да взимат 60% от заплатата и ще получават всички осигуровки. А в момента, в който заработи бизнесът, веднага ще ги върнат на работа", каза още той пред Bulgaria ON AIR.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ПАВЛОВ преди 1 месец
АКО РУМЕН ДРАГАНОВ ТОЛКОВА МНОГО РАЗБИРА ОТ ТУРИЗЪМ ДА РЕГИСТРИРА ЕДНА ТАКАВА , ДА НАЗНАЧИ 30 ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ , ДА ИМ ПЛАЩА ДОБРИ ЗАПЛАТИ , ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ И ТОГАВА ДА ГОВОРИ ЗА ТУРИЗМА. СЕГА ТОЙ Е НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА И РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ УЦЕЛЕЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ДРУГИ , КОИТО ЕДВА ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ СУХИ ОТ ТАЗИ КРИЗА.
7
2
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Песента на витошаря -
Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация.
Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията ,военните ,полицията, медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2014).
6
6
 
3
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 1 месец
ПЕДЯ ЧОВЕК ЛАКЪТ ЛЪЖА ЩЕ ПРАТИ СВОИТЕ ГАЛАКТИЧЕСКИ ВОЙНИ ДА ЛЕТУВАТ С ТАНКИТЕ НА ЧЕРНОМОРИЕТО И ЗАЕДНО СЪС ЗАДУНАЙСКИТЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ ЩИ СИ СЕ ГУШКАТ ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжец ,кой идва да почива в България?Ако братя Руси не дойдат,няма кой остават Украйнци,Румънци.Нито една европейска държава не Почива в България.ЗАЩО Б-я е в ЕС,и какво от това или ремъркето на съюза.Колко американци дойдоха?тЕзи самолети Ф16 подаръци?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Оптимизъм: Туризмът ни ще устои на кризата"

Е що??? Тъкмо животът стана нормален!
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички западни алкохолици и прошляци, които идваха на алкохолен туризъм, са тръшнати от коронавируса.

Нашите бизнесмени и хотелиери жестоко ги експлоатираха всеки сезон и им даваха да пият. Не пазеха здравето на туристите си алкохолици. Няма ги вече.

Бизнесмените и хотелиерите започват нов проект за приемане на охтичави, храчещи, спинозни, сифилистични на Санаториален туризъм.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И после след като "устоите" да не ревнете пак...
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми да, сградите ще останат, но туристите и персонала няма да ги има скоро.